Dit is hoeveel Will Smith werd betaald voor zijn film 'I, Robot

Inhoudsopgave:

Dit is hoeveel Will Smith werd betaald voor zijn film 'I, Robot
Dit is hoeveel Will Smith werd betaald voor zijn film 'I, Robot
Anonim

Op 52-jarige leeftijd heeft Will Smith genoten van een van de langstlopende en meest succesvolle carrières in Hollywood, waarbij hij niet alleen heeft bewezen een krachtpatser te zijn als rapper, ondernemer en producer, maar ook een onberispelijk talent voor de camera.

Hoewel hij twee keer is genomineerd voor een Academy Award, heeft hij verrassend genoeg nog nooit een van de meest prestigieuze gongs in zijn vak mee naar huis genomen. Toch heeft dat Will er niet van weerhouden om achtereenvolgens enkele van de sterkste kassanummers binnen te halen voor alle rollen waarin hij een hoofdrol speelt.

Voor zijn vertolking van Daryl Ward in de Netflix-film Bright uit 2017, verdiende de vader van twee een indrukwekkende $ 20 miljoen, met een vervolg dat hem naar verwachting nog eens $ 35 miljoen zou opleveren dankzij het succes van zijn voorganger, die het meest werd -film bekeken op het platform in 2018.

Will heeft in de loop van zijn drie decennia lange carrière een aantal zeer lucratieve deals gehad, maar hoeveel werd hij precies betaald voor I, Robot uit 2004 ?

zal smith ik robot filmen
zal smith ik robot filmen

Will Smiths salaris voor 'I, Robot'

Tegen 2004 werd Will ongetwijfeld beschouwd als een A-list acteur, dankzij het succes van zijn populaire sitcom The Fresh Prince of Bel-Air (die liep van 1990-1996) en zijn vele blockbuster-hits, waaronder 1998's Enemy van de staat en het wilde westen.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat Will - een viervoudig Grammy-winnaar - ook veel populariteit had gewonnen door zijn muziekcarrière, met zijn debuutalbum uit 1997, Big Willie Style, dat wereldwijd meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht. Zijn opvolger, Willenium, was net zo succesvol, met nog eens 5 miljoen exemplaren en leverde hem twee Grammy's op.

Dit alles in overweging nemend, is het begrijpelijk waarom Will maar liefst $ 28 miljoen kreeg aangeboden om te schitteren in I, Robot. Hij had toen praktisch in elke film kunnen spelen en verdiende de rol simpelweg omdat hij zo populair was geworden - niet alleen op het grote scherm, maar ook in de muziek.

De vergoeding van $ 28 miljoen is het op één na hoogste salaris dat Will voor een film heeft ontvangen. Zijn recente deal met Netflix om te schitteren in Bright 2 voor een gerapporteerde $ 35 miljoen zal vervolgens zijn grootste betaaldag tot nu toe worden.

De actievolle film is gecentreerd rond een 'technofobe agent' die een misdaad onderzoekt die lijkt te zijn gepleegd door een robot, wat leidt tot een verontrustende bedreiging voor de mensheid. Aan de kassa hielp Will de film een indrukwekkende $ 353 miljoen te verdienen met productiekosten van in totaal $ 120 miljoen.

Maar ondanks dat alles zei de inwoner van Pennsylvania dat het channelen van zijn karakter makkelijker gezegd dan gedaan was, omdat hij praktisch een persoon belichaamde die het tegenovergestelde was van zijn eigen persona.

In zijn interview in 2004 met IOFilm legde hij uit: Dit was de eerste keer dat ik ooit een personage speelde dat zo verontrust was. Dit is een kerel die elke dag ongelukkig rondloopt, en dat ben ik helemaal niet, omdat ik roze gekieteld ben.”

Misschien werd Wills hoge salaris ook verdiend voor het feit dat hij een naaktscène ging filmen voor de Hollywood-film - en het is algemeen bekend dat wanneer acteurs zich inzetten voor zo'n intiem filmmaken, ze meestal een salarisverhoging krijgen.

Toen hem werd gevraagd naar het filmen van de ranzige scène, gutste Will dat hij geen probleem had om zijn lichaam te buigen en grapte hij dat zijn vrouw Jada Pinkett-Smith de verhuizing onmiddellijk goedkeurde.

"Laat me je vertellen dat Jada daar dol op is. Ze zegt de hele tijd dat 'geen enkele vrouw een man wil die een andere vrouw niet wil'. Dus ze voelt zich erg op haar gemak."

In maart 2020 waren er geruchten dat een vervolg op de blockbuster van 2004 in de toekomst nog steeds door zou kunnen gaan. Zoals je je misschien herinnert, werd aanvankelijk verwacht dat een vervolg in 2007 in ontwikkeling zou komen nadat Ronald D. Moore aan boord was gehaald om het script te schrijven, maar kort na de aankondiging werd er niets meer vernomen over de tweede aflevering.

Regisseur Alex Proyas had alle kansen uitgesloten om aan een I, Robot-vervolg te willen werken nadat hij een ellendige ervaring had gedeeld tijdens het omgaan met 20th Century Fox in de film.

Bovendien heeft Will een geschiedenis van het afwijzen van sequels. Hij zei beroemd "nee" tegen I Am Legend 2 en Independence Day: Resurgence omdat hij het simpelweg niet leuk vond hoe beide films werden ontwikkeld, en hij heeft zich ingespannen om te voorkomen dat hij bekend staat om franchises.

Bright 2 verdient Will het grootste salaris van zijn carrière, dus het is een goed idee dat hij het aanbod zou accepteren, terwijl Bad Boys 4 officieel in pre-productie is gegaan nadat de Men In Black-acteur zou hebben een lucratieve deal getekend om zijn rol als Mike Lowrey te hernemen.

Geld spreekt duidelijk, maar de ontwikkeling van I, Robot 2 blijft onbekend.

Aanbevolen: