Fans starten petitie om 'T'Challa' te herschikken ter ere van Chadwick Boseman

Inhoudsopgave:

Fans starten petitie om 'T'Challa' te herschikken ter ere van Chadwick Boseman
Fans starten petitie om 'T'Challa' te herschikken ter ere van Chadwick Boseman
Anonim

Sommige fans van de Marvel superheldenfilm Black Panther zijn een petitie gestart voor de franchise om de rol van T'Challa te herschrijven ter ere van de gevallen ster Chadwick Boseman.

Boseman speelde de Wakanda King T'Challa in de Ryan Coogler-klassieker van 2018 die wereldwijd werd geprezen. Er waren plannen gaande voor de productie van Black Panther II, waarbij Boseman zijn rol als koning van Wakanda en een van de superhelden in het Marvel-universum zou hernemen.

Helaas stierf hij op tragische wijze in augustus 2020 voordat die plannen werkelijkheid konden worden. De acteur bezweek aan darmkanker na een strijd van vier jaar tegen de ziekte. De 43-jarige had de kring van mensen die op de hoogte waren van zijn ziekte erg klein gehouden en koos ervoor om zich te blijven concentreren op de projecten waaraan hij had gewerkt.

Een zeer privépersoon

Zijn zaakwaarnemer, Michael Greene, zei dat Boseman besloot deze weg in te slaan omdat hij niet wilde dat mensen zouden veranderen hoe ze hem behandelden, simpelweg omdat hij ziek was. "Chadwick wilde niet dat mensen zich druk om hem maken", wordt Greene geciteerd in een verhaal op The Hollywood Reporter. "Hij was een zeer privépersoon."

Nu de productie van Black Panther II zonder Boseman doorgaat, vragen fans van de acteur uit South Carolina nu dat zijn personage niet wordt vermoord. De petitie is online gestart door een gebruiker genaamd 'E-Man's Movie Reviews' en is gericht aan Marvel, Marvel-president Kevin Feige, regisseur Coogler en de W alt Disney Company. Het heeft tot nu toe bijna 1.500 stemmen verzameld.

De indieners pleiten voor het redden van het illustere personage als een manier om de erfenis te behouden die Boseman heeft opgebouwd. Een gebruiker op de website merkte op ter ondersteuning van dit gezegde: "De beste manier om de nalatenschap van Chadwick Boseman te eren, is door de rol van T'Challa te herschikken, zodat dit iconische personage, waarvoor Chadwick zo hard heeft gewerkt om het op het grote scherm te vertolken, voortleven in de MCU."

De mantel van 'Black Panther' doorgeven

Er is veel gespeculeerd over welke opties Coogler en zijn team zouden kunnen kiezen om door te gaan met Black Panther II. Een van de meest waarschijnlijke scenario's zou kunnen zijn dat de mantel van de Black Panther wordt aangenomen door een ander personage. Dit gebeurt eigenlijk in de bronstrips wanneer T'Challa's zus, Shuri, uiteindelijk in de schoenen van haar broer stapt.

Shuri zou de mantel van Black Panther kunnen aannemen in het vervolg op Ryan Coogler
Shuri zou de mantel van Black Panther kunnen aannemen in het vervolg op Ryan Coogler

'E-Man's Movie Reviews' gaat verder om te verduidelijken dat ze niet tegen dit gebeuren zijn, en ook niet om onmiddellijke vervanging van het personage. Het enige wat ze willen is dat T'Challa blijft en dat zijn verhaal verder wordt verteld in het Marvel Cinematic Universe.

Sommigen in de Black Panther-crew en cast hebben het erover gehad hoe het is om door te gaan met het verhaal in afwezigheid van Boseman. Coogler zegt dat dit het moeilijkste is dat hij ooit in zijn carrière heeft moeten doen.

Lupita Nyong'o, die T'Challa's liefdesbelang Nakia speelde in de eerste aflevering, probeerde de vrees weg te nemen dat Bosemans nalatenschap zou worden vergeten. "Ik weet zeker dat hij zou willen dat we dit doen", zei ze in een optreden in The Ellen DeGeneres Show. "Ik heb het gevoel dat wat Ryan Coogler heeft gepland hem en zijn nalatenschap zeer eert. Dus ik voel me goed om terug te gaan."

Aanbevolen: