Hier is waarom Angela Bassett een standpunt innam tegen een Oscar-winnende rol

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Angela Bassett een standpunt innam tegen een Oscar-winnende rol
Hier is waarom Angela Bassett een standpunt innam tegen een Oscar-winnende rol
Anonim

Een rol spelen in een veelgeprezen film is een doel van elke artiest, omdat deze films de tand des tijds kunnen doorstaan en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van de acteur op studio's vergroten. Artiesten die Oscars winnen, weten wat dat voor hun carrière kan betekenen, wat betekent dat deze rollen begeerd en moeilijk te krijgen zijn.

Tijdens de jaren 2000 rolde Angela Bassett op volle kracht vooruit in haar carrière, en ze vond zichzelf op voor een rol die uiteindelijk een Oscar won. Ze nam echter een persoonlijk standpunt in tegen de rol, waardoor Halle Berry de kans kreeg om in te grijpen en de kans te verzilveren.

Laten we eens kijken waarom Angela Bassett Monster's Ball doorgaf.

Ze kreeg de hoofdrol aangeboden in 'Monsters Ball'

Monsters Ball Halle Berry
Monsters Ball Halle Berry

Het is altijd interessant om achteraf terug te kijken en de belangrijkste rollen te zien die populaire artiesten hebben doorgegeven. Soms is het de juiste beslissing om op dat moment te nemen, en soms is het een totale zwaai en een misser. Voordat de film officieel van start ging, kreeg Angela Bassett de hoofdrol in Monster's Ball aangeboden.

Voordat Angela Bassett de hoofdrol in de film kreeg aangeboden, had ze de wereld al laten zien dat ze een van de meest getalenteerde actrices in de entertainmentindustrie was. De ster kreeg haar start in het bedrijf in de jaren 80 en deed door de jaren heen alles, van grote films tot televisierollen. Bassett was verschenen in hits als Boyz n the Hood, Malcolm X, Contact en How Stella Got Her Groove Back.

Ze had niet alleen een grote rol gespeeld in grote projecten die leidden tot Monster's Ball, maar de artiest zelf werd in 1994 zelfs genomineerd voor een Academy Award dankzij haar optreden in What's Love Got to Do with It. Hoewel ze de prijs niet won, was het nog steeds een indicatie van het immense talent dat ze altijd had, wat betekent dat studio's het geluk zouden hebben om met iemand zoals zij aan een groot project te werken.

Lionsgate wist duidelijk dat Bassett Monster's Ball naar een hoger niveau kon tillen, en met regisseur Marc Forster aan het roer had deze film heel veel potentieel. Bassett zou de studio echter verrassen door de rol door te geven.

Ze nam een standpunt in tegen de rol

Angela Bassett Première
Angela Bassett Première

Er zijn een aantal redenen waarom een artiest een rol doorgeeft, en meestal komt dit neer op beschikbaarheid. De meeste grote sterren hebben het gewoon te druk om elke rol die ze tegenkomen op zich te nemen, wat begrijpelijk is. In het geval van Angela Bassett die Monster's Ball doorgaf, kwam deze beslissing neer op stereotypen.

Volgens Entertainment Weekly zou Bassett openhartig zijn over haar beslissing om de rol door te geven en zei: Ik zou geen prostituee op film zijn. Ik kon dat niet doen omdat het zo'n stereotype is over zwarte vrouwen en seksualiteit. Film is voor altijd. Het gaat erom iets naar buiten te brengen waar je 10 jaar later trots op kunt zijn. Ik bedoel, Meryl Streep won Oscars zonder dat alles.'

En zomaar, Lionsgate zou op zoek zijn naar een andere actrice die de rol zou kunnen vervullen. Hoewel Bassett uitzonderlijk werk had kunnen doen in Monster's Ball, komt het soms goed uit voor de studio. Uiteindelijk leidde hun zoektocht hen naar de juiste artiest die het project naar een hoger niveau heeft getild en heeft geholpen om er een enorme hit van te maken.

Halle Berry won een Oscar voor haar optreden

Halle bes Oscar
Halle bes Oscar

Halle Berry had voorafgaand aan Monster's Ball succes gevonden en deze film zou haar een heel eind helpen om bekend te worden als een van de beste actrices in de branche. Berry was subliem in de film, en na een brutowinst van $ 44 miljoen aan de kassa, was er veel geroezemoes over de film tijdens het prijsuitreikingsseizoen.

De film werd genomineerd voor indrukwekkende hardware, waaronder Best Original Screenplay bij de Oscars. Berry zou uiteindelijk de Academy Award voor Beste Actrice mee naar huis nemen, evenals de SAG Award voor Opmerkelijke Prestaties door een Vrouwelijke Acteur in een Hoofdrol. Het was een geweldig jaar voor Berry, die ongetwijfeld verzilverde dankzij haar monumentale succes.

Als hij het had over de grote overwinning van Berry, zei Bassett: Het was niet de rol voor mij, maar ik vertelde haar dat ze zou winnen, en ik zei haar dat ze moest gaan halen wat van haar was. Natuurlijk wil ik er ook een. Ik zou heel graag een Oscar willen hebben. Maar het moet voor iets zijn waar ik 's nachts mee kan slapen.'

Angela Bassett had een enorme kans om een Oscar te winnen, maar uiteindelijk opende haar standpunt tegen de rol de deur voor Halle Berry om het voor zichzelf mee naar huis te nemen.

Aanbevolen: