Keert Ethan Hawke terug naar de MCU?

Inhoudsopgave:

Keert Ethan Hawke terug naar de MCU?
Keert Ethan Hawke terug naar de MCU?
Anonim

Ethan Hawke maakte onlangs zijn Marvel Cinematic Universe (MCU) debuut samen met collega-veteraan acteur Oscar Isaac in de Disney+ serie Moon Knight. In de show speelde Hawke Arthur Harrow, een voormalige avatar van Khonshu die besloot zijn eigen sekte te vormen in dienst van de beruchte Ammit, die erom bekend staat zielen te verslinden.

De voor een Emmy genomineerde show duurde misschien maar zes afleveringen, maar het was zeker genoeg om indruk te maken op zowel critici als publiek. En hoewel Isaac de meeste aandacht krijgt voor zijn vertolking van een superheld met een dissociatieve stoornis, is Hawke's gemene optreden in de serie ook door velen geprezen (behalve die keer dat hij Mandarijn probeerde te spreken).

En hoewel Marvel zwijgt over de toekomst van de show, zijn er ook vragen gerezen over de terugkeer van Hawke, gezien het einde van Moon Knight.

Oscar Isaac overtuigde Ethan Hawke om Moon Knight te doen

Je zou kunnen zeggen dat het de perfecte reeks gebeurtenissen was die Hawke uiteindelijk overtuigde om als Arthur te spelen, zelfs zonder een script te zien.

Voordat hij zich aanmeldde, zou de Before Sunset-ster aan een andere indie werken (hij houdt van kleine films) totdat hij hoorde dat het project was onderbroken omdat de regisseur enkele maanden weg moest.

Slechts een week later komt Hawke Isaac tegen in een coffeeshop, en daar presenteert de Star Wars-ster hem een interessant voorstel: "Ik doe deze Marvel [serie]", vertelde Isaac aan Hawke. "En ik wil echt dat jij de slechterik bent."

In een toevallige wending komt Hawke er ook achter dat de Egyptische filmmaker Mohamed Diab werd getikt om de serie te regisseren, dezelfde regisseur met wie hij zijn op de plank liggende indie zou doen.

Zomaar, Hawke had het gevoel dat het de bedoeling was dat hij meedeed aan de serie. Dat gezegd hebbende, het is niet zo dat Hawke zich heeft aangemeld zonder verder over het project na te denken. Dat is gewoon anders dan hij. Terwijl hij worstelde met het idee om lid te worden van de MCU, belde Hawke een paar vrienden.

"Ik heb jaren geleden een film gemaakt genaamd Sinister, geregisseerd door Scott Derrickson, die ook Doctor Strange regisseerde, en ik heb uitgebreid met hem gesproken over de ervaring", onthulde de acteur. "Hij was zo gepassioneerd dat ik het naar mijn zin zou hebben. Hij zei eigenlijk: 'Als je ze energie geeft, zul je het naar je zin hebben', wat betekent: 'Je krijgt eruit wat je erin stopt.'"

Hawke kwam ook in contact met een goede acteurvriend die toevallig ook een van de originele Avengers is. “Ik belde Mark Ruffalo, en hij zei precies hetzelfde: ‘De mensen die een slechte tijd hebben, zijn mensen die niet willen spelen; als je bereid bent om te spelen, laten ze je spelen' , herinnert de acteur zich.

Hij kwam ook in contact met Vincent D'Onofrio die onlangs in Marvel's Hawkeye verscheen. "[Marvel] liet hem echt een heel gek, onvergetelijk personage creëren waarvan hij niet dacht dat andere mensen hem dat zouden laten doen", zei Hawke over zijn gesprek met D'Onofrio.

Misschien was de enige acteur die hem echt wist te overtuigen om de show te doen zijn dochter, Maya Hawke. "Maya zou tegen me zeggen: 'Waarom zit je buiten en vertel je iedereen dat hun zandbak slecht is? Waarom ga je niet in hun zandbak, speel met ze en laat ze zien wat je te bieden hebt?'" legde Hawke uit.

Ik zei tegen Oscar Isaac: 'We moeten gaan spelen in Marvel's sandbox en proberen te doen wat we doen. We hoeven Marvel niet te veranderen. We willen ze gewoon laten zien waartoe we in staat zijn en kijken of ze het interessant vinden.'”

Uiteindelijk was Hawke best tevreden met zijn ervaring met het werken aan de show en misschien, nog belangrijker, met Marvel. "Marvel heeft duidelijk een goede relatie met acteurs", zei de acteur.

“Ze hebben Oscar, Mohamed, mezelf, May en andere mensen die aan de show werkten echt in staat gesteld om te proberen een leuke tijd te hebben en te proberen iets te maken waar we om gaven. Omdat ze er in feite op wedden dat als wij het leuk zouden vinden, andere mensen het ook leuk zouden vinden.”

Ethan Hawke mag niet praten over zijn toekomst met Marvel

Na de release van de show bleef Hawke aarzelen om zijn toekomst met Marvel te bespreken. "Ik mag er niet over praten", legde de acteur uit.

"Ik moest een NDA ondertekenen om met hen om te gaan." Dat gezegd hebbende, heeft hij misschien ook laten doorschemeren dat hij niet verwacht zijn rol snel weer op te nemen toen hij onthulde dat hij "niet geïnteresseerd was in langetermijnverplichtingen. Ik beschermde mezelf omdat ik niet wist wat het zou worden.”

Bovendien heeft Hawke misschien ook laten doorschemeren dat zijn betrokkenheid bij Marvel een eenmalig iets zou kunnen zijn. "Ik wilde gewoon weten hoe die zandbak eruit zag", legde hij uit. "En het is waar jonge mensen naar kijken, dus waarom gaan we daar zitten en hen vertellen dat het niet goed is?"

Wat er ook in de toekomst gebeurt, het lijkt erop dat Hawke, die zich vaak bezighoudt met film en theater, meer waardering heeft voor episodische projecten sinds Moon Knight. "Je kunt geweldige televisie maken", verklaarde hij zelfs.

Aanbevolen: