De geannuleerde animatiefilm die te wild was voor Disney

Inhoudsopgave:

De geannuleerde animatiefilm die te wild was voor Disney
De geannuleerde animatiefilm die te wild was voor Disney
Anonim

De animatiegame is er een die voortdurend verandert, en elk jaar strijden studio's om de lat hoger te leggen en miljoenen te verdienen. Natuurlijk, sommige films vallen recht op hun gezicht, maar degenen die erin slagen de top te bereiken, verdienen het grote geld en worden keer op keer bekeken door aanbiddende fans.

Disney is nog steeds de grootste animatiestudio ter wereld, en van buitenaf lijkt het alsof ze het gewoon niet missen als het gaat om het maken van films die de kassa veroveren en klassieke personages bevatten. Een snelle blik op hun geschiedenis zal echter een aantal projecten onthullen die onderweg zijn geannuleerd. Eén film in het bijzonder was veel te pittig voor Disney om in de bioscoop uit te brengen.

Laten we eens kijken naar de film die gewoon te wild was voor Disney om mee om te gaan.

‘Wild Life’ gericht op het vinden van een nieuwe clubster

Wild Life Disney
Wild Life Disney

Tijdens het laatste deel van de jaren 90 en 2000 zou Disney in een dip zitten, omdat sommige van hun releases gewoon niet aansloegen zoals vroeger. De studio was duidelijk bereid om wat risico's te nemen, en op een gegeven moment werkte de studio aan een project genaamd Wild Life, wat uiteindelijk voor problemen zorgde.

Het is moeilijk voor te stellen dat een Disney-film draait om het vinden van een nieuwe attractie voor een vervagende nachtclub, maar dit was het belangrijkste plotpunt voor Wild Life. De voormalige ster van de club verloor aan populariteit en het is aan hen om een nieuwe ster te vinden. Dit is natuurlijk om gelijke tred te houden met de concurrentie die hen voorgoed uit de markt wil zetten.

Volgens Lost Media vinden Red en Kitty-Glitter vervolgens hun nieuwe ster in Ella, een pratende olifant die ze in de dierentuin vonden. Ella is terughoudend om een nieuwe ster voor Club Wild Life te zijn, maar na een ongeluk op het podium waar ze wordt geëlektrocuteerd door draden, verandert ze onmiddellijk in een zingende diva en wordt ze rijk en beroemd, tot grote vreugde van Red en Kitty.”

De site merkt ook op dat Ella dit leven beu wordt en terug wil naar een eenvoudigere plek, wat conflicten veroorzaakt met haar en Red en Kitty-Glitter. Ja, deze film zou een drastisch vertrek zijn geweest voor Disney, en hoewel de plot zelf bizar genoeg is voor Disney-normen, was een bepaalde regel uit de film gewoon te pittig voor Roy Disney.

Eén grap was te veel voor Roy Disney om mee om te gaan

Wild Life Disney
Wild Life Disney

Om een film te laten maken, moet je indruk maken op de grote pruiken van elke studio. De mensen die Wild Life maakten, dachten dat ze iets geweldigs hadden, maar ze waren bang dat Disney niet helemaal aan boord zou zijn met de meer volwassen thema's en humor die ze in het script hadden geschreven.

Volgens Lost Media: "Deze constante angst werd gerealiseerd toen Roy Disney, toen vice-voorzitter van de raad van bestuur, de presentatierol in de herfst van 1999 bekeek en verklaarde dat hij "geschokt" was door de volwassen humor (met name één grap waar twee homoseksuele personages op het punt staan het riool in te gaan en één opmerkte "ben je ooit eerder in een mangat geweest?") en beval de film te sluiten."

Zeggen dat het niet in het voordeel van de filmmaker werkte, zou een enorm understatement zijn. Stel je voor dat je zo ver in productie zou komen om Roy Disney zelf volledig en volkomen beledigd te laten worden door wat je hem presenteerde. Dit was een enorme klap voor de productie van Wild Life, en binnenkort zou de film worden stopgezet.

De film werd gesloopt

Wild Life Disney
Wild Life Disney

Na een slechte vertoning liet Disney de film vallen en werd iedereen gedwongen zich op andere projecten te wagen. De studio die werkte om deze film tot leven te brengen, The Secret Lab, zwaaide en miste met de film Dinosaur, en dit was duidelijk de nagel aan de doodskist voor hun tijd dat ze met Disney werkten.

De film is in schande blijven bestaan, want er zijn een aantal concepttekeningen en zelfs een geanimeerde scène die online is uitgelekt. Het geeft mensen een idee van waar de filmmakers voor gingen en hoe groot de verandering in die tijd voor Disney zou zijn geweest.

Zelfs nadat de film helemaal was gestopt, werkte Disney nog steeds aan andere projecten die aan de kassa teleurstelden. Het was een langdurige inzinking voor de studio, die onvermoeibaar werkte om de zaken om te draaien. Hoewel er geen garantie is dat Wild Life zou zijn geflopt, zegt het veel dat Disney bereid was het door te geven in een tijdperk waarin ze box office-bommen zoals Treasure Planet maakten.

Wild Life werd geannuleerd nadat Roy Disney het te heet vond om te verwerken, en we kunnen ons niet voorstellen dat deze film in de toekomst ooit het daglicht zal zien.

Aanbevolen: