Waarom werd 'Once Upon A Time In Wonderland' geannuleerd?

Inhoudsopgave:

Waarom werd 'Once Upon A Time In Wonderland' geannuleerd?
Waarom werd 'Once Upon A Time In Wonderland' geannuleerd?
Anonim

Once Upon a Time was een sensatie op het kleine scherm die fantastische plekken, interessante personages en getalenteerde artiesten gebruikte om fans aan te spreken. Natuurlijk, sommige seizoenen passen niet helemaal bij andere, maar het v alt niet te ontkennen hoe succesvol deze show was tijdens het hoogtepunt van zijn serie op televisie.

Op een gegeven moment kwam een spin-off-project genaamd Once Upon a Time in Wonderland op het kleine scherm op zoek naar hetzelfde soort succes. In plaats van een hit te worden, werd deze serie echter geannuleerd en door de meesten volledig vergeten. Shows worden de hele tijd geannuleerd en sommige worden zelfs nooit gemaakt, maar dit project had echt veel potentieel.

Laten we terugkijken en zien waarom Once Upon a Time in Wonderland werd geannuleerd.

‘Once Upon A Time’ was een enorm succes

Once Upon A Time Show
Once Upon A Time Show

Een spin-off maken vereist één belangrijk ingrediënt: een succesvolle originele show. Om de eerste show van de grond te krijgen, moet het netwerk en de crew veel werk doen, maar als de show eenmaal van de grond is, zijn alle weddenschappen afgesloten en gaan alle wegen open. Dit is precies wat er gebeurde toen Once Upon a Time een groot succes werd op het kleine scherm na zijn debuut.

Ons uitgebracht in 2011, Once Upon a Time was een geniale zet van de mensen bij ABC, die klassieke sprookjesfiguren namen en een briljante draai gaven aan hun algehele verhaal. Fans hebben al hun favorieten in onze wereld in een betovering zien leven, en het ontrafelen van de betovering en het verhaal zorgden voor een ongelooflijk debuutseizoen. Van daaruit zou de show het verhaal blijven uitbreiden en meer klassieke personages binnenhalen.

Once Upon a Time zorgde ervoor dat mensen elke week terugkwamen, en het integreerde naadloos enkele van de meest fantastische werelden in de geschiedenis van fictie. Een van de werelden die fans echt boeide, was de wereld van Wonderland, die de meeste mensen opgroeiden in Disney's animatieklassieker. Gooi in Sebastian Stan die de Mad Hatter speelt en je had een recept voor een spin-off-project.

Ondanks dat Stan er niet bij betrokken was, kreeg Once Upon a Time in Wonderland officieel toestemming om in productie te gaan.

‘Once Upon A Time In Wonderland’ zou een miniserie zijn

Er was eens in Wonderland
Er was eens in Wonderland

Met zijn debuut in 2013 wilde Once Upon a Time in Wonderland een succes worden op het kleine scherm op de hielen van zijn voorganger, de weg vrijmakend en legioenen fans winnen. Interessant genoeg was deze show in eerste instantie bedoeld als een miniserie, maar de zaken veranderden in de loop van de tijd.

Volgens The Hollywood Reporter zei mede-maker van de serie, Adam Horowitz, dat de show bedoeld was als een "compleet verhaal met een begin, midden en einde" en dat het "bedoeld is om een close-up eindigde verhaal.”

Ondanks dit was er hoop dat het een succes zou worden en uiteindelijk zou doorgaan. Het is interessant om te zien dat het in eerste instantie een miniserie zou worden, aangezien het een enorm potentieel had. De meeste spin-offs proberen hun eigen identiteit op het kleine scherm vast te stellen, maar de miniserieroute kan effectief zijn. Kijk maar eens wat Disney doet met WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier.

Helaas gingen de dingen niet zoals gepland voor Once Upon a Time in Wonderland, en in plaats van een hit te worden zoals zijn voorganger, kon de show niet hetzelfde type publiek vinden op het kleine scherm.

Het werd geannuleerd na slechts één seizoen

Er was eens in Wonderland
Er was eens in Wonderland

Een element van televisie waar mensen geen rekening mee houden, is het tijdslot waarin de show te zien is. Sommige slots zijn beter dan andere, helaas was de slot die Wonderland kreeg een enorme reden waarom het uitkwam de poort.

ABC-president, Paul Lee, nam hiervoor de verantwoordelijkheid op zich en zei: "Die donderdag is moeilijk. We vonden het idee geweldig. We wisten dat de creatie geweldig was, en daarom hielden we van het idee om een reeks krachtige vrouwen de hele donderdagavond door te laten gaan [met Grey's Anatomy and Scandal].”

“Wat we donderdag niet wilden doen, was verdedigend spelen toen we aanvallend wilden spelen. Maar achteraf denk ik dat het daar beter had gekund, en ik had bij het eerdere idee moeten blijven. … Daar neem ik de volledige verantwoordelijkheid voor,”vervolgde hij.

Eén seizoen en het was allemaal over deze show, ondanks het potentieel dat het had. Het laat maar weer eens zien hoe moeilijk het is om een spin-offproject te laten werken, zelfs als iconische personages samenkomen voor een groots verhaal.

Aanbevolen: