Daniel Kaluuya bespreekt het verschil tussen Amerikaans en Brits racisme op SNL

Daniel Kaluuya bespreekt het verschil tussen Amerikaans en Brits racisme op SNL
Daniel Kaluuya bespreekt het verschil tussen Amerikaans en Brits racisme op SNL
Anonim

Daniel Kaluuya maakte gisteravond zijn presentatordebuut op Saturday Night Live en gebruikte een deel van zijn monoloog om racisme in meerdere landen te bespreken.

Vers van een Academy Award-nominatie en Golden Globe-overwinning, nodigde Saturday Night Live-maker Lorne Michaels acteur Daniel Kaluuya uit voor een aflevering op 24 april. Hoewel hij eerder een cameo had gemaakt in de late-night-serie, was dit zijn eerste keer hosten, wat wordt beschouwd als een grote coup voor elke beroemdheid.

De Britse acteur gaf een monoloog vol gelach en vreugde, maar nam ook de tijd om te praten over een van de meest serieuze onderwerpen in onze wereld van vandaag: racisme. Hij slaagde erin het luchtig te houden en toch de ernst van het onderwerp aan te pakken, en sociale media waardeerden het dat hij zijn mond uitsprak en het gesprek levend hield met een positieve sfeer.

Een deel van zijn monoloog had betrekking op de huidige situatie met prins Harry en Megan Markle; In een recent interview besprak het stel racisme in de koninklijke familie, specifiek dat gericht op Markle, maar ook in het algemeen. Een opvallend moment was toen Markle onthulde dat er serieuze discussies waren geweest over de huidskleur van haar zoon Archie, nog voordat hij geboren was.

Kaluuya zei tegen het publiek, met betrekking tot de vraag: "Eigenlijk ben ik zoals de koninklijke familie bang was dat de baby eruit zou zien. Brits racisme is zo erg dat blanke mensen zijn vertrokken. Ze wilden vrij zijn, vrij om creëren hun eigen soort racisme. Daarom hebben ze Australië, Zuid-Afrika, Boston uitgevonden."

Nadat hij dat in zijn monoloog had uitgelegd, vroeg hij het publiek wat ze ervan vonden. Het publiek kon niet stoppen met lachen om zijn uitspraken, en sommigen van hen zeiden zelfs dat ze geloven dat Amerika racistischer was dan Groot-Brittannië.

Kaluuya is momenteel in de running voor de Academy Award voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in Judas and the Black Messiah. Zijn tegenspeler, Lakeith Stanfield, is ook genomineerd in die categorie. Hun film is opgenomen in vier andere categorieën tijdens de show van dit jaar, waaronder die voor Beste Film.

Hoewel de ernst in zijn monoloog sterk was, vond Kaluuya tijd om een persoonlijke held van hem te bedanken: SNL-castlid Kenan Thompson. Kaluuya werd geïnspireerd door de succesvolle show Keenan and Kel uit de jaren 90 om een toneelstuk te schrijven toen hij negen jaar oud was, dat uiteindelijk werd opgevoerd in Hampstead Theatre in Londen, Engeland. Dit gaf een kickstart aan zijn nu succesvolle acteercarrière.

Hij was dankbaar dat hij met Thompson in de show kon zijn, en hij bedankte ook Kel Mitchell.

Op dit moment is Kaluuya niet betrokken bij toekomstige filmprojecten, maar het is waarschijnlijk dat hij dat in de nabije toekomst wel zal zijn. Voor nu, als fans deze acteur aan het werk willen zien, kun je hem zien in hitfilms zoals Get Out en Black Panther.

Aanbevolen: