Tekens dat S.H.I.E.L.D. Keert terug naar de MCU

Inhoudsopgave:

Tekens dat S.H.I.E.L.D. Keert terug naar de MCU
Tekens dat S.H.I.E.L.D. Keert terug naar de MCU
Anonim

Voor de MCU is er een zekere mate van mysterie over wat Disney/Marvel hebben gepland voor fase 4. De line-up van films en tv-shows heeft ons een idee gegeven, hoewel de grote plan blijft onbekend. Het goede nieuws is dat shows zoals Falcon en de Winter Soldier enkele hints hebben gegeven. Contessa Valentina van Julia Louis-Dreyfus in het bijzonder heeft een groots evenement in wording geplaagd, hoewel het misschien meer een ramp is op komst.

Om samen te vatten. Valentina (Dreyfus) sloot haar post-credits-reeks af met een onheilspellende oproep tot actie aan de nieuwste agent van de Verenigde Staten, John Walker (Wyatt Russell). Ze zei hem zich voor te bereiden op wat komen gaat, en zei dat ze zijn diensten nodig zal hebben, wat belangrijk is omdat dat de vaardigheden zijn van een goed opgeleide supersoldaat. En welke andere reden zou Valentina hem nodig hebben dan voor een oorlog?

Werkt Val voor Hydra, SHIELD of Leviathan?

Vals voorgestelde plan heeft betrekking op SHIELD vanwege haar stripgeschiedenis. Er v alt daar veel uit te pakken, maar het intrigerende is dat ze ooit een Leviathan-lid, een Hydra-agent en een SHIELD-agent is geweest.

Naar alle waarschijnlijkheid houdt Valentina's live-action-aanpassing trouw aan een van deze oorzaken. Natuurlijk is het waarschijnlijk niet SHIELD gebaseerd op haar sinistere bedoelingen. Hydra klinkt als een duidelijke mogelijkheid, en dat geldt ook voor Leviathan. Dit laatste houdt echter meer belofte in, aangezien de in de Sovjet-Unie gevestigde groep een factie zou kunnen zijn die Black Widow zal introduceren. Er is een aanzienlijke geschiedenis rond het leven van Natasha Romanoff voordat ze een Avenger werd, en de kans is groot dat Leviathan daarin een rol speelt. Als dat waar is, zou Leviathan ook een groot deel van fase 4 kunnen zijn.

Of Valentina nu voor Leviathan of Hydra werkt, haar plannen betekenen iets anders voor de MCU: de terugkeer van SHIELD. De clandestiene organisatie bestaat niet meer sinds Steve Rogers de Hydra-fabrieken van binnenuit blootlegde en de sluiting dwong. De zilveren voering is echter dat Nick Fury de droom levend heeft gehouden. Hij werkt vanuit de schaduw, houdt alles in de gaten en zijn avontuur met de Skrulls in Secret Invasion kan Fury dwingen om SHIELD weer tot leven te wekken.

Fans die zich afvragen waarom het SHIELD zou zijn en niet SWORD, is dat de organisatie gerund door Tyler Hayward niet betrouwbaar is. Fury's Skrull-gezant, die Monica Rambeau aan het einde van WandaVision benaderde, zou naar Hayward zijn gegaan als dat het geval was. Maar aangezien ze rechtstreeks naar Rambeau gingen, vertelt het ons een paar dingen.

De voor de hand liggende is dat SWORD al gecompromitteerd kan zijn met Skrull-indringers, en het andere, meer belangrijke stuk informatie is dat Fury ze niet vertrouwt. Dat betekent dat hij het op zich zal nemen, met zijn nieuwe Skrull-bondgenoten, om de invasie aan te pakken. Fury kan meestal een schimmige controller blijven, maar uiteindelijk zal hij een stap terug moeten doen. En als hij dat doet, kan dit de perfecte gelegenheid zijn om SHIELD te herstellen. De wereld heeft hem tenslotte nodig.

SHIELD's terugkeer verder geplaagd

De andere reden waarom SHIELD waarschijnlijk een tweede adem krijgt, is de aankomende Spider-Man-film. Verschillende vragen blijven onbeantwoord en fans hebben niet meer dan vage aanwijzingen om af te gaan. Tekenen van multidimensionaal reizen maken de terugkeer van SHIELD echter een intrigerend vooruitzicht om te overwegen.

Afbeelding
Afbeelding

Afhankelijk van hoe universums botsen, kan SHIELD uiteindelijk naar de prime-tijdlijn worden gesleept wanneer ze dat doen. En niet alleen Nick Fury, maar ook zijn kameraden van Marvel's Agents of SHIELD. Hun avonturen in de seriefinale van de show lieten al hun verhaallijnen open voor verdere verkenning. Dat in combinatie met universums die mogelijk samensmelten, of in ieder geval delen daarvan, kunnen ervoor zorgen dat helden als Phil Coulson, Melinda May en Daisy Johnson eindelijk hun MCU-debuut maken.

Zelfs als AoS-personages geen kans krijgen om terug te keren, suggereert het bewijs tot nu toe dat Nick Fury SHIELD in een of andere vorm laat herrijzen. Hij bereidt zich voor op een invasie in de handige titel Secret Invasion, en nu de wereld in zo'n grote crisis zit als het is, hebben ze de clandestiene organisatie meer dan ooit nodig. De vraag is, gaat Fury de hele negen meter voor SHIELD? Of zal hij de controle over SWORD overnemen en het lanceren als een uitloper van zijn oude team, net zoals de strips deden? Beide zijn momenteel verschillende mogelijkheden.

Aanbevolen: