Wat deed Josh Gad vóór 'Frozen'?

Inhoudsopgave:

Wat deed Josh Gad vóór 'Frozen'?
Wat deed Josh Gad vóór 'Frozen'?
Anonim

Vanaf het moment dat de eerste speelfilm van W alt Disney Animation Studios in 1937 werd uitgebracht, heeft het bedrijf een lange lijst met legendarische films uitgebracht. Als gevolg hiervan krijgen bepaalde W alt Disney Animation Studios-films niet hun verdiende loon. Tangled is bijvoorbeeld een fantastische animatiefilm die op een podium zou worden gehouden als Dreamworks hem uitbracht, maar omdat hij moet concurreren met andere Disney-animatiefilms, wordt hij soms vergeten.

Gelukkig voor iedereen die met de Frozen-franchise te maken heeft, is die serie zo geliefd dat hij in sommige opzichten met kop en schouders boven alle andere Disney-animatiefilms uitsteekt. Natuurlijk is Frozen zo geliefd om een lange lijst van redenen, waaronder de geweldige animatie, het zeer aangrijpende verhaal en de vele geliefde liedjes. Bovendien verdienen de mensen achter de Frozen-franchise alle lof ter wereld voor het samenbrengen van een van de beste casts in de geschiedenis van animatiefilms.

Toen Frozen in 2013 werd uitgebracht, duurde het niet lang voordat Olaf een ongelooflijk geliefd personage werd voor een hele generatie. Josh Gad, perfect gecast in de rol, deed het op spectaculaire wijze om Olaf te voorzien van een liefdevolle onschuld die niet zo ver ging dat het plakkerig was. Er is echter één schande over hoe geweldig Gad was als Olaf, veel mensen hebben nu geen idee dat hij zoveel heeft bereikt voordat hij werd gecast als een geanimeerde sneeuwpop.

Josh's vroege jaren

Geboren en getogen in Hollywood, Florida, onderscheidde Josh Gad zich al van de massa toen hij naar de University School of Nova Southeastern University ging. Immers, terwijl hij daar was, nam Gad deel aan vele debatten en won hij de National Forensics League National Tournament Championships for Original Oratory and Humorous Interpretation. Na zijn afstuderen aan de universiteit ging Josh Gad naar het Carnegie Mellon College of Fine Arts, waar hij in 2003 afstudeerde met een Bachelor of Fine Arts in drama.

Josh Gad The Rocker
Josh Gad The Rocker

Toen Josh Gad zijn opleiding had afgerond, begon zijn acteercarrière met rollen in een aantal memorabele tv-shows en films. Zo maakte Gad zijn televisiedebuut tijdens een aflevering van ER. Helaas kwam Gads eerste hoofdrol in een kortstondige serie genaamd Back to You. Gelukkig duurde het niet lang voordat Gad terugkwam, aangezien hij een ondersteunende rol had in de film 21 en een hoofdrol in de onafhankelijke film The Rocker.

Eerste grote doorbraak

Tegen het einde van de jaren 2000 kwam de carrière van Josh Gad al op stoom, maar hij moest nog de rol vinden die de zaken echt naar een ander niveau zou tillen. Aangezien Gads carrière tot dan toe gericht was op film- en tv-rollen, verraste het mensen toen hij werd gecast in een van de hoofdrollen in een toneelstuk genaamd "The Book of Mormon".

Geschreven door de mede-makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone, samen met Robert Lopez, de man die later de nummers uit de Frozen-franchise schreef, "The Book of Mormon" was een toneelstuk als geen ander. Gezien het feit dat South Park een enorm populaire show is met toegewijde fans die er alles over willen weten, is het logisch dat "The Book of Mormon" een enorme hit werd. Zoals het geval is met de meeste toneelstukken die jaren achtereen draaien, denken de meeste mensen dat de originele cast van "The Book of Mormon" de definitieve is.

Josh Gad Het Boek van Mormon
Josh Gad Het Boek van Mormon

Gelukkig voor Josh Gad was hij de oorspronkelijke acteur die werd gekozen om ouderling Cunningham uit 'The Book of Mormon' tot leven te brengen op Broadway. Gad gaf de rol echter bijna door omdat hij bang was dat de show nummers bevatte die "nogal controversieel" zouden worden, zoals hij tegen Entertainment Weekly zei. Uiteindelijk hadden koelere hoofden de overhand, nam Gad de rol op zich, werkte hij samen met een van de hoofdpersonen achter Frozen en nam zijn carrière een enorme vlucht.

Een heel ander soort rol

Een paar jaar voordat Josh Gad zich bij de cast van 'The Book of Mormon' voegde, kreeg hij nog een rol in een legendarische serie van een ander soort, The Daily Show. Hoewel de twee rollen in de hoofden van veel mensen misschien niet met elkaar verbonden lijken, is er lef voor nodig om iemand in hun gezicht te bespotten als een Daily Show-correspondent. Als gevolg hiervan is het logisch om te concluderen dat Gad zijn rol in het controversiële 'Het Boek van Mormon' misschien niet op zich had genomen als hij niet de moed had verzameld om een Daily Show-correspondent te zijn.

Een van de meest spraakmakende shows ter wereld in die tijd, onder het toeziend oog van Jon Stewart, nam The Daily Show veel jonge talenten in dienst die later sterren werden. Nadat hij was ingehuurd als gastcorrespondent wanneer hij beschikbaar was, trad Josh Gad van 2009 tot 2011 toe tot de groep. Terwijl hij sprak met Entertainment Weekly, vertelde Gad hoe het voelde om Stewart genoeg respect voor hem te hebben om hem toe te staan een gast te zijn wanneer zijn schema toeliet.

Jon Stewart The Daily Show
Jon Stewart The Daily Show

“Het was het meest ongelooflijk vernederende ding om een van de slimste mensen ooit in de comedy-arena te hebben, en iemand die het gezicht van satire heeft veranderd, en in veel opzichten het gezicht van nieuwsmedia heeft veranderd, iemand die volgens mij nog jaren en jaren zal worden bestudeerd in satirelessen, zegt tegen me: 'We willen je zo graag dat we in feite ons traditionele contract zullen afschaffen en je binnen en buiten laten komen wanneer je wilt,' en dat was de meest gevende, meest ongelooflijke ervaring om te zien. Het was geweldig.”

Aanbevolen: