Regina King bespreekt 'One Night In Miami' en de rol van muziek bij het vieren van zwarte mensen

Regina King bespreekt 'One Night In Miami' en de rol van muziek bij het vieren van zwarte mensen
Regina King bespreekt 'One Night In Miami' en de rol van muziek bij het vieren van zwarte mensen
Anonim

Regina King is het soort actrice waarvan je weet dat je ze ergens in hebt gezien, maar je kunt je niet precies herinneren waarin, totdat iemand een film noemt die je hebt gezien met haar erin. Dan raakt ze je precies tussen de ogen. Dat is het kenmerk van een echte kameleon - een acteur die zo goed is dat je vergeet dat het personage dat speelt niet zomaar een heel ander persoon is.

Haar evenwicht is nog nooit zo aangrijpend geweest als in de afgelopen twee jaar, toen gesprekken over racisme en raciale spanningen op de voorgrond kwamen van openbare gesprekken.

In een recent interview met Directors on Directors ging ze zitten met de al even getalenteerde Melina Matsoukas om haar regiedebuut, One Night In Miami, te bespreken en waarom muziek zo essentieel is voor hoe zwarte mensen worden gevierd.

De film duikt in wat er gebeurde op een bepaalde nacht die Sam Cooke, Jim Brown, Muhammed Ali en Malcolm X daadwerkelijk samen in Miami doorbrachten. De bokser, zanger, revolutionaire leider en voetbalster ging door de straten van de stad, en de film belicht ervaringen die ze misschien hebben gehad, gesprekken die mogelijk hebben plaatsgevonden.

Matsoukas begon het interview door erop te wijzen hoe de verantwoordelijkheid voor dat verhaal moet zijn geweest.

"Waarom deze film? Zoveel redenen. Ten eerste wist ik niet dat deze nacht bestond. Ik had geen idee. Het was een scenario, Kemp Powers, schreef het stuk, hij paste het aan tot een scenario. Ik las de [aanpassing] en ik dacht: 'Dit is het eerste scenario van deze broer?' Nee, echt niet. Onmogelijk."

"Dus ik kocht het stuk zodat ik kon zien welke veranderingen er waren aangebracht. Ik was gewoon zo onder de indruk. En ik begreep zo duidelijk zijn bedoeling. Dat hoewel deze mannen reuzen zijn, deze gesprekken gesprekken waren die zwarte mannen en zwarte mensen hebben, wat je timing ook is. Het was ook een feest om een zwarte man te zijn."

King ging verder met uit te leggen dat, omdat ze een van de personages in de film niet kon spelen, haar volgende beste optie was om het te regisseren.

Tijdens hun discussie over de muzikale kant van de film, probeerde King de diepte van de culturele en spirituele band van zwarte mensen met muziek uit te leggen.

"Ik…voel me zo en ik wil weten of jij dat doet…Zwarte mensen zijn muziek. We spreken, we ritme…alles in ons hoofd is als, ritme, weet je? Het is moeilijk voor mij om een stuk voor te stellen dat is het vieren van zwarte mensen op welke manier dan ook zonder een sterke muzikale component, ook al is het, zoals in mijn stuk, geen zware partituur … maar als de muziek er is, is het zeer doelgericht."

Degenen die King's hele interview met Matsoukas willen zien, kunnen de video bekijken op de website van Variety.

Aanbevolen: