Alles wat je moet weten over 'Lady In The Lake' op Apple TV

Inhoudsopgave:

Alles wat je moet weten over 'Lady In The Lake' op Apple TV
Alles wat je moet weten over 'Lady In The Lake' op Apple TV
Anonim

Apple TV+ blijft zijn steeds groter wordende horizon verbreden, dit keer met hun nieuwe aankomende drama Lady In The Lake met in de hoofdrollen Natalie Portman en Lupita Nyong'o.

De introductie van de streamingdienst werd voor het eerst aan de wereld aangekondigd in maart 2019 tijdens een gewaagd evenement met onder meer Oprah Winfrey, Jennifer Aniston en Jason Momoa.

Indrukwekkende portfolio van programmering

In zijn korte bestaan heeft Apple TV+ al een indrukwekkend portfolio van originele programmering opgebouwd. Shows zoals The Morning Show (Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carrell) en Ted Lasso hebben al het voortouw genomen met meerdere nominaties - zelfs triomfen - in grote prijsuitreikingen.

Jason Momoa's See en Octavia Spencer's Truth Be Told hebben ook veel succes gehad.

In maart kondigde Apple aan dat ze een nieuwe naam aan die selectie zouden toevoegen, met de bewerking van de roman Lady in the Lake uit 2019 van Laura Lippman.

De bestseller van de New York Times speelt zich af in B altimore in de jaren zestig. Het volgt het verhaal van Madeline "Maddie" Schwartz (Portman), die besluit de dromen van haar jeugdige verleden te volgen; ze verlaat haar echtgenoot van 20 jaar en begint te ploeteren in de wereld van onderzoeksjournalistiek.

Tijdens haar ontdekkingstochten helpt ze de politie bij het oplossen van een moord, een prestatie die haar een baan opleverde bij een lokale publicatie genaamd 'The Star'. Hier wordt haar aandacht getrokken door de moord op een Afro-Amerikaanse vrouw genaamd Cleo Sherwood (Nyong'o). Cleo wordt beschreven als "een hardwerkende vrouw die jongleert met moederschap, veel banen en een gepassioneerde toewijding aan het bevorderen van B altimore's zwarte progressieve agenda."

Lupita Nyong'o zal Portman vergezellen in de cast van Lady in the Lake
Lupita Nyong'o zal Portman vergezellen in de cast van Lady in the Lake

Maddie's meedogenloze zoektocht naar de waarheid achter wat er werkelijk is gebeurd, brengt haar uiteindelijk in direct conflict met Cleo's geest, die in wezen gewoon met rust gelaten wil worden.

Gebaseerd op echte moorden

Het verhaal is losjes gebaseerd op twee echte moorden die in de jaren '60 in B altimore hebben plaatsgevonden. Lippman werd geïnspireerd door de echte dood van een blank meisje genaamd Esther Lebowitz en een zwarte vrouw genaamd Shirley Parker, en het grote verschil in de manier waarop beide verhalen werden gerapporteerd.

In een interview zei ze: "Toen ik besloot een roman te schrijven die zich afspeelt in de jaren '60, wilde ik heel graag naar deze twee verschillende sterfgevallen kijken, en hoe verschillend ze in de media waren afgebeeld."

Portman en Nyong'o zijn de enige castleden die tot nu toe officieel zijn aangekondigd. Ondanks haar illustere en lange carrière als acteur, zal dit Portman's eerste uitstapje naar televisie als hoofdpersonage zijn.

Israëlisch-Amerikaanse regisseur Alma Har'el is als regisseur aan boord gekomen van het project en zal ook de pilot-aflevering schrijven. Har'el heeft tot nu toe alleen aan films en muziekvideo's in haar carrière gewerkt, wat betekent dat dit ook de eerste keer is dat ze aan een tv-serie werkt.

De 44-jarige heeft films geregisseerd zoals Bombay Beach en Honey Boy. De laatste won de 2019 Directors Guild of America Award voor Outstanding Directing – First-Time Feature Film.

Dre Ryan zal zich ook bij Har'el voegen bij het schrijven van de serie, waarbij alle vier de vrouwen ook als uitvoerende producenten van de show dienen. Ryan's eerdere kredieten omvatten shows als The Man in the High Castle, Colony en The Messengers.

Aanbevolen: