Wie was Daniel Brühl voordat hij Zemo werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Daniel Brühl voordat hij Zemo werd?
Wie was Daniel Brühl voordat hij Zemo werd?
Anonim

Acteur Daniel Brühl maakte zijn debuut als Baron Helmut Zemo in het Marvel Cinematic Universe (MCU) in de film Captain America: Civil War uit 2016. Sindsdien wisten fans niet precies of hij weer zou verschijnen, vooral na de gebeurtenissen van zowel Avengers: Infinity War als Avengers: Endgame.

Maar toen besloten de krachten van Marvel uiteindelijk om Brühls personage terug te brengen in Falcon and the Winter Soldier. In plaats van een kwaadaardige kracht te zijn die vecht tegen Sam (Anthony Mackie) en Bucky (Sebastian Stan), wordt Zemo de onverwachte bondgenoot van de Avengers als de mannen omgaan met een groep verbeterde mensen in het veld. De serie heeft fans zeker meer geïnteresseerd in Zemo en nu vragen sommigen zich ook af wat Brühl aan het doen was voordat hij bij de MCU kwam.

Wie is Daniel Brühl?

Brühl werd in 1978 in Barcelona geboren uit een Spaanse moeder en een Duitse vader. Kort daarna verhuisden hij en zijn gezin naar Keulen, omdat zijn vader als documentairemaker voor de Duitse televisie werkte. Toen hij opgroeide, duurde het niet lang voordat de acteur vijf talen onder de knie had, namelijk Spaans, Duits, Catalaans, Frans en Engels.

Brühl leerde dit allemaal met gemak, deels omdat hij weet dat hij zelf verschillende nationaliteiten vertegenwoordigt. "Ik beschouw mezelf nog steeds niet als Duits of Spaans of Frans (hij heeft Franse familieleden) of wat dan ook, maar heel Europees", vertelde de acteur aan The Hollywood Reporter. "Maar ik heb altijd genoten van het leren van verschillende talen en de kracht en de kwaliteiten van verschillende talen." Tegelijkertijd gaf Brühl zijn meertaligheid een voordeel als het ging om het nastreven van zijn passie - acteren.

Wat deed hij voordat hij bij Marvel kwam?

Brühl ontdekte zijn passie voor acteren al vroeg, toen hij zich realiseerde dat het vak natuurlijk voor hem was."Zoals mijn speciale ding als kind was om dood te spelen omdat ik dacht dat ik er echt goed in was", onthulde de acteur tijdens een gesprek met actrice Julie Delpy voor Interview. "Ik realiseerde me dat ik er goed in was omdat mijn moeder elke keer schreeuwde."

Hij begon ook in het theater toen hij nog een kind was en het duurde niet lang voordat hij professionele optredens kreeg. "Toen ik ongeveer 15 was, maakte ik mijn eerste film", herinnert de acteur zich. "Ik zat bij een kinderbureau en de derde keer dat ik werd uitgenodigd voor een auditie, boden ze me een kleine rol aan in een kinderding, en ik verdiende mijn eerste geld." Brühl speelde in de jaren 90 in verschillende Duitse tv-series. Hij deed ook een handvol tv-films.

Brühl speelde ook in twee studentenfilms, die goed werden ontvangen op Duitse filmfestivals. Kort daarna merkte hij dat hij meer films maakte, vooral in het Engels. Dit omvatte de Duitse satire Goodbye, Lenin, die Brühl lovende kritieken won. De acteur gelooft ook dat het de film is die "me op de kaart heeft gezet."Het is een film waar ik enorm dol op ben, maar omdat hij zo succesvol was", vertelde Brühl aan Crash. "Mensen dachten toen echt dat ik de man uit die film ben, dat ik de aardigste Duitse man ben die alles voor zijn moeder zou doen."

Slechts een paar jaar later verscheen hij ook in het historische drama Joyeux Noel, waarin ook Diane Kruger en Gary Lewis te zien zijn. Sindsdien nam Brühl de ene Hollywoodrol na de andere op zich. Zo portretteerde hij op memorabele wijze Martin Kreutz in The Bourne Ultimatum. Later speelde hij nazi-soldaat Fredrick Zoller in Inglourious Basterds van Quentin Tarantino. Enkele jaren later werd Brühl gecast om wijlen Niki Lauda in Rush te vertolken. En als je het hem vraagt, is deze film mogelijk ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor zijn MCU-casting.

Daniel Brühl denkt dat Rush hem zijn Zemo Gig heeft gegeven

Na in verschillende films te hebben gespeeld (waaronder The Fifth Estate after Rush) en zijn uitvoeringen te nagelen, was het slechts een kwestie van tijd voordat andere grote studio's zouden bellen. Uiteindelijk ontmoette Marvel's Kevin Feige Brühl. Rond deze tijd was Brühl ervan overtuigd dat een van zijn films Feige meer opviel dan andere. "Ik denk dat ze die [zijn hitfilms] hadden gezien", vertelde Brühl aan The Scotsman. "Maar ik denk dat Kevin [Feige] mijn rol in Rush ook leuk vond." De acteur concludeerde dat dit waarschijnlijk komt omdat hij iemand had geportretteerd die "in het begin niet aardig is, maar in de loop van de film komt het publiek naar hem toe."

Tijdens een ontmoeting met Brühl dook Feige meteen in het bespreken van de rol van Zemo. Over hun discussie herinnert Brühl zich: "In het begin hadden we het over de film Se7en en over Kevin Spacey, wat voor mij een intrigerende referentie was." Er was ook een aspect aan Zemo dat Brühl meteen leuk vond. "En toen deze man op de achtergrond aan de touwtjes trok - dat was een idee dat ik erg leuk vond." Ondertussen was het ook een gesprek met Rush-medespeler Chris Hemsworth (die de overleden Britse coureur James Hunt speelde) dat Brühl aanmoedigde om lid te worden van de MCU."Hij was heel lief en zei dat ik het zeker moest doen."

Dat gezegd hebbende, had Brühl geen idee dat hij zijn rol later in een Disney+-serie zou hernemen. "Ik was het tweede seizoen van The Alienist aan het opnemen in Boedapest toen ik het telefoontje kreeg en ik was heel enthousiast", vertelde hij aan The Hollywood Reporter. "Vooral het gevoel voor humor dat aan het personage werd toegevoegd, trok me aan en beviel me."

Aan het einde van Falcon and the Winter Soldier was Zemo springlevend. Hij zit misschien vast in een drijvende gevangenis, maar zijn connecties met Avenger (of Hydra) kunnen leiden tot zijn uiteindelijke ontsnapping en verschijning in een van de komende MCU-films. Het lijkt er tenslotte op dat een nieuwe ontmoeting met Zemo onvermijdelijk is, aangezien hij een van de beroemdste schurken van Marvel is.

Aanbevolen: