Fans hebben ontdekt wat Norm Macdonald echt dacht over kankerbestrijding

Inhoudsopgave:

Fans hebben ontdekt wat Norm Macdonald echt dacht over kankerbestrijding
Fans hebben ontdekt wat Norm Macdonald echt dacht over kankerbestrijding
Anonim

Fans van comedy en Saturday Night Live overal zijn in rouw over het plotselinge verlies van Norm Macdonald. Naast de fans van de Canadese strip, waren ook andere comedians dol op hem en hadden ze diep respect voor hem. Dat is een belangrijk iets om te bereiken, aangezien komieken het niet altijd eens zijn over hun vak. Naast zijn epische carrière in stand-up, was Norm ook een productief schrijver in shows als Roseanne, een acteur met meer dan 51 credits en een van de meest geliefde presentatoren van SNL's 'Weekend Update'… ondanks het feit dat hij werd ontslagen.

Misschien is het meest schokkende aspect van het overlijden van Norm in september 2021 het feit dat niemand wist wat Norm doormaakte. Maar het is duidelijk dat hij niet wilde dat iemand behalve zijn beste vrienden en familie iets zou weten over zijn negenjarige ervaring met kanker… Of 'zijn strijd tegen kanker', zoals veel publicaties hebben geschreven. Dit is iets dat Norm absoluut niet had willen lezen. En dat weten we dankzij fans die twee eye-openende video's uit het verleden van Norm hebben ontdekt. De eerste beschrijft zijn gedachten over 'de strijd tegen kanker' voorafgaand aan zijn diagnose en de tweede werd feitelijk opgenomen terwijl hij er in het geheim mee bezig was. Dit is wat Norm echt dacht over zijn 'strijd' met kanker …

Het oude stand-upbit dat ons veel vertelt over zijn gemoedstoestand

Om eerlijk te zijn, dit oude komische stukje dat op internet circuleert (dankzij fans die rouwen om het verlies van Norm) dateert eigenlijk van vóór zijn diagnose van kanker. Het geeft ons echter een uitstekend inzicht in de filosofie van Norm over het krijgen van een diagnose.

"Mijn oom Bert, we noemden hem oom Bert, hij heeft nu darmkanker. Hij gaat eraan dood, weet je?', legde Norm uit tijdens zijn stand-upact in 2011. 'Vroeger kon een man gewoon ziek worden en doodgaan. Nu moeten ze de strijd aangaan. Dus mijn oom Bert voert een moedige strijd - die ik heb gezien, want ik ga hem bezoeken. Dit is de strijd: hij ligt in een ziekenhuisbed met een ding in zijn arm en kijkt naar Matlock op de tv."

"Maar het is niet zijn schuld, wat moet hij verdomme doen? Het is gewoon een zwart ding in zijn darm. De reden dat ik het niet leuk vind, is omdat ze vroeger zou gaan: 'Hé, die oude man is dood.' Nu zeggen ze: 'Hé! Hij heeft zijn strijd verloren.' Dat is geen manier om je leven te beëindigen: "Wat een loser was die vent! Het laatste wat hij deed was los. Hij voerde een dappere strijd, maar aan het einde, denk ik dat hij een beetje laf werd met wat er gebeurde. Toen, de darm kanker, het werd moedig. Je moet het aan de darmkanker geven, weet je, ze waren in een strijd.' Wat de f!?"

Vervolgens rationaliseerde Norm waarom hij een hekel heeft aan het hele 'strijd met kanker'-gedoe op een manier waar bijna niemand het vanuit een realistisch perspectief mee oneens zou kunnen zijn.

"En ik ben geen dokter, maar ik ben er vrij zeker van dat als je sterft… de kanker ook op precies hetzelfde moment sterft. Dus dat is voor mij geen verlies. Dat is gelijkspel. Weet je wat ik bedoel? Het is niet alsof de kanker verdomme opspringt en zegt: 'Ah, ik ben verdomme de vrouw van oom Bert. Waar is ze? Ik heb eerlijk gewonnen.' Hier werkt hij? Hallo, ik heet Kreeft. Hoe gaat het? Laat me mijn hokje zien. Darm, voornaam.'"

"Nee, man, ik zou geen dappere strijd hebben als ik verdomme dood ga, ik zal je dit vertellen, want ik ben niet dapper. Dus wanneer de f in 'sikkel van de dood zit over mijn verdomde nek, ik zal zo laf zijn… en, weet je, ik ben bang om op reuzenrad te gaan en ik zal niet dapper zijn. Het kan me niet schelen hoe oud ik ben - ik zou 94 kunnen zijn, en ik zal zeggen: 'Oh, alsjeblieft, neem mijn kleinzoon! Hij is jong en fris. Ik zou graag een deal sluiten met de duivel.'"

Norm legde zijn theorie over kanker verder uit toen hij het stiekem had

Terwijl hij in 2018 werd geïnterviewd op de podcast van Chris Hardwick, zei Norm een paar dingen die nog meer licht werpen op waarom hij zijn diagnose van kanker voor de wereld geheim hield. Maar in tegenstelling tot het vorige stand-up bit, was dit het moment waarop hij het had.

"Ik heb ooit een show voor één vrouw gezien", legde Norm uit aan Chris. "En ze zei: 'Nou, mijn moeder heeft borstkanker, nu heb ik borstkanker.' En ik heb zoiets van: 'Nou, dat is iedereen.' Alsof ze het zo bijzonder vinden. Iedereen krijgt kanker en gaat dood."

Norm legde verder uit dat hij het "het toppunt van narcisme" vindt wanneer mensen denken dat ze dapper zijn door over hun diagnose van kanker te praten.

"Het enige wat je doet is sympathie voor jezelf opdoen. Hoe moedig is dat? Het lijkt laf."

Norm sloot af met te zeggen dat hij het veel moediger vindt om in het geheim met een ziekte om te gaan. Hij ondersteunde dit met een verhaal van een acteur die niemand over zijn kanker vertelde en vervolgens zijn leven beëindigde voordat het echt erg werd. Norm zei dat hij dacht dat wat hij deed moedig was, omdat hij niet wilde dat zijn familie zou lijden, wetende dat hij pijn had. Hij wilde geen last zijn. En hij ging naar buiten zonder door sympathie te worden verzand. In wezen wilde hij zijn leven leiden zoals iedereen.

Hoewel deze opmerkingen werden gemaakt over andere mensen en in de context van komedie, werpen ze vrijwel zeker licht op hoe Norm echt dacht over zijn diagnose van kanker en wetende dat het einde in zicht was. Ook hij wilde geen last zijn voor degenen van wie hij hield. Ook hij had de sympathie niet nodig. Hij wilde gewoon grappen blijven vertellen tot zijn laatste dag op aarde.

Aanbevolen: