Dit is de slechtste 'Star Wars'-film, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Dit is de slechtste 'Star Wars'-film, volgens IMDb
Dit is de slechtste 'Star Wars'-film, volgens IMDb
Anonim

Als het gaat om de grootste franchises in de filmgeschiedenis, is het moeilijk om er een te vinden die net zo impactvol is geweest als Star Wars. Ja, de MCU en de Fast & Furious-franchises zijn op zichzelf al monumentale successen, maar Star Wars heeft grote dingen gedaan sinds de jaren 70, terwijl de andere twee veel, veel nieuwer zijn.

Ondanks het succes dat Star Wars heeft gehad, zijn zelfs zij niet immuun voor het af en toe laten vallen van de bal. De mensen van IMDb hebben gesproken en hebben elke film dienovereenkomstig beoordeeld.

Laten we eens kijken welke film onderaan staat voor Star Wars.

'The Phantom Menace' en 'Attack Of The Clones' hebben 6,5 sterren

Star Wars Phantom Menace
Star Wars Phantom Menace

Sinds de jaren 70 heeft Star Wars de entertainmentindustrie met ijzeren vuist geregeerd, en dit is grotendeels te danken aan het werk dat de films op het grote scherm hebben gedaan. We hebben tot nu toe 10 films in de franchise gehad, en hoewel ze allemaal iets leuks bieden, kunnen sommige gewoon niet tippen aan de andere. Als je IMDb moet geloven, zijn The Phantom Menace en Attack of the Clones de slechtste van het stel.

Het is interessant om te zien dat twee van de prequel-films zo laag worden beoordeeld op de website. De prequel-films hebben zeker hun problemen, en er was een golf van terugslag tegen deze films toen ze eind jaren 90 en begin 2000 werden uitgebracht. De tijd is vriendelijker voor hen geweest dan sommigen hadden voorspeld, maar het is duidelijk dat er niet genoeg tijd is verstreken om deze films als iets minder dan de slechtste van het stel te zien.

The Phantom Menace en Attack of the Clones waren de eerste twee films die werden uitgebracht voor de prequel-trilogie, en gelukkig was Revenge of the Sith, de derde en laatste prequel-film, een enorm succes en werd beter ontvangen door het publiek dat zijn voorgangers waren. Desalniettemin kon die film de prequel-trilogie niet behoeden voor een schande bij fans van de franchise.

De prequel-trilogie had wat ruige films, maar een recentere release wordt door de fans niet als veel beter beschouwd.

‘Solo’ heeft 6,9 sterren

Star Wars-solo
Star Wars-solo

Solo: A Star Wars Story is een beetje beter dan The Phantom Menace en Attack of the Clones, volgens IMDb, maar met slechts 6,9 sterren geeft de site deze zet niet echt een geweldige goedkeuring. Het werd uitgebracht tijdens de moderne filmreeks, en de score is een indicatie van het feit dat fans serieuze problemen met de film hebben gevonden.

Het herschikken van een iconisch personage is bijna onmogelijk, behalve James Bond, maar de filmmakers dachten duidelijk dat ze de juiste man hadden om een jonge Han Solo te spelen. Alden Ehrenreich speelde goed, maar dat was niet genoeg om deze film te behoeden voor teleurstellende fans en een teleurstellende oogst aan de kassa.

Deze film heeft zichzelf opgezet om door te gaan met vervolgfilms, maar te oordelen naar de kassabonnen en het gebrek aan positiviteit rond de film, zullen die vervolgfilms waarschijnlijk nooit het daglicht zien. Als deze film was gelukt, had het een melkkoe kunnen worden voor House of Mouse, maar helaas, dit had niet zo mogen zijn.

Solo was niet alleen een teleurstelling voor de moderne Star Wars-films, maar ook een episodische inzending die misschien wel de meest verdeeldheid zaaiende Star Wars-film ooit is uitgebracht.

‘The Last Jedi’ heeft 7 sterren

Star Wars The Last Jedi
Star Wars The Last Jedi

Het is nu 4 jaar geleden sinds de release van The Last Jedi, en zelfs nu is er nog steeds een breuk in de Star Wars-gemeenschap over deze film en wat deze met de moderne trilogie heeft gedaan. Sommige fans houden van het feit dat het de verwachtingen ondermijnde en dingen door elkaar schudde, terwijl anderen het feit verachten dat het zo totaal niet op zijn plaats voelt ingeklemd tussen The Force Awakens en The Rise of Skywalker.

De polariserende reactie op deze film zou kunnen bijdragen aan het feit dat deze slechts 7 sterren op IMDb heeft. Critici waren echt dol op deze film en het is een van de visueel meest verbluffende films in de hele franchise. Die verdeeldheid in het fandom zorgt er echter voor dat mensen in de nabije toekomst blijven discussiëren over deze film.

De Star Wars-franchise heeft voor het grootste deel een succes weten te maken met de releases op het grote scherm, maar deze films waren volgens IMDb de bodem van het vat. The Mandalorian maakt een goede start op Disney+, dus misschien kan de franchise het positieve momentum op het kleine scherm vasthouden.

Aanbevolen: