Mortal Kombat': voldeden de doden aan de verwachtingen?

Inhoudsopgave:

Mortal Kombat': voldeden de doden aan de verwachtingen?
Mortal Kombat': voldeden de doden aan de verwachtingen?
Anonim

Toen het nieuws uit een met sterren bezaaide Mortal Kombat-reboot kwam, waren de grootste angsten van fans dat de dodelijke slachtoffers, een hoofdbestanddeel van de franchise, teleurstellend zouden zijn. De films uit de jaren 90 boden weinig in termen van spectaculaire afsluitingen van het gevecht, maar ze waren op zijn minst overtuigend. Ze richtten een bar op waarvan sommigen vreesden dat de schrijvers van de reboot zelf niet zouden kunnen bereiken. Gelukkig hadden voorbarige critici het bij het verkeerde eind.

Spoilers vooruit!

Het enige dat de schrijvers goed hadden, was dat ze van de dodelijke slachtoffers geen goedkope hybride videogamereeks maakten. Regisseur Simon McQuoid hield vast aan de gruizige toon van zijn film en veranderde het tempo niet voor fanservice. Gamers die de film hebben gezien, kregen knipoogjes naar bekende finishers, dus het is goed dat McQuoid niet extra nadruk op hen heeft gelegd. Anders zouden ze niet goed zijn versmolten met de rest van het tempo van de film.

Liu Kang zet de lat

Over bekende finishers gesproken, McQuoid en het team voor visuele effecten hebben uitstekend werk geleverd door ze aan te passen aan het grote scherm. De vuurdraak van Liu Kang bleek bijvoorbeeld erg goed te zijn voor de remake-versie. De manifestatie zag eruit zoals in de games, handelde bijna identiek op het scherm en verbrandde Kabal.

Afbeelding
Afbeelding

Liu Kang was echter niet de enige die een fanfavoriete fatality in de film uitvoerde. Jax mocht ook de beruchte Head Clap uitdelen tijdens zijn gevecht met Reiko. Hij overmeesterde de beestachtige krijger en gebruikte zijn ondersteunde cyborgarmen om Reiko's hoofd in brij te veranderen.

Jax' metgezel, Sonya Blade, mocht ook een van haar coole fight-enders doen. Hoewel het technisch gezien geen dodelijk ongeval is.

Na het doden van Kano en het activeren van haar arcana, kreeg Sonya het vermogen om op energie gebaseerde handschoenen te maken. Hiermee kan Blade krachtige kinetische stoten op haar vijanden afvuren. En tijdens een ontmoeting met Millena maakte ze een gat in de maag van de vampier.

Het gat is vermeldenswaard omdat het een eerbetoon is aan een MK11-dodelijk ongeluk waarbij Sonya Blade een drone gebruikt om in wezen hetzelfde te doen. Er zijn kleine verschillen tussen de twee, maar de camerahoek die de uitwendige verwonding laat zien, is de meest loyale knik.

Houd er rekening mee dat Sonya's handschoenen een recentere toevoeging aan haar arsenaal zijn. Ze gebruikte voorheen de Kiss of Death als haar kenmerkende finisher, maar deze verandering is waarschijnlijk ten goede. Een vroege kritiek op Blade was dat haar bewegingen gender-bevooroordeeld waren, terwijl haar mannelijke tegenhangers krachten/vaardigheden kregen die gebaseerd waren op mythen, legendes en andere etherische krachten. De overstap naar handschoenen leunt weg van de Kiss of Death met een seksthema, dus er zit een gevoel in.

De beste

Van alle Mortal Kombat-personages die een van hun kenmerkende dodelijke slachtoffers hebben gemaakt, had Kung Lao waarschijnlijk degene die het dichtst bij zijn videogame-tegenhanger stond. Het gaf fans alles wat ze hadden kunnen wensen van een aanpassing op het scherm en meer.

Afbeelding
Afbeelding

Om samen te vatten. Tijdens Kung Lao's gevecht met Nitara plaatste de Shaolin-monnik zijn magische hoed slim in de grond. Nadat hij de vampier had aangespoord om aan te vallen, reed hij haar gezicht naar voren in zijn draaiende hoed. Het resultaat was een bloederige puinhoop, identiek aan de games, en afgesloten door Kung Lao die "Flawless Victory" uitsprak, een citaat dat Mortal Kombat-fans maar al te goed kennen.

Maar terwijl Lao een van de beste vechters uit de hele film trok, kwam Scorpion op een goede tweede binnen. Zijn brandende Bi-Han tot sintels met zijn hellevuur diende als zowel een knipoog naar de klassieke fataliteit van het personage als een passend einde aan de boog van de schurk. Het zorgt er ook voor dat Bi-Han terugkeert als Noob Saibot in een vervolg, dus de afmaker van Scorpion heeft nog meer betekenis in het grote geheel van dingen.

Wat betreft het antwoord op de vraag of de dodelijke slachtoffers van Mortal Kombat zijn gemeten, staat ter discussie. Sommige fans genoten ervan, terwijl anderen onvermurwbaar zijn dat de finishing moves flauw zijn. Hoewel ze voor ons alles leken te hebben wat een fan maar kan wensen. Slim knikt naar de games, naadloos versmelt met de actie en plot, en de dodelijke slachtoffers waren net zo gewelddadig als hun tegenhangers in de videogame. Al met al maakten deze details hen tot een hoogtepunt van de film. Er zijn mensen die het daar niet mee eens zijn, maar over het algemeen hebben de dodelijke slachtoffers hun doel gediend.

Aanbevolen: