Hoeveel werd George Clooney betaald voor zijn rol op ER?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd George Clooney betaald voor zijn rol op ER?
Hoeveel werd George Clooney betaald voor zijn rol op ER?
Anonim

In de afgelopen decennia is George Clooney erin geslaagd een van de grootste filmsterren ter wereld te worden. Clooney heeft zelfs zoveel succes gehad dat het zeker lijkt dat hij over decennia herinnerd zal worden als een van de beste filmsterren aller tijden. Gezien al dat succes is het logisch dat Clooney volgens celebritynetworth.com op het moment van schrijven $500 miljoen waard is.

Gezien de heilige plek in Hollywood waar George Clooney momenteel van geniet, kan het heel gemakkelijk zijn om te vergeten dat hij jarenlang heeft gezwoegd als een grotendeels onbekende acteur. Gelukkig voor fans van Clooney's werk, keerde alles voor hem om toen hij een van de hoofdrollen kreeg in een van de meest succesvolle shows uit de jaren '90, ER.

Aangezien de carrière van George Clooney niet zo'n grote vlucht had genomen toen hij in ER werd gecast, zal het niemand verbazen dat hij geen miljoenen betaalde voor elke aflevering van de show waarin hij speelde. er was ook geen twijfel dat toen ER debuteerde, Clooney een van de hoofdrolspelers van de show was. Met die twee factoren in gedachten, is het echt interessant om te weten hoeveel geld Clooney werd betaald voor zijn werk aan ER.

Een ongelooflijke carrière

Helaas voor bioscoopbezoekers en iedereen die in Hollywood werkt, kan het ongelooflijk moeilijk zijn om een goede film of tv-show te maken. Hoewel dat misschien gemakkelijk te vergeten is, vooral nu we ons midden in de gouden eeuw van de televisie bevinden, blijft het een feit dat bijna alles goed moet gaan om een show of film goed te laten verlopen.

Gezien hoe moeilijk Hollywood kan zijn, is het gewoon verbazingwekkend dat George Clooney zoveel succes heeft gehad. Ocean's Eleven, Syriana, Fantastic Mr. Fox, Up in the Air en Michael Clayton zijn tenslotte slechts een kleine greep uit de geweldige films die Clooney als headliner heeft gezien.

Naast alle geweldige films waarin George Clooney speelde, is hij ook een verrassend fantastische filmregisseur gebleken. Clooney heeft tenslotte verschillende kwaliteitsfilms gemaakt, waaronder Confessions of a Dangerous Mind, The Ides of March, evenals Good Night en Good Luck. Als je Clooney's carrière op macroniveau bekijkt, lijkt het duidelijk dat hij een meester is geworden in het uitdrukken van zichzelf in het filmmedium.

Ster makende rol

Wanneer de meeste mensen terugkijken op televisie in de jaren '90 en 2000, een van de shows die ze waarschijnlijk noemen ER als een van de beste shows uit die decennia. Een enorm succesvolle en invloedrijke show, ooit leek het alsof ER de meest spraakmakende show op televisie was, en met een goede reden. Per slot van rekening was ER in de beginjaren in aanmerking voor zoveel prijzen dat het moeilijk te overschatten is hoeveel lof het ontving. Wat nog belangrijker is, het duurde niet lang voordat ER bestemmingstelevisie werd voor zijn legioenen fans. Sterker nog, veel van de voormalige kijkers van de show houden tegenwoordig zo veel van de serie dat ze er tot op de dag van vandaag alles over willen weten.

Toen ER debuteerde, was het vrij duidelijk dat Anthony Edwards de grootste ster van de show was. Tegen die tijd speelde hij tenslotte in verschillende hitfilms. Het duurde echter niet lang voordat de meeste fans besloten dat ze op dat moment het meest om het hoofdpaar van de show gaven, personages die tot leven werden gebracht door George Clooney en Julianna Margulies. Als gevolg hiervan, toen ER een enorme hit werd, werd Clooney een nog grotere ster.

Clooney's Salaris

Toen George Clooney een van de hoofdrollen van ER kreeg, moet hij dolblij zijn geweest. Per slot van rekening zal het voor elke acteur spannend zijn om in een serie met een groot budget te spelen en hij kreeg $ 100.000 per aflevering, wat een enorm bedrag is.

Toen ER eenmaal een van de meest succesvolle tv-programma's ter wereld werd, zou het niemand hebben verbaasd als George Clooney probeerde te onderhandelen over een nieuwe deal. Tegen de tijd dat Clooney ER verliet in de achteruitkijkspiegel, speelde hij tenslotte in films als From Dusk till Dawn, The Thin Red Line en Out of Sight. Desondanks probeerde Clooney nooit loonsverhoging te krijgen, maar koos hij ervoor om zich te concentreren op het bewijzen dat hij een acteur was die goed genoeg was om een grote ster te worden. Achteraf lijkt het waarschijnlijk dat Clooney's focus op zijn acteren boven geld de reden is waarom hij zo rijk is geworden, ironisch genoeg.

Aanbevolen: