Deze film heeft de carrière van Kevin Costner bijna voorgoed verpest

Inhoudsopgave:

Deze film heeft de carrière van Kevin Costner bijna voorgoed verpest
Deze film heeft de carrière van Kevin Costner bijna voorgoed verpest
Anonim

Kevin Costner is gemakkelijk een van de grootste namen in Hollywood, en terecht! De acteur kreeg zijn eerste grote doorbraak in 1981 in Malibu Hot Summer, en kreeg later een rol in de film The Big Chill uit 1983, maar de scènes die Costner voor de film filmde, werden later uitgesneden.

Ondanks de filmische fout werd Kevin een van de hoofdrolspelers uit de jaren 80 en 90, met rollen in The Bodyguard, Dances With Wolves en Field Of Dreams, om er maar een paar te noemen. Gedurende zijn vele jaren van succes op het scherm, heeft Kevin Costner zijn grootste momenten kunnen delen met zijn zeer samengestelde familie.

Terwijl zijn eerste huwelijk met Cindy Costner maar liefst 16 jaar duurde, ging het duo in 1994 uit elkaar, het begin van een niet zo geweldig jaar voor Kevin. In 1995 ging zijn kaskraker Waterworld in première, maar flopte in de kassa. Gezien de hype rond de film in die tijd, was het duidelijk dat het falen van de film zijn carrière gemakkelijk had kunnen verwoesten.

'Waterworld' werd een totale flop

Waterworld viel voor het eerst terug in 1995 en presteerde lang niet zo goed als verwacht. Aangezien Kevin Costner destijds een van de grootste acteurs was, was het de bedoeling dat de film een kassucces zou worden, maar zulke dingen gebeurden niet. De film zelf slaagde erin behoorlijk veel te kosten, zo veel dat hij uiteindelijk geld verloor, wat de eerste indicator is die erop wijst dat het een flop is.

Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was dat de film $ 65 miljoen zou kosten om te produceren, kostte de film uiteindelijk een waanzinnige $ 175 miljoen, met een extra $ 60 miljoen voor marketing, waardoor het een film van $ 235.000, 000 is! Naast dat het ondermaats presteerde aan de kassa, was het maken van de film ook een ramp! Kevin Costner werd niet alleen bestempeld als een diva, maar er waren ook veel tegenslagen en problemen met de casting die zeker bijdroegen aan de teleurstellende prestaties van de film.

Alsof de absurde kosten niet genoeg waren, stootte Kevin de hoofden aan van de regisseur van de film en verzocht hij zelfs om computergegenereerd haar in de postproductie, aangezien de acteur tekenen vertoonde van een dunner wordende haarlijn bij de tijd. Hoewel sommige fans beweren dat zijn voortdurende scheiding hem in een nogal negatief gemoedstoestand heeft gebracht, is het duidelijk dat het hem geen plezier heeft gedaan tijdens het filmen.

Kevin heeft helemaal geen spijt van de film

Ondanks dat de film een totale flop is, blijft Kevin Costner er vast van overtuigd dat het een klassieker is! Wat zeg je? Tijdens een interview met The Huffington Post onthulde Costner dat hij er geen spijt van heeft dat hij de film heeft gemaakt, zo veel dat hij er met plezier naar terugkijkt. "Het staat op als een heel exotische, coole film. Ik bedoel, het was gebrekkig - zeker. Maar over het algemeen is het een zeer inventieve, coole film. Het is behoorlijk robuust", vertelde hij aan de publicatie.

Hoewel de film Kevins carrière gemakkelijk had kunnen verpesten, slaagde hij er kort daarna in om zichzelf te redden door te verschijnen in de film The Postman uit 1997, die het veel beter deed dan zijn vorige film, Waterworld. Bovendien heeft de film misschien niet goed gepresteerd aan de kassa, maar het heeft zeker een blijvende erfenis omdat het themaparkattracties heeft geïnspireerd in vier verschillende Universal Studios in Hollywood, Singapore, Beijing en Japan.

Aanbevolen: