Arnold Schwarzenegger verdiende $ 25 miljoen voor deze kassaflop

Inhoudsopgave:

Arnold Schwarzenegger verdiende $ 25 miljoen voor deze kassaflop
Arnold Schwarzenegger verdiende $ 25 miljoen voor deze kassaflop
Anonim

Marvel en DC zijn titanen van het stripboekspel en door de jaren heen hebben ze hun strijd van de pagina's naar het grote scherm gebracht op zoek naar miljarden aan box office. We hebben iconische personages de sprong zien wagen voor een wereldwijd publiek, en hoewel de zaken nu solide zijn, was er een moment dat de zaken niet zo soepel gingen.

In de jaren 90 werd George Clooney gecast om het tegen Batman op te nemen, en tegen hem was niemand minder dan Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze. De film had veel potentieel en Schwarzenegger verdiende een schokkend bedrag. Dit project eindigde echter in vlammen.

Laten we eens nader bekijken wat er met Batman & Robin is gebeurd.

Hij verdiende $ 25 miljoen voor 'Batman &Robin'

Mr Freeze Batman & Robin
Mr Freeze Batman & Robin

Tijdens de jaren 90 waren stripboekfilms niet helemaal wat ze nu zijn, en met name Batman had een grote verschuiving op het grote scherm. Voor Batman & Robin koos regisseur Joel Schumacher ervoor om Arnold Schwarzenegger te casten als Mr. Freeze, en Arnold kon een muntje verdienen door in de film te spelen.

Zoals we al zeiden, markeerden Batman & Robin een enorme verandering voor de Dark Knight, die sinds de jaren 80 in drie grote films had gespeeld. Niet alleen waren enkele hoofdpersonen herschikt, maar de algemene toon van de films veranderde op dramatische manieren. Op de hielen dat Batman Forever een kassucces was, wilden Batman & Robin bankieren met grote namen in de cast.

Voor zijn rol in de film kreeg Arnold Schwarzenegger $ 25 miljoen betaald. Dit was een kolossaal salaris voor de ster, die al in talloze hitfilms had gespeeld. Het is duidelijk dat de mensen van Warner Bros. dachten dat ze een grote hit in de maak hadden door Arnold zo'n hoog salaris te geven om de gemene Mr. Freeze te spelen. Het project zou ook Uma Thurman's Poison Ivy bevatten, met de traditie van meerdere schurken die de franchise eerder had gevestigd.

Hoe geweldig het ook was dat Arnold bankierde, er was duidelijk niet genoeg geld om alle sterren van de film de hoogste salarissen te laten verdienen.

George Clooney verdiende slechts $1 miljoen

George Clooney Batman
George Clooney Batman

Nu zou je denken dat een Batman-film met in de hoofdrol George Clooney, je weet wel, de man die Batman speelt een hoop geld zou betalen, maar dit was niet de cast voor Batman & Robin. Terwijl Arnold Schwarzenegger $ 25 miljoen verdiende om Mr. Freeze te spelen, verdiende George Clooney slechts $ 1 miljoen om de Caped Crusader te spelen.

Clooney was de derde acteur sinds de jaren 80 die Batman op het grote scherm speelde, en het is verrassend om zo'n laag aantal voor zijn salaris te zien. Michael Keaton speelde Batman voor twee films, terwijl Val Kilmer de Dark Knight speelde in Batman Forever, de laatste Batman-film voor Batman & Robin.

Ondanks Clooney in de serie ER was hij op dit moment geen grote filmster, en de studio was duidelijk niet bereid hem een hoog salaris te betalen voor het spelen van Batman. Volgens Celebrity Net Worth kreeg Val Kilmer $ 7 miljoen betaald om Batman te spelen, dus dit was een enorme loonsverlaging voor Clooney.

Ondanks het enorme budget voor zijn slechterik en het feit dat het eerdere films had om zijn aantrekkingskracht te versterken, presteerden Batman & Robin niet zoals de studio had verwacht.

De film was een ramp

Mr. Freeze Batman & Robin
Mr. Freeze Batman & Robin

Batman & Robin, uitgebracht in 1997, werden uiteindelijk de nagel aan de doodskist voor de Batman-franchise die Tim Burton in de jaren 80 met Michael Keaton begon. Deze film kreeg vreselijke recensies en kon slechts $ 238 miljoen verdienen aan de wereldwijde kassa.

Als hij over de film sprak, zei George Clooney: De waarheid is dat ik er slecht in was. Akiva Goldsman - die sindsdien de Oscar heeft gewonnen voor het schrijven - schreef het scenario. En het is een verschrikkelijk scenario, zal hij je vertellen. Ik ben er vreselijk in, dat zal ik je zeggen. Joel Schumacher, die net is overleden, regisseerde het, en hij zou zeggen: 'Ja, het werkte niet.' We rookten er allemaal aan.”

Na de mislukking van Batman & Robin werd de Dark Knight jarenlang in de wei gezet. Gelukkig was Warner Bros. zo wijs om het personage over te dragen aan een man genaamd Christopher Nolan, die Batman Begins uitbracht en Batmans succes op het grote scherm nieuw leven inblies. Tot op de dag van vandaag is de Dark Knight-trilogie een hoofdbestanddeel van superhelden, en het zou nooit zijn gebeurd zonder Batman en Robin.

Arnold Schwarzenegger verdiende de bank om Mr. Freeze te spelen, maar Batman & Robin waren een flop aan de kassa.

Aanbevolen: