Wat Chuck Lorre echt dacht over werken met Roseanne Barr

Inhoudsopgave:

Wat Chuck Lorre echt dacht over werken met Roseanne Barr
Wat Chuck Lorre echt dacht over werken met Roseanne Barr
Anonim

Chuck Lorre wordt vaak 'The King of Sitcoms' genoemd. Dit zou niet zo verwonderlijk moeten zijn, aangezien hij de man is achter enkele van de meest succesvolle situatiekomedies aller tijden, waaronder The Big Bang Theory en Two and a Half Men. Daarom is hij ook verantwoordelijk voor het creëren van enkele van de meest geliefde televisiepersonages aller tijden. Er zijn ongetwijfeld gekke verhalen achter de schermen van zijn shows geweest, waaronder een groot drama … ahem … ahem … Charlie Sheen, iemand? Maar Chuck was goed thuis in het omgaan met drama op de set voordat hij zijn eigen serie maakte. Dit komt omdat hij als schrijver werkte aan de klassieke sitcom van Roseanne Barr. Dit is wat hij ervan vond om met haar samen te werken.

Chuck werd ingehuurd als schrijver over Roseanne

Volgens een interview met het Archive of American Television werd Chuck Lorre door Bob Meyer, die de sitcom produceerde, naar de sitcom van Roseanne Barr gehaald. Chuck werkte onder Bob aan My Two Dads en ze bouwden een sterke relatie op.

Roseanne was al een succesvolle show toen Chuck Lorre werd aangenomen als schrijver. Natuurlijk, het stond nog in de kinderschoenen, maar het trok de kijkers binnen en het was universeel geliefd bij critici. Omdat de makers van Roseanne geen andere schrijvers zouden aannemen totdat ze een nieuwe uitvoerend producent hadden aangenomen, lobbyde Chuck Lorre's agent ervoor dat ze Bob zouden aannemen, zodat Bob Chuck zou inhuren. En het werkte.

Gelukkig voor Chuck bood Bob hem wat bescherming tegen Roseanne, die bekend stond als een uitdaging om mee samen te werken. Dit was vooral het geval als het ging om producenten en netwerkmanagers. In feite was er zoveel drama achter de schermen van Roseanne… Maar dat hoorde bij dit nieuwe en opwindende optreden dat Chuck nog steeds dankbaar is dat hij begaafd is.

Werken aan Roseanne was een geweldige plek om te leren, maar een ellendige ervaring

"Het was een zeer onstabiele omgeving", legde Chuck uit. "[In het begin] waren we daar een paar weken en [Roseaane] zong het volkslied in San Diego. Dus er vlogen helikopters over een paar weken nadat we begonnen."

Chuck verwees natuurlijk naar het zeer controversiële moment waarop Roseanne doelbewust het volkslied afslachtte tijdens de wedstrijd in San Diego Padres. Dit veroorzaakte een storm van negatieve reacties, onder meer van toenmalig president George H. W. Bush.

"De president van de Verenigde Staten viel de ster van de show aan. Ik bedoel, het was vanaf de eerste dag gek", vervolgde Chuck.

Chuck zei ook dat hem de regels van de show werden verteld terwijl ze doorgingen; wat betekent dat dingen in een oogwenk kunnen veranderen als gevolg van Roseanne's eisen en veranderende houding. Het eerste script van Chuck Lorre dat hij voor de show schreef, zorgde er volgens hem voor dat hij bijna werd ontslagen. Roseanne had er zo'n hekel aan.

"Ze had er gewoon een hekel aan. Ik heb geen herinnering aan wat het script in het bijzonder was," zei Chuck voordat hij Roseanne's creatieve sterke punten toegaf. "Ze had een vrij goed instinct voor gladheid. Ze wilde een eerlijke komedie schrijven. Je weet wel, over wat echte families zeggen en doen. Hoe ze met elkaar omgaan. waren weg."

"Het was een hele opleiding. En nogmaals, het waren 70-urige weken. We werkten dagen van 17 uur. Een paar jaar zes dagen per week. Het was te gek. Je zou naar huis gaan en de de zon komt op. Het was gek."

Na Roseanne's controverse over het volkslied in 1990, 'stortte' haar show een paar maanden vanwege alle slechte pers en negatieve gevoelens. Maar dankzij het harde werk van de schrijvers, waaronder Chuck, en de cast, klom de serie terug naar zijn 40 miljoen kijkers per aflevering.

"Dat is tegenwoordig ongehoord. Maar er waren toen maar vier netwerken. Fox was nog een babynetwerk. Dus het was best spannend om in een show te zijn die zo'n bereik had. Het was ellendig, maar het was nogal een- het was een geweldige plek om te leren."

De waarheid is dat Chuck Lorre's ervaring met Roseanne hem heeft geholpen de schrijver en uitvoerend producent te worden die hij nu is. De lessen die hij in die show leerde, inspireerden op creatieve wijze zijn serie, Grace Under Fire, en hielpen zijn carrière naar hoogten te katapulteren die maar weinig uitvoerende producenten en showrunners kunnen bereiken. Maar dat wil niet zeggen dat zijn tijd gemakkelijk was. Hij had tenslotte met Roseanne Barr te maken. Het feit dat ze zich echter wilde concentreren op het vertellen van komische verhalen die uit de waarheid voortkwamen en de strijd van de alledaagse Amerikaanse familie hielpen om Chucks schrijven te gronden en dat is iets waar hij erg dankbaar voor lijkt.

Aanbevolen: