Wat Daisy Ridley heeft gedaan sinds Star Wars: The Rise Of Skywalker

Inhoudsopgave:

Wat Daisy Ridley heeft gedaan sinds Star Wars: The Rise Of Skywalker
Wat Daisy Ridley heeft gedaan sinds Star Wars: The Rise Of Skywalker
Anonim

Ze is misschien een relatieve nieuwkomer, maar Daisy Ridley presenteert zichzelf nu al als een echte Hollywood-veteraan. Je zou kunnen zeggen dat deze Britse actrice een natuurtalent is. Anderen kunnen er ook op wijzen dat haar ervaring met het werken in een van de meest succesvolle filmfranchises aller tijden haar een voorsprong gaf. Aangezien ze een vrijwel onbekende was (ze werkte in een pub) voorafgaand aan Star Wars, lijken Ridleys optredens op het scherm tot dusver indrukwekkender.

In de Star Wars-melkweg werd Ridley voor het laatst gezien in Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (die gemengde recensies kreeg). De film sluit de derde Star Wars-trilogie af, en het sluit voorlopig ook Ridley's werk in de sci-fi-franchise af. Sindsdien is de actrice betrokken geweest bij verschillende projecten waarvoor geen intergalactische reizen nodig zijn.

Voor Daisy Ridley was het leven na Star Wars moeilijk

Star Wars is misschien een enorm succesvolle filmfranchise, maar dat heeft in wezen gevolgen voor sommige van zijn acteurs. Met name vinden ze het moeilijk om weer aan het werk te gaan. Oscar-winnares Natalie Portman, die ooit Padmé Amidala speelde, had iets soortgelijks gezegd na het werken aan Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith. Enkele jaren later lijkt Ridley hetzelfde lot te ondergaan.

"Vreemd genoeg kwam er aan het begin van het jaar niets door", onthulde Ridley vorig jaar tijdens een gesprek met Entertainment Weekly. "Ik had zoiets van, 'Aww! Niemand wil me in dienst nemen." Tot overmaat van ramp ging Ridley actief op zoek naar rollen, maar uiteindelijk kwam er niets uit. “Er waren eigenlijk heel veel dingen waarvoor ik aan het begin van het jaar auditie deed en niets kreeg. Ondertussen vertelde Ridley ook aan Variety: "Ik wil gewoon in goede dingen zijn en met geweldige mensen werken." Gelukkig duurde het niet lang voordat ze haar wens kreeg.

Ze kreeg een rol in een film met Tom Holland

Een scène uit Chaos Walking
Een scène uit Chaos Walking

In het begin druppelde het werk langzaam binnen. Om te beginnen kreeg ze een telefoontje over het inspreken van de pc- en Xbox-game Twelve Minutes, waarin een man gedwongen wordt de afgelopen 12 minuten van zijn leven steeds opnieuw te beleven nadat een vreemdeling zichzelf in zijn appartement dwingt om zijn vrouw aan te vallen. Daarnaast boekte Ridley ook stemwerk voor de videogame The Dawn of Art en de korte Baba Yaga. En toen gebeurde het, Ridley boekte nog een film.

Geregisseerd door Doug Liman (Mr. and Mrs. Smith, Edge of Tomorrow), Chaos Walking markeert Ridley's eerste speelfilm sinds haar laatste Star Wars-film. Afgezien van Ridley, heeft Chaos Walking ook een ensemble met Tom Holland, Mads Mikkelsen, David Oyelowo, Demián Bichir en Nick Jonas. In de film speelt Ridley Viola, een mysterieuze jonge vrouw die een noodlanding maakt op een planeet waar alle vrouwen al zijn gestorven en mannen lijden aan 'the Noise'. Om nog maar te zwijgen, vrouwen zijn in staat om de gedachten van de mannen te horen, maar niet andersom. Degene die Viola ontdekt is Holland's Todd en vanaf dat moment moesten de twee op elkaar vertrouwen om te overleven.

Tijdens de productie van de film heeft Ridley uitgebreid samengewerkt met iedereen die achter de camera werkte. Ze besloot bijvoorbeeld enkele van haar regels te laten verwijderen voor haar personage om haar meer te onderscheiden van het personage van Holland. "Onze scriptsupervisor had zoiets van, 'acteurs doen dit niet'. Maar een groot ding dat ik wilde doen, was dat echte contrast hebben met Todd, vooral waar alles zo luid en zo daarbuiten is, "legde Ridley uit terwijl hij sprak met Entertainment Wekelijks. “Altviool is erg stil. Vaak als je in [iets] wordt gelanceerd, denk je dat het het ding zal zijn, en dan is het niet dat ding, en ik klap zeker dicht. Dus ik was blij dat ze me daarop lieten leunen.”

Nadat de eerste snit van de film was voltooid, kwamen er geruchten dat de film 'niet vrijgegeven' kon worden. Uiteindelijk moesten er opnieuw shoots worden gedaan. Zelfs gedurende deze tijd bleef Ridley haar input geven, zowel op als buiten het scherm. Ze had vooral een scherpe observatie over het lawaai. "Ik had een vroege versie van de film gezien en de Noise was niet zo aanwezig als nu", legt de actrice uit. "Ik was in staat om deel te nemen aan een gesprek waarbij ik eigenlijk zei: 'The Noise is zo'n essentieel onderdeel van deze film. Het moet echt aanwezig zijn, maar het kan niet al het andere overschaduwen wat er gaande is.'” Ondanks de reshoots en alle sterrenkracht van de film, flopte Chaos Walking nog steeds.

Daisy heeft ook een reeks andere films in de maak

Gelukkig heeft de lauwe ontvangst van Chaos Walking Ridley's baanvooruitzichten niet getemperd. Op dit moment is haar naam verbonden aan drie andere aankomende films. Er is de dramathriller The Marsh King's Daughter en het geschiedenisdrama Women in the Castle, waarin naar verluidt ook Kristin Scott Thomas zou spelen. Afgezien van deze, heeft Ridley zich naar verluidt ook aangemeld om te stemmen op de animatiefilm The Inventor, samen met Marion Cotillard en Stephen Fry.

Vandaag de dag, zelfs te midden van de pandemie, blijft Ridley druk met haar werk en daar is ze dankbaar voor. "Ik denk dat het een geweldige tijd is geweest voor iedereen om te beseffen hoe belangrijk elke baan die elke persoon in deze wereld heeft…"

Aanbevolen: