Bill Murray kreeg slechts $ 9, 000 betaald voor deze Golden Globe-genomineerde uitvoering

Inhoudsopgave:

Bill Murray kreeg slechts $ 9, 000 betaald voor deze Golden Globe-genomineerde uitvoering
Bill Murray kreeg slechts $ 9, 000 betaald voor deze Golden Globe-genomineerde uitvoering
Anonim

Als het gaat om legendarische komische artiesten in Hollywood, komen maar weinigen in de buurt van wat Bill Murray voor zichzelf heeft gedaan. Murray heeft een indrukwekkend oeuvre en het is zelfs bekend dat hij zich ook in dramatische rollen stort. Natuurlijk kan hij moeilijk in de omgang zijn, maar de man heeft het allemaal gezien en gedaan.

In de jaren 90 wilde Murray zijn acteercarrière nieuw leven inblazen, en om dat te doen, sloeg hij een ongebruikelijk pad in in een indiefilm. Hoewel dit geen garantie was dat het zou werken, maakte Murray het meeste van zijn kans en leverde hij een geweldige prestatie die alles voor de acteur veranderde.

Dus, hoeveel werd Murray betaald voor de rol die zijn carrière nieuw leven inblies? Laten we eens kijken en zien.

Murray Rose To Fame op ‘SNL’

Bill Murray SNL
Bill Murray SNL

In de jaren 70 werd Bill Murray beroemd tijdens Saturday Night Live en tot op de dag van vandaag wordt de artiest nog steeds beschouwd als een van de beste en beroemdste leden in de geschiedenis van de show. Zijn succesvolle periode bij SNL opende al snel de deur naar andere projecten die hem hielpen een filmster te worden.

Hoewel televisie een haalbare optie had kunnen zijn, koos Murray ervoor om met zijn komische vaardigheden naar het grote scherm te gaan, en het duurde niet lang voordat de artiest succes vond en een nieuw tijdperk van zijn illustere carrière begon.

In de jaren 80 speelde Murray in een aantal hilarische komediefilms, waaronder Caddyshack, Stripes, Ghostbusters, Scrooged en meer. Zelfs toen de jaren 90 op gang kwamen, vond Murray nog steeds succes aan de kassa. Deze grote films hadden allemaal de hand in de acteur om een indrukwekkende erfenis samen te stellen, maar zoals we keer op keer hebben gezien, bleef het niet zo soepel.

Hij was op zoek naar een comeback in zijn carrière

Bill Murray Kingpin
Bill Murray Kingpin

Murray's carrière na het vinden van succes was niet helemaal wat het ooit was, omdat hij een allegaartje van succes vond aan de kassa. Hij was te zien in een aantal solide projecten, maar voor zover het een leidende man betreft, waren de dingen niet zo consistent als ze ooit waren. Dit zou echter snel veranderen in 1998 toen Rushmore in de bioscoop verscheen.

In tegenstelling tot veel van de films die hij in het verleden had gemaakt, was Murray te zien in een indiefilm, en dit werkt niet altijd even goed voor acteurs. Natuurlijk kunnen sommige artiesten wat knikken oplossen en geweldig werk leveren, maar anderen kunnen gewoon vervagen.

Gelukkig leverde Murray een briljante prestatie en werd hij weer een filmlieveling.

Toen we het over Murray hadden, zei regisseur Wes Anderson: "Toen we Rushmore deden, kon het in het begin intimiderend zijn geweest, maar hij maakte het niet intimiderend. Zodra we begonnen samen te werken, zei ik iets tegen hem en hij antwoordde met iets waarvan ik dacht: 'Hij begrijpt niet alleen wat ik zeg, hij lijkt het ook leuk te vinden en heeft het uitgebreid.' […] Hij maakte het waar; het was grappig, maar hij maakte het echt. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik zo van die verstandhouding heb genoten.”

Hij verdiende $ 9, 000 voor 'Rushmore' en bracht zijn carrière nieuw leven in

Bill Murray Rushmore
Bill Murray Rushmore

Dus, wat voor soort salaris kreeg de geweldige Bill Murray voor zijn rol in Rushmore? Volgens Anderson kreeg Murray slechts $ 9.000 betaald. Dit is een schrikbarend laag aantal voor een artiest van zijn kaliber, maar Murray vond het prima. In feite schreef hij Anderson een cheque van $ 25.000 uit om te betalen voor een helikopterscène, hoewel Anderson de cheque nooit echt heeft geïnd.

Ondanks het lagere salaris, vond Murray het leuk om het personage te spelen en merkte op: Ik vond de meeste personages die ik heb gespeeld leuk, maar qua schrijven waren ze niet allemaal af. Ik denk dat Rushmore de eerste film is die ik in een tijdje heb gemaakt en die helemaal compleet is. Groundhog Day was een andere die uitzonderlijk goed geschreven was. Met Rushmore was het geweldig om het verhaal te kunnen dienen zonder een vlag boven mijn hoofd te zwaaien, wat je vaak moet doen als je de hoofdrol speelt en de film moet dragen. Dus ik vond het leuk om Blume te spelen, omdat ik echt geloof dat het de taak van een acteur is om te dienen.”

Het succes van Rushmore was een enorm keerpunt voor Murray, die in staat was zijn carrière gestaag nieuw leven in te blazen. Murray was plotseling een ster van kleinere indiefilms, vooral die met Anderson aan het roer. Dit stimuleerde op zijn beurt zijn mainstream populariteit opnieuw en hij belandde al snel in grotere projecten. Tegenwoordig is de man een legende met een indrukwekkend oeuvre.

Bill Murray verdiende slechts $ 9.000 voor zijn tijd in Rushmore, maar de impact die het had op zijn carrière was van onschatbare waarde.

Aanbevolen: