De waarheid over de verloren rol van Kevin Costner in 'The Big Chill

Inhoudsopgave:

De waarheid over de verloren rol van Kevin Costner in 'The Big Chill
De waarheid over de verloren rol van Kevin Costner in 'The Big Chill
Anonim

Kevin Costner begon zijn acteercarrière met Sizzle Beach USA uit 1981, een film die zo slecht was dat hij een einde had kunnen maken aan het leven van de acteur in Hollywood voordat het goed was begonnen. Zoals bekend begon het natuurlijk snel te verbeteren voor de toekomstige Robin Hood-ster.

Kleine rollen in redelijk vergeetbare films volgden op zijn acteerdebuut tot 1985, toen hij speelde in de roadmovie Fandango, zijn eerste samenwerking met zijn Waterworld-regisseur, Kevin Reynolds. Het is nauwelijks een Hollywood-klassieker, maar het leverde Costner zijn eerste hoofdrol op en het maakte de weg vrij voor een zeer succesvolle carrière. Rollen in geliefde films uit de jaren 80 The Untouchables, Bull Durham en Field of Dreams volgden, en zijn sterrenmacht bleef stijgen in de jaren 90 en daarna.

Costners doorbraak in Hollywood had echter kunnen gebeuren vóór de release van Fandango. De toekomstige Oscar-winnaar speelde in The Big Chill uit 1983, een veelgeprezen ensemblefilm die de carrière van vele andere toekomstige grote sterren, waaronder Jeff Goldblum en William Hurt, een boost gaf. Helaas, afgezien van een zeer korte glimp van het lijk van zijn personage, is Costner nergens te bekennen. Wie speelde hij? En waarom belandde zijn personage op de vloer van de uitsnijderij? Laten we eens nader kijken.

Waarom was Kevin Costner bevroren uit 'The Big Chill?'

De grote huiveringwekkende cast van personages
De grote huiveringwekkende cast van personages

The Big Chill wordt nog steeds beschouwd als een van de beste films van de jaren 80. Het vertelt het verhaal van een groep voormalige studievrienden die herenigd worden voor een weekendreünie na de begrafenis van Alex, een andere studievriend, die op tragische wijze zelfmoord pleegde. Het is een bitterzoete film vol oprechte emotie, en ondanks de tragische dood in de kern van het verhaal, is het soms verrassend grappig en een goed gevoel.

Glenn Close, Kevin Kline en Tom Berenger zijn slechts drie van de acteurs die samen het ensemble vormen, naast de eerder genoemde Goldblum en Hurt, en ze gingen van kracht naar kracht in hun carrière na het succes van de film. Zoals eerder vermeld, had de film Kevin Costner eerder in zijn carrière ook naar de grote competities kunnen katapulteren, maar hij is natuurlijk afwezig in het ensemble. De vraag is natuurlijk waarom?

Nou, om te beginnen was Costner nooit bedoeld om deel uit te maken van het ensemble. De acteur speelde Alex, de jonge man die zelfmoord pleegde, en de scène die hij filmde zou als flashback in de film worden getoond. Deze scène zou context hebben toegevoegd aan de reünie van zijn studievrienden, dus het is teleurstellend dat het nooit echt werd getoond.

Waarom regisseur Lawrence Kasdan de flashback heeft verwijderd, is niet bekend, althans niet publiekelijk. Fans hebben de redenen gespeculeerd waarom op Quora, en sommigen suggereren dat het iets te maken kan hebben met tempoproblemen. Een andere suggestie was deze: "door over het personage te spreken zonder hem echt te laten zien, kreeg de film een vleugje mysterie en emotionele kracht."

Deze suggesties zijn misschien waar, maar totdat iemand daadwerkelijk met een antwoord komt, zullen we het nooit weten. Een acteur uit de film besprak de flashback-scène van Costner echter, hoewel hij niet de reden specificeerde waarom deze uit het voltooide project werd verwijderd. Die acteur was Jeff Goldblum.

Dit is wat Jeff Goldblum te zeggen heeft

Goldblum in The Big Chill
Goldblum in The Big Chill

Tijdens een interview met Yahoo Entertainment in 2018 besprak Goldblum de verloren scène van Costner in The Big Chill. Zoals hij in het interview suggereert, was de flashback bedoeld als een interessant stukje voorafschaduwing, omdat het feitelijk verband hield met de zelfmoord van Alex. Dit is wat de acteur te zeggen had:

Hij zei verder:

Van wat Goldblum over de scène heeft gezegd, is het duidelijk dat het een aangrijpende zou zijn geweest, vooral in de manier waarop het betrekking heeft op de trieste dood van Costners personage. Het is ook duidelijk dat Costner weer een geweldige prestatie heeft geleverd, zij het een die we nooit zullen zien. Er bestaan wel verwijderde scènes uit de film, maar helaas niet de flashback-scène die veel fans zo graag willen zien.

Life After The Cutting Room Floor

Kevin Costner vroege rol
Kevin Costner vroege rol

Ondanks dat hij op de vloer van de uitsnijderij werd achtergelaten, kwam Costners carrière terug. Dit was deels te danken aan Fandango en deels aan de regisseur van The Big Chill. Kasdan voelde zich schuldig nadat hij Costner uit zijn film uit 1983 had bewerkt en beloonde de acteur met de hoofdrol in de veelgeprezen western Silverado uit 1985. Vanaf dat moment schoot Costners carrière omhoog, zowel als acteur als als regisseur. In een tijd waarin veel oudere acteurs moeite hebben om rollen te vinden die hun talenten waardig zijn, blijft Costner indruk maken. Moge hij dit lang blijven doen, maar op het scherm en niet op de vloer van de snijkamer!

Aanbevolen: