Chris Tucker kreeg slechts $ 10.000 betaald voor deze rol

Inhoudsopgave:

Chris Tucker kreeg slechts $ 10.000 betaald voor deze rol
Chris Tucker kreeg slechts $ 10.000 betaald voor deze rol
Anonim

Chris Tucker is een van die sterren die af en toe een film maakt, maar als ze dat doen, wordt het bijna altijd een groot succes. De stand-upcomic is misschien het best erkend voor zijn Rush Hour-filmserie naast Jackie Chan. De eerste film in die trilogie werd uitgebracht in 1998 en werd een instant klassieker over de hele wereld, wat de producenten ertoe aanzette ongeveer drie jaar later een vervolg te maken.

Rush Hour 3 ging in première in 2007, met alle drie de foto's met een brutowinst van gemiddeld $ 280 miljoen per stuk. Vóór al dit enorme succes had Tucker zijn acteertanden geknipt in Friday, de Ice Cube en DJ Pooh-komediefilm van 1995. De film explodeerde uiteindelijk veel meer dan hij of de schrijvers dachten, met een brutowinst van bijna $ 30 miljoen uit een mager budget van ongeveer $ 3.5 miljoen.

In het begin was de productie blijkbaar zo beperkt, dat Tucker maar 10.000 dollar kreeg - en dat stoorde hem niet in het minst.

Het succes van 'Friday' overtrof de wildste verbeelding van Chris Tucker

Tucker onthulde enkele voorheen onbekende details over vrijdag in een gesprek met tv-persoonlijkheid Shannon Sharpe op zijn Club Shay Shay-podcast in januari 2021. Sharpe begon met zijn gast te vragen naar de blijvende kracht van de film, gezien het feit dat mensen praten er nog steeds over Tucker in vandaag, ondanks het feit dat hij sindsdien zoveel meer heeft bereikt.

Shannon Sharpe host Chris Tucker op zijn podcast 'Club Shay Shay&39
Shannon Sharpe host Chris Tucker op zijn podcast 'Club Shay Shay&39

De komiek legde uit dat het succes van de film zijn eigen stoutste verbeelding te boven ging. "Weet je, soms als God je zegent, zegent hij je meer dan je zelfs maar kunt dromen. En dat is een van die dingen,' zei hij. 'Het was maar een kleine film. We filmden het in 20 dagen. En ik kreeg er niet… je weet wel, ongeveer 10.000 dollar voor, of wat dan ook. Het kon me niet schelen. Ik wilde gewoon de kans."

Deze onthulling verraste Sharpe, die wilde verduidelijken hoeveel Tucker van het project verdiende. "Ik heb ongeveer $ 10.000 gekregen, want de film kostte… of $ 2 miljoen of $ 3 miljoen om te doen," herhaalde de acteur. Vanwege dit krappe budget vond hij ook dat tijd van essentieel belang was en dat er weinig foutenmarge was.

'Friday' werd voornamelijk in één straat gefilmd

"We hadden 20 dagen, want de regisseur herinnerde me er elke dag aan: 'We hebben 20 dagen, man!' Je durft het niet te verknoeien, "vervolgde Tucker. "We konden maar twee takes nemen… Ik kan mijn regels maar twee keer doen. Als ik het één keer verpruts, krijg jij nog een keer en dat is het. We snijden jouw deel." Zelfs de locaties voor de film waren beperkt, het meeste werd in één straat gefilmd en slechts een paar scènes werden in een studio gedaan.

Bernie Mac, Chris Tucker en Ice Cube in een scène uit 'Friday&39
Bernie Mac, Chris Tucker en Ice Cube in een scène uit 'Friday&39

Dat gezegd hebbende, de in Atlanta geboren artiest zag het goede in de situatie, omdat hij vond dat het hem in staat stelde om goed in het verhaal en zijn karakter te investeren. "Het was zo'n kleine film, maar dat was het mooie ervan", legde hij uit. "Omdat ik hierdoor in het personage kon komen zonder grote afleiding zoals grote filmsets… Je hebt lichte mensen en geluidsmensen, en iedereen wil een ster zijn. Maar die film was slechts een camera, en ik en Cube op de veranda En toen, weet je, kwam er magie uit."

Tucker speelde een personage genaamd Smokey in de film, terwijl rapper Ice Cube Craig Jones portretteerde.

Chris Tucker kreeg de rol van Smokey na twee audities

Ice Cube en DJ Pooh wilden een verhaal vertellen dat de Afro-Amerikaanse buurten afschilderde als meer dan alleen drugs en misdaad."Iedereen keek naar onze buurt alsof het de hel op aarde was, als de slechtste plek waar je in Amerika kunt opgroeien", zei Cube in een interview met Complex in 2015. zie het allemaal zo.' En we hadden zoiets van, 'Yo, we moeten iets maken om te laten zien hoe de motorkap werkelijk is, vanuit ons gezichtspunt.'"

DJ Pooh schreef samen met Ice Cube het script voor 'Friday&39
DJ Pooh schreef samen met Ice Cube het script voor 'Friday&39

De productie werd gefinancierd door New Line Cinema, met DJ Pooh oorspronkelijk bedoeld om de rol van Smokey te spelen. Als voorwaarde voor hun geldelijke injectie drong de studio er echter op aan dat de rol zou worden gespeeld door een meer ervaren acteur, en Chris Rock en Tommy Davidson zouden daarvoor in aanmerking komen. De schrijvers wisten echter precies wie ze wilden, en Tucker won de rol na twee audities.

Afgezien van het commerciële succes van de film, heeft deze ook een ongelooflijke impact gehad op de moderne popcultuur; Tucker had dat allemaal niet voorzien toen hij 16 jaar geleden zijn cheque van $ 10.000 ontving.

Aanbevolen: