De waarheid over het casten van 'kantoorruimte

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'kantoorruimte
De waarheid over het casten van 'kantoorruimte
Anonim

We weten allemaal waar Jennifer Aniston het meest bekend om staat. Natuurlijk heeft ze deelgenomen aan andere tv-series en heeft ze rollen gehad in tal van andere projecten. Maar weinigen van hen hebben een echte cultstatus verdiend. Maar dit geldt niet voor Office Space.

De film uit 1999 van King of the Hill-maker Mike Judge heeft een absolute flop. In feite werd het beschouwd als 'uiterst onsuccesvol… dat wil zeggen tot jaren later, toen het werd gezien als een 'cultklassieker'. Dit komt omdat de hilarische film een fanbase heeft gevonden. Een fanbase die dol was op alles aan deze ietwat vreemde film, vooral de cast. Hier is de waarheid over hoe Mike Judge en zijn team een van de sterren van de beroemdste sitcom en een groot aantal andere getalenteerde individuen samenbrachten…

Het was Ron Livingston of Matt Damon…

Omdat Office Space een low-budget film was, was er niet veel druk van Fox Studios op Mike Judge om getalenteerde A-lijst te casten. In plaats daarvan vertelde de studio Mike dat hij de beste acteurs voor elke rol moest vinden, ongeacht wie ze waren of of ze een aanhang hadden. Dit veranderde echter. Al snel besloot Fox dat Mike absoluut enkele van de grootste namen in Hollywood moest aannemen.

"Toen wilde Fox dat we Ben Affleck en Matt Damon achtervolgden. Dit was post-Good Will Hunting. Ze waren niet bepaald onbekend", zei Nancy Klopper, de casting director van de film, in een interview met Entertainment Weekly.

Zoals Mike Judge in hetzelfde interview zei, werd de filmploeg plotseling onder grote druk gezet om grote acteurs in te huren. In feite haatten ze elke persoon die Mike in dienst nam omdat ze niet beroemd genoeg waren. Dit zorgde ervoor dat Mike een gesprek had met zijn manager Michael Rotenberg, die ook Office Space produceerde, over het mogelijk verlaten van het project.

"Ik had Mike een week voordat Beavis and Butt-Head in première ging op MTV als klant aangenomen", zei Michael Rotenberg. "Personages zijn als echte mensen voor hem, dus Fox die Matt Damon wilde, was moeilijk toen Mike zei: 'Maar Peter [het personage] heeft geen sterrenenergie.'"

Aangezien het heel moeilijk is om grote namen aan een project te koppelen, besloot Mike dat hij van Los Angeles naar New York zou vliegen om Matt Damon te ontmoeten, die een fan was van zijn werk. Tegelijkertijd belde de agent van Ron Livingston op en vroeg of hij auditie kon doen voor een rol. In die tijd kende hij een paar tv-komedies, maar was op zijn zachtst gezegd geen hot item of een bewezen filmster. Maar het feit dat hij in Swingers zat met Vince Vaughn en Jon Favreau, die beiden succesvol werden na de film, was niet helemaal tegen hem in de studio. Wat nog belangrijker is, Ron blies zijn auditie uit het water.

Kantoorruimte cast smash
Kantoorruimte cast smash

"Mike schrijft in een heel specifieke cadans. Toen Ron las, dacht ik 'Oh mijn God.' Ik was knock-out", zei Nancy. "Ik stuurde Ron's tape naar Mike in New York en schreef: 'Je gaat deze man niet geloven.'"

Hoewel Mike met Matt Damon ging zitten, gaf hij de voorkeur aan Ron voor de rol van Peter.

"Mijn vertegenwoordigers belden op een vrijdag en zeiden dat de studio wilde dat ik dinsdag een screentest zou doen", zei Ron Livingston tegen Entertainment Weekly. "'Ze vragen zich af of je tot die tijd kunt vasten?' Ik lachte. 'Goede.' Het was stil. 'Ik denk dat ze serieus zijn.' Ik had zoiets van 'ik kan het proberen?' Ik dacht niet dat ik gebeiteld moest worden voor deze rol. Dus ik heb het hele weekend touwtje gesprongen. Eigenlijk denk ik dat ik het maar tot zaterdag heb gehaald."

Jennifer Aniston opende de deur voor iedereen anders

Hoewel de studio 'oké' was met de keuze om Ron Livingston in de rol van Peter in te huren, vroegen ze om een ander personage.

"De studio zei: 'Als je geen grote naam voor Peter hebt, moet je er een hebben voor Joanna.'" legde Nancy uit.

Gezien het feit dat Friends eind jaren negentig zo ongeveer het grootste ding ter wereld was, was het logisch dat de bemanning van Office Space Jennifer Aniston benaderde. Gelukkig voor hen was ze absoluut dol op het script. Maar velen waren bezorgd dat ze een te grote naam was voor zo'n kleine rol.

Kantoorruimte cast Jennifer aniston
Kantoorruimte cast Jennifer aniston

"Ik denk niet dat ik destijds de grootste was", zei Jennifer Aniston, die Joanna speelde, tegen Entertainment Weekly. "Ik was enthousiast over het maken van een komedie zoals Office Space; dat soort dingen kwamen op dat moment niet mijn kant op."

"Fox had gezegd dat we meer komedie moesten proppen", zei Mike Judge. "De droomsequentie in de rechtszaal was de suggestie van Sanford. De 'stukjes flair' kwamen voort uit een consensus dat Jennifer meer scènes nodig had. Dat waren last-minute toevoegingen. Haar in de film hebben zorgde zeker voor extra druk. Ik wilde niet verantwoordelijk zijn voor het verpesten van haar carrière."

Door de casting van Jennifer Aniston kon Office Space wegkomen met het casten van vrijwel onbekende acteurs in de andere rollen, aangezien de studio Jennifers opname in hun marketingmateriaal zou kunnen pushen. Dit bleek natuurlijk niet genoeg te zijn toen de film daadwerkelijk werd uitgebracht en geen geld opleverde. Maar Mike's keuze om grote namen over te slaan, was uiteindelijk een van de redenen waarom fans de film jaren na de release vonden.

"Owen Wilson en Vince Vaughn deden allebei auditie voor Peter's buurman, Lawrence, maar Diedrich Bader bracht er iets speciaals aan. Kate Hudson las ook voor voor Peter's vriendin. Ze was schattig," legde Nancy uit over de grote acteurs die werden gepasseerd aan.

Hoewel namen als Owen Wilson en Kate Hudson zeker aantrekkelijk klinken, had Mike Judge een visie om meer gewone acteurs te casten. Dit voegde een zekere mate van authenticiteit toe en was niets meer dan een schittering.

Aanbevolen: