Hoe een onderschatte animatiefilm het Disney Revival-tijdperk een kickstart gaf

Inhoudsopgave:

Hoe een onderschatte animatiefilm het Disney Revival-tijdperk een kickstart gaf
Hoe een onderschatte animatiefilm het Disney Revival-tijdperk een kickstart gaf
Anonim

Als misschien wel de grootste studio ter wereld, is Disney geen onbekende in het vinden van succes aan de kassa en het domineren van de concurrentie. Door de jaren heen heeft de studio veel hits gehad, en zelfs als ze een misfire hebben, vinden ze altijd een manier om terug te stuiteren. Nu ze Star Wars en Marvel hebben, lijkt de studio een stijgende lijn door te trekken.

Tijdens de jaren 2000 was de studio vers van de Disney Renaissance, die de jaren 90 stormenderhand veroverde en het spel voor altijd veranderde. De jaren 2000 bleken echter een moeilijke periode te zijn voor Disney. Gelukkig zou een ondergewaardeerde film de bioscopen bereiken, succes vinden en uiteindelijk de Disney Revival-periode beginnen.

Laten we eens kijken hoe de zaken verliepen voor en nadat Disney's onderschatte juweeltje zijn fortuin veranderde.

Disney had ongelijk succes na zijn renaissance

De Disney Renaissance wordt vaak beschouwd als een van de grootste periodes in de geschiedenis van de studio, en een blik op de films die in deze periode zijn uitgebracht, herinnert je eraan waarom. Projecten zoals The Little Mermaid, Aladdin, The Lion King en meer kwamen allemaal uit tijdens de Renaissance van de studio en ze konden gewoon niet missen. Na die periode werd het echter nogal ongelijk voor Disney.

Tijdens wat de Tweede Disney Dark Age wordt genoemd, nam de studio risico's op verschillende animatiestijlen en interessante projecten, maar om de een of andere reden waren de kassabonnen er gewoon niet op een consistente manier basis. Fantasia 2000, The Emperor's New Groove, Atlantis: The Lost Empire en Treasure Planet voldeden allemaal niet aan de verwachtingen, ondanks de erfenis die enkelen van hen nu hebben.

Dat tijdperk was geen volledige neergang voor Disney, want Lilo & Stitch en Brother Bear waren succesvol. De studio had ook succes met zijn samenwerkingen met Pixar. Over het algemeen zag het er echter niet zo geweldig uit voor de eens zo machtige studio. Gelukkig zou er in 2008 een film uitkomen die de vonk gaf die de studio nodig had om haar fortuin te veranderen.

‘Bolt’ was succesvol, maar wordt als onderschat beschouwd

Als je naar de lijst met W alt Disney-animatiefilms kijkt, is Bolt misschien niet een naam die meteen opv alt als een klassieker, maar als je naar zijn plaats in de geschiedenis kijkt, wordt het vrij duidelijk dat dit onderschatte juweeltje behoorlijk wat de impact op de studio.

2008's Bolt was een Oscar-genomineerde animatiefilm die de boel op gang bracht voor Disney na een merkbare inzinking aan de kassa. Met de stemtalenten van John Travolta en Miley Cyrus, concentreerde het verhaal zich op een hondentelevisiester die gelooft dat hij echte krachten heeft en op pad gaat om zijn eigenaar te redden, waarvan hij denkt dat hij is ontvoerd. Het is dom, zeker, maar deze film had een hoop hart.

Bolt zou bij de release stevige recensies ontvangen en het leverde meer dan $ 300 miljoen op aan de kassa. Het was precies wat Disney op dat moment nodig had, en de studio wist niet dat deze film hen zou helpen om opnieuw uit de as te herrijzen om zichzelf terug te werpen in een vruchtbare periode van groot commercieel succes.

De opwekking is een enorm succes geweest

Na het succes van Bolt bracht de studio, die nu de Second Dark Age achter zich had gelaten, The Princess and the Frog uit, wat niet zo'n grote hit was aan de kassa. In plaats van in paniek te raken over wat er was gebeurd, bleef Disney doorgaan, uiteindelijk het schip rechtzetten en de concurrentie in een mum van tijd verslaan met latere releases die een grote impact zouden hebben op de toekomst van de studio.

In 2010 kwam Tangled in de bioscoop en verspilde geen tijd om een gigantische hit voor Disney te worden. Tangled concentreerde zich op de beroemde Rapunzel en leverde de goederen en verdiende wereldwijd meer dan $ 590 miljoen. Het was de grootste hit van Disney in jaren, en het hielp het toneel te vormen voor wat er met de studio zou komen. Onnodig te zeggen dat ze in de jaren die volgden nog een paar hits in petto hadden.

Ondanks de flauwe Winnie de Poeh die weinig deed aan de kassa onmiddellijk na het succes van Tangled, kwam Disney weer op het goede spoor met Wreck-It Ralph. De megahit werd vervolgens gevolgd door andere blockbusters zoals Frozen, Big Hero 6, Zootopia, Moana, Ralph Breaks the Internet en Frozen II. Al die films waren enorme successen aan de kassa en ze maakten allemaal van de Disney Revival een van de beste periodes in de geschiedenis van de studio.

Bolt is misschien niet de meest geliefde Disney-film ooit gemaakt, maar dat onderschatte juweeltje was precies wat de studio nodig had om weer op het goede spoor te komen en zijn plaats aan de top terug te winnen.

Aanbevolen: