Was John Candy slechts $ 414 betaald voor 'Home Alone'?

Inhoudsopgave:

Was John Candy slechts $ 414 betaald voor 'Home Alone'?
Was John Candy slechts $ 414 betaald voor 'Home Alone'?
Anonim

Een klassieker tot leven brengen vergt het werk van een heel team dat zich inzet om het meeste uit een geweldige kans te halen. Het is zwaar werk om een succesvolle film te maken, en de cast en crew moeten allemaal worden gecompenseerd voor hun onvermoeibare werk. Het is gebruikelijk om te horen dat acteurs miljoenen verdienen om in films te verschijnen, maar soms komen er verhalen naar voren over acteurs die bijna niets verdienen voor een rol.

John Candy speelde een gedenkwaardig personage in Home Alone, en de meeste mensen gingen er gewoon vanuit dat hij geld uit deze rol verzamelde. De waarheid is dat hij veel minder verdiende dan Macaulay Culkin.

Laten we terugkijken en zien hoe weinig John Candy maakte voor zijn optreden in Home Alone.

John Candy was te zien in 'Home Alone'

John Candy Alleen thuis
John Candy Alleen thuis

Home Alone is een van de beste films van de jaren 90 en gemakkelijk een van de beste kerstfilms ooit gemaakt, en de film is gevuld met het ene geweldige en gedenkwaardige moment na het andere. John Candy's meer dan levensgrote aanwezigheid viel echt op in de film, en de meeste mensen gingen ervan uit dat regisseur John Hughes het grote geld moest betalen om Candy aan boord te krijgen. In werkelijkheid kreeg Hughes Candy voor een koopje.

Voorafgaand aan de rol in Home Alone had John Candy al meerdere keren samengewerkt met John Hughes. Dit betekende dat er een zekere mate van bekendheid was, en dit was geweldig nieuws voor Hughes, die de komische legende in de film wist te landen. Candy en Hughes werkten samen aan projecten zoals Uncle Buck and Planes, Trains en Automobiles voordat Candy in Home Alone verscheen.

Van zijn eerste tot zijn laatste scène was John Candy briljant in de film, en zijn chemie met Catherine O'Hara komt echt tot uiting tijdens hun interacties. Natuurlijk hielp het zeker dat het duo jarenlang samenwerkte aan SCTV in hun geboorteland Canada, en hoewel het Amerikaanse publiek misschien niet wist over de geschiedenis van het duo, zagen ze wel hoe dynamisch ze met elkaar waren op het grote scherm.

Nu, met hoe hilarisch Candy in de film was en het feit dat hij een ster was, gingen de meesten ervan uit dat zijn salaris indrukwekkend zou zijn geweest, maar dit was niet het geval.

Hij kreeg maar $414 betaald

John Candy Alleen thuis
John Candy Alleen thuis

In wat een van de meest schokkende salarissen in de filmgeschiedenis bleek te zijn, werd onthuld dat John Candy slechts $ 414 verdiende voor zijn rol in Home Alone. Ja, de legendarische John Candy maakte alleen schaal om te verschijnen in een van de meest geliefde en tijdloze films aller tijden. Praten over het korte eind van de stok krijgen.

Nu, sommigen denken misschien dat John Candy dit bedrag duidelijk oké vond, maar de waarheid is dat hij niet blij was om naar de film te komen terwijl hij het absolute minimum verdiende. Hij stemde er natuurlijk mee in om in dit tempo te werken, maar dat veranderde niets aan het feit dat hij er niet blij mee was dat hij geen hogere vergoeding voor zijn werk ontving.

Directeur Christopher Columbus sprak over Candy's gevoelens over zijn compensatie en zei: "Er was zeker een beetje wrok van John's kant. Het was destijds een deal tussen hem en John Hughes. Ik heb John Candy nooit ontmoet voordat hij in de film kwam. Ik weet niet of John ooit compensatie heeft gekregen van Fox. Daarna hebben we samen een film gemaakt, " Only the Lonely ", en er waren een paar keer op de set dat hij een scherpe opmerking maakte over Fox en wat hij ervoor kreeg."

Zijn scènes zijn legendarisch en grotendeels geïmproviseerd

John Candy Alleen thuis
John Candy Alleen thuis

Ondanks dat hij niet veel betaald kreeg, heeft John Candy nog steeds fantastisch werk geleverd in de film. In feite waren de meeste van zijn regels volledig geïmproviseerd!

Directeur Christopher Columbus zou hierover praten en zei: Hij was maar één dag in de film, maar het resulteerde in zoveel geweldige improvisatie. Niets van dat spul stond in het script. Het rouwkamerverhaal, dat allemaal geïmproviseerd was om half vier 's ochtends. We konden nauwelijks een strak gezicht op de set houden door alleen maar naar John te luisteren.'

Hoe triest het ook is dat John Candy niet veel verdiende om in de klassieker te verschijnen, fans konden toch genieten van zijn komische schittering in de film. Home Alone heeft na 30 jaar standgehouden en Candy is een enorme reden waarom mensen de film nog steeds elk jaar bekijken.

Het is schokkend dat John Candy slechts $ 414 verdiende voor Home Alone, maar dit weerhield hem er niet van om een ongelooflijke prestatie neer te zetten in een tijdloze klassieker.

Aanbevolen: