Dit is waarom 'Pearson' het succes van voorganger 'Suits' niet kon waarmaken

Inhoudsopgave:

Dit is waarom 'Pearson' het succes van voorganger 'Suits' niet kon waarmaken
Dit is waarom 'Pearson' het succes van voorganger 'Suits' niet kon waarmaken
Anonim

Aaron Korsh' juridische drama Suits was een van de populairste shows van de jaren 2010. Het was voor het genre in dat decennium wat Boston Legal en The Practice waren in de vorige.

In 2017 werd de show beoordeeld als de op één na best beoordeelde show van kabel-tv, net achter Game of Thrones.

America's Guilty Pleasure

Een van de topsterren van de serie, Patrick J. Adams, had zelfs een theorie over waarom Amerika zo verliefd was op de show. In een interview met Esquire zei hij dat het de eenvoud van Suits was die het zo lief maakte. "Er is de show die de manier zal veranderen waarop ik denk over kunst, en het leven, en mezelf, en mijn familie, en dan is er de show die ik gewoon wil zien omdat ik van deze mensen hou, en ze geven me een goed gevoel," Adams betoogd."Het was bijna een guilty pleasure-ding."

Patrick Adams en Meghan Markle maakten deel uit van de originele 'Suits'-cast
Patrick Adams en Meghan Markle maakten deel uit van de originele 'Suits'-cast

Met zo'n sterke aanhang en met het einde van de cyclus van de moederserie, heeft het USA Network officieel een spin-off besteld met de titel Pearson to series. De nieuwe show zou zich concentreren rond het sterke, vrouwelijke personage, Jessica Pearson. Actrice Gina Torres speelde de rol zeven jaar lang met veel zelfvertrouwen in Suits.

Duurde maar één seizoen

In Suits wordt Jessica van de show afgeschreven, omdat haar wetslicentie wordt ingetrokken en ze verhuist van New York naar Chicago. Pearson zag haar de politieke wereld betreden in de winderige stad, waar ze ging werken voor de burgemeester. Het onderzoekt ook het achtergrondverhaal van het personage, terwijl het publiek kennismaakt met de familie van Jessica.

Helaas duurde de show maar één seizoen, omdat het USA Network besloot om het geen seconde te verlengen. Ongetwijfeld waren er mensen die teleurgesteld waren door de beslissing, maar in veel opzichten was de spin-off altijd gedoemd om in de schaduw van zijn voorganger te leven.

Bijna elk hoofdpersonage in Suits was groter dan het leven. Jessica stak vaak met kop en schouders boven haar leeftijdsgenoten uit, maar ze was altijd omringd door uitgesproken en flamboyante karakters.

Uitzonderlijke karakters

Donna Paulsen van Sarah Rafferty, Harvey Specter van Gabriel Macht, Mike Ross van Patrick Adams, Louis Litt van Rick Hoffman - zelfs Rachel Zane van Meghan Markle - waren op zich allemaal uitzonderlijke personages.

Jessica had gewoon niet hetzelfde ondersteuningssysteem om haar heen in Pearson. Bethany Joy Lenz en Morgan Spector speelden enkele van haar nieuwe collega's, maar kwamen niet echt overeen met hun Suits-tegenhangers. In feite, D. B. Woodside, die slechts een terugkerend personage was en Torres volgde van Suits, was misschien meer memorabel dan sommige van de vaste gasten.

Een ander probleem dat Pearson waarschijnlijk teisterde en uiteindelijk tot zijn ondergang leidde, is hoeveel het afweek van het oorspronkelijke uitgangspunt. Toegegeven, een van de belangrijkste doelen van een spin-off zal meestal zijn om een nieuwe basis aan te spreken. Maar zelfs dan moeten ze nog steeds voor het kernpubliek zorgen.

In dat licht heeft Pearson nogal wat afstand genomen van de centrale juridische thema's van Suits en zijn eigen politieke thema's overgenomen. Uiteindelijk was dit niet genoeg om een nieuwe fanbase aan te trekken of een beroep te doen op de oude.

Aanbevolen: