Mortal Kombat': wat te verwachten van de franchise-reboot

Inhoudsopgave:

Mortal Kombat': wat te verwachten van de franchise-reboot
Mortal Kombat': wat te verwachten van de franchise-reboot
Anonim

De klassieke Mortal Kombat komt op 16 april naar bioscopen en HBO Max en lijkt fans te geven wat ze zo leuk vinden aan de game: supercoole personages, een mystieke mythologie en veel heftige actie. Simon McQuoid regisseert de reboot van de film op basis van de iconische videogame.

De film is al jaren in de maak, met nieuwe vertragingen vanwege de pandemie. Hoewel fans er lang naar uitkijken, hadden de originele films gebreken waarvan ze hopen dat de herstart dit zal corrigeren.

Nu de release nadert, is hier een overzicht van alle informatie die Warner Bros. tot nu toe heeft vrijgegeven.

Het verhaal zal zich richten op een oude rivaliteit

Het verhaal begint met de baanbrekende strijd tussen Scorpion (gespeeld door Hiroyuki Sanada) en Sub-Zero (gespeeld door Joe Taslim). De twee verschenen in de vorige Mortal Kombat-films, maar alleen als perifere personages.

In het grotere geheel vertegenwoordigt het de bittere rivaliteit tussen de Lin Kuei (Sub-Zero/Bi-Han) factie en de Shirai Ryu (Scorpion). De Shirai Ryu behoorden ooit tot de Lin Kuei, maar hebben zich sindsdien ontwikkeld tot hun eigen groep.

Producer Todd Garner sprak over de gevechtsvolgorde tussen de twee. Hij wordt geciteerd in Comic Book.

“[…] de film die we uiteindelijk vertellen, is wat het betekent als je iemands hele ras, hun hele clan probeert uit te roeien? Wat is de verantwoordelijkheid daarvan? Wat betekent dat? En wat betekent het voor de persoon die alles of bijna alles heeft verloren?” hij zei. “Wat doet die persoon ermee? In dit geval gaat een van hen naar de hel, zit daar en wacht en plant zijn wraak. En de andere verandert in een ijs-Ninja die je bloed kan bevriezen en je ermee kan steken."

Afgezien van een paar flashbacks, speelt de film zich af in het heden.

Mortal Kombat
Mortal Kombat

Nee Johnny Cage – maar ja tegen Nitara

Fans zullen de terugkeer van veel van hun geliefde personages zien, en de castlijst bevat grote Aziatische sterren zoals Tadanobu Asano als Raiden, Ludi Lin als Liu Kang, Mehcad Brooks in de rol van majoor Jackson 'Jax' Briggs, en Chin Han als Shang Tsung. Velen zijn bonafide vechtsportbeoefenaars, zoals Ludi LIn, die Muay Thai, Jiu-Jitsu en worstelen in Olympische stijl heeft gestudeerd, en Chin Han, die Tai Chi beoefent. De Australische Jessica McNamee (The Meg) speelt Sonya Blade, met Josh Lawson als Kano.

Een van de personages die niet zal verschijnen, is Johnny Cage. Kitana zal ook afwezig zijn, maar misschien vreemd genoeg zal Mileena (Sisi Stringer) verschijnen. Mileena is meestal Kitana's kloon geweest, dus er kan een achtergrondverhaal zijn om te leren.

Nieuw in de live-actiefilms is Nitara, de vampier, voor het eerst te zien in Mortal Kombat: Deadly Alliance. Ze is niet zo bekend als veel van de andere MK-personages, maar vliegen voegt nieuwe dimensies toe aan de actie, en met haar enorme spanwijdte zou het interessant kunnen worden.

Elissa Cadwell, een actrice die waarschijnlijk beter bekend is vanwege haar stuntwerk in films als Aquaman en The Shallows, geeft invulling aan de rol, die ook een actie-zware uitvoering lijkt te beloven.

Cole Young is een ander nieuw personage, gespeeld door de Britse acteur en krijgskunstenaar Lewis Tan (Zhou cheng in Iron Fist van Netflix, Shatterstar in Deadpool 2). De trailer hint naar mogelijke connecties tussen Cole en zowel Scorpion als Sub-Zero.

Een R-rating die grenzen verlegt

De Mortal Kombat-reboot krijgt een R-rating die de meeste fans zal bevallen. Een van de grootste punten van kritiek op de vorige MK-films met live-actie was dat ze er niet in slaagden het gore-fest te leveren dat de belangrijkste attractie van de videogames is. Het over-the-top karakter van de gevechten maakt deel uit van de MK-traditie.

Directeur Simon McQuoid wordt geciteerd in Games Radar: "We wilden het [bloed, bloed en dodelijke slachtoffers] tot het uiterste drijven", zegt hij. "Het is duidelijk dat er een punt is waarop de film onuitgegeven wordt als je het gaat te ver, en dat zou een zeer onverstandig rendement op de investering voor de studio zijn, "legt McQuoid uit. "Maar vanaf de eerste dag was het: 'Oké, we doen dit en we gaan het goed doen.'"

Hoop oude fans aan te spreken en nieuwe te winnen

Met een langdurige franchise als Mortal Kombat is support van fans cruciaal. Toch wil producer Todd Garner dat nieuwe fans net zo veel van de film gaan genieten. Hij wordt geciteerd in Comic Book.

Mortal Kombat
Mortal Kombat

Garner noemt zichzelf een fan, maar ook een filmmaker. “Dus ik zou zeggen dat het langdradige antwoord op je vraag is dat de mensen die ervoor hebben gezorgd dat deze film er dol op is, we zijn fans, maar we zijn ook filmmakers. En we hebben een film gemaakt voor niet alleen hardcore fans, maar voor iedereen die van deze film houdt.”

Uiteindelijk waren er keuzes die gemaakt moesten worden, zo legt hij uit in een interview.

“Het was onmogelijk om iedereen tevreden te stellen. Je kijkt naar de personages en je denkt: 'We zullen een aantal moeilijke keuzes moeten maken.' Dus besloten we terug te gaan naar het begin en mensen het emotionele verhaal te laten zien. Laten we ervoor zorgen dat mensen in deze personages investeren. Maar als je dat eenmaal hebt, waar ga je dan heen? Aan het eind van de dag realiseerden we ons dat we geen gids hadden - we hadden geen verteller. Veel mensen hadden zoiets van ‘Johnny Cage! Johnny Cage!' En kijk, hij is een heel intense kerel, heel egoïstisch. Hij is gek, hou van hem tot de dood, maar hij is niet de man! Hij is niet de verteller. Hij is niet de man die passief gaat zitten. Dus hebben we een keuze gemaakt dat we hem, als God het wil, kunnen geven wat hem toekomt.”

Aanbevolen: