Wat Peter Jackson echt dacht over Harvey Weinstein die 'Lord Of The Rings' produceerde

Inhoudsopgave:

Wat Peter Jackson echt dacht over Harvey Weinstein die 'Lord Of The Rings' produceerde
Wat Peter Jackson echt dacht over Harvey Weinstein die 'Lord Of The Rings' produceerde
Anonim

Er is veel veranderd sinds Harvey Weinstein tot gevangenisstraf is veroordeeld en de waarheid over zijn gruwelijke misdaden aan het licht is gekomen. Velen in Hollywood prezen hem tenslotte voor zijn bijdrage aan de filmindustrie, of ze nu wel of niet wisten wat hij achter de schermen van plan was. Een grote acteur noemde Harvey zelfs 'God'. Toch waren er sommigen die altijd open waren over het feit dat ze een hekel aan hem hadden of veel ruzie met hem hadden.

Maar gezien de immense macht en invloed die hij uitoefende, probeerden de meesten beleefd te zijn en aan Harvey's goede kant te blijven. Dit geldt zeker voor Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson. In de afgelopen jaren heeft Peter echter zijn deuntje veranderd …

Harvey Weinstein's eerste betrokkenheid bij The Lord of the Rings

Sommigen weten misschien niet dat Harvey Weinstein een van de eersten was die Peter Jacksons bewerking van J. R. R. Tolkiens "The Lord of the Rings"-boeken. Maar gezien het immense budget wilde Harvey eigenlijk maar één film maken. Niet één film van het eerste boek… Eén film van ALLE drie de boeken. Dit was een beslissing waar Peter Jackson en zijn co-schrijver en partner Fran Walsh absoluut tegen waren.

In een interview met Charlie Rose in 2002 legde Peter uit dat het maken van één film van alle drie de boeken gegarandeerd zou mislukken, omdat het fans van de boeken zou teleurstellen en uiteindelijk een gehaaste film zou worden die het reguliere publiek zou haten. Maar Harvey had er geld in geïnvesteerd en niemand anders zou het halen voor het budget dat Peter nodig had.

In het interview in 2001 maakte Peter duidelijk dat hij sympathie voelde voor Harvey's standpunt, ook al was hij het volledig oneens met hem en geloofde hij dat hij uiteindelijk The Lord of the Rings zou vernietigen. Toch zei Peter dat als hij $ 20 miljoen had geïnvesteerd in de ontwikkeling van de films, hij ook zijn geld terug zou willen hebben. En het maken van slechts één film was de enige manier om het te doen. Totdat Harvey door onderhandelingen gedwongen werd om Peter en Fran toe te staan hun scripts naar meer dan studio's te laten gaan als, en alleen als, de studio ook bereid was Harvey uit te betalen.

Dit betekende dat Peter niet alleen een andere studio moest zoeken om zijn films (toen twee, niet drie) te maken voor hun enorme budget, maar ook Harvey Weinstein zijn $ 20 miljoen terug moest betalen en zijn krediet als uitvoerend producent moest behouden.

Het was geen geringe taak… Maar New Line Cinema stapte op en bood aan om alle drie de films te maken… Tjonge, dat was de juiste beslissing voor hen.

Als een uitdaging voor een positie waarin Harvey hen plaatste, was Peter erg beleefd toen hij over Harvey sprak met de pers…

Maar dit veranderde nadat de beschuldigingen tegen Harvey aan het licht kwamen.

Peter kwam duidelijk over zijn werkelijke ervaring met Harvey

…En het was niet goed. Dit is geen verrassing gezien de afschuwelijke reputatie van Harvey als pestkop. Maar in een interview in 2016 met de Academy of Achievement veranderde Peters toon wanneer hij sprak over Harvey en zijn enige filmvraag drastisch

"[Hij zei], 'Jullie zullen me hier moeten steunen. Ik heb jullie gesteund. Je zult nu het juiste moeten doen om het script terug te brengen tot één film voor $ 75 miljoen, ' legde Peter Jackson uit. Hij zei ook dat Harvey absoluut niet zou luisteren naar onderhandelingen over het doen van slechts één film voor "The Fellowship of the Ring".

Peter beweerde dat hij Harvey had verteld dat iedereen die de boeken zou lezen, teleurgesteld zou zijn over die beslissing. Vervolgens imiteerde hij Harvey, nogal onflatteus, en antwoordde: "Nou, niet zo veel mensen hebben het boek gelezen!"

"Hij vertrouwde erop dat meer mensen het boek niet hadden gelezen dan wel hadden en niet zouden weten welke misdaden we zouden hebben begaan door het te kappen," legde Peter uit."We wilden gewoon naar huis, Fran en ik. We waren het gewoon beu. Harvey en alle shenanigans beu. We zeiden gewoon:" We zullen erover nadenken op de vlucht naar huis [naar Nieuw-Zeeland], Harvey. Oké? Geef ons een dag of twee.'"

Blijkbaar was Harvey blij om Peter en Fran te ontslaan als ze hem niet zouden geven wat hij wilde. Maar Peter's agent vocht hiertegen en kreeg uiteindelijk de bovengenoemde deal: Peter en Fran hadden vier weken om een andere studio te vinden die zich zou verbinden tot een budget voor drie films en $ 20 miljoen om Harvey terug te betalen. Ze begrepen dit, maar het was een absolute nachtmerrie om dit te doen.

Bovendien beweerde Peter volgens The Hollywood Reporter dat Harvey hem had gezegd Ashley Judd en Mira Sorvino op de zwarte lijst te zetten, die beiden de avances van Harvey zouden hebben afgewezen. Dit was natuurlijk niet de reden die Harvey aan Peter gaf. Hij beweerde dat de twee acteurs 'een nachtmerrie' waren om mee te werken.

"Destijds hadden we geen reden om te twijfelen aan wat deze jongens ons vertelden. Maar achteraf realiseer ik me dat dit zeer waarschijnlijk de Miramax [Harvey's voormalige bedrijf] lastercampagne in volle gang was."

Als een direct gevolg van het feit dat hij leugens van Harvey heeft gekregen, heeft Peter de twee acteurs van hun castinglijst gehaald.

Aanbevolen: