Waarom Woody Harrelson deze beroemde Tom Cruise-rol afwees

Inhoudsopgave:

Waarom Woody Harrelson deze beroemde Tom Cruise-rol afwees
Waarom Woody Harrelson deze beroemde Tom Cruise-rol afwees
Anonim

Woody Harrelson is een van de beste acteurs die tegenwoordig in Hollywood werkt. Na een vroege carrièrestart als een van de sterren van de iconische tv-sitcom Proost, had hij een zeer succesvolle filmcarrière.

Wie kan Harrelsons huiveringwekkende wending als seriemoordenaar Mickey Knox in Oliver Stone's controversiële Natural Born Killers vergeten? Of zijn sympathiekere vertolking van Haymitch Abernathy in de reeks films van The Hunger Games? Harrelson speelde in meer dan 80 films tijdens zijn carrière, en hoewel er naast zijn successen een paar mislukkingen zijn geweest, kan de schuld niet aan de acteur worden toegeschreven. Hij heeft briljante optredens geleverd in alle films waarin hij speelde, en moge hij dat lang blijven doen.

Toch, hoewel hij speelde in enkele van de beste films van de afgelopen decennia, waaronder No Country For Old Men en War For The Planet Of The Apes, ontbreekt er één klassieke film uit de jaren 90 op zijn cv. Harrelson kreeg ooit een filmrol aangeboden die uiteindelijk naar Tom Cruise ging, en hoewel de carrière van Harrelson er niet onder heeft geleden, heeft hij nu spijt van zijn beslissing om de film af te wijzen.

De Tom Cruise-film die Harrelson afwees

Net als Harrelson heeft Tom Cruise veel lof gekregen voor zijn filmwerk. Na vroege filmrollen in The Outsiders en Risky Business, werd hij een van Hollywood's meest rendabele sterren. Cruise heeft een nettowaarde van $ 600 miljoen dankzij zijn ongelooflijk succesvolle filmcarrière, en hij heeft rollen op zich genomen die veel acteurs zeker graag hun eigen zouden willen noemen. Ethan Hunt, Jack Reacher en Charlie Babbitt zijn slechts enkele van de personages waar Cruise bekend om staat, maar het is de rol van Jerry Maguire die naar Woody Harrelson had kunnen gaan.

De rol van de sportagent die een morele openbaring heeft, leverde Cruise een Oscar-nominatie op, en terecht. Maar het personage van Jerry Maguire, een rol die oorspronkelijk voor Tom Hanks is geschreven, had Harrelson ook een Oscar-nominatie kunnen opleveren. Helaas onderschatte hij hoe succesvol de film zou zijn en heeft hij nu spijt van zijn beslissing om de film af te wijzen.

In een interview met Esquire, waarin Harrelson zijn lange carrière bespreekt, had hij dit te zeggen over zijn eerste reactie op Jerry Maguire.

Hoe fout was Harrelson! De film bracht wereldwijd meer dan $ 273 miljoen op, wat passend is als je bedenkt dat "laat me het geld zien" een van de beste citaten in de film was!

De film had kunnen bijdragen aan het vermogen van Harrelson $ 70 miljoen, maar in plaats daarvan ging het naar Cruise, die blijkbaar maar liefst $ 20 miljoen verdiende voor de rol. De acteur kreeg ook enkele van de beste recensies uit zijn carrière. Het was misschien alleen maar een film over een agent, maar buiten het medeweten van Harrelson destijds, was het ook een van de beste films van de jaren 90.

Woody Harrelson wees bijna een nieuwe hitfilm af

Eisenberg en Harrelson
Eisenberg en Harrelson

Jerry Maguire was niet de enige film uit de jaren 90 met Woody Harrelson in de hoofdrol. Hij wilde blijkbaar Jake Brigance spelen in het rechtszaaldrama A Time to Kill, maar de rol ging in plaats daarvan naar Matthew McConaughey. Bij deze gelegenheid had hij de casting uit handen, hoewel hij bijna een andere populaire film afsloeg die vandaag de dag alom wordt gevierd.

In het interview met Esquire vertelde Harrelson over zijn reactie op Zombieland, de populaire horrorkomedie die hem een van de beste delen van zijn carrière bezorgde. Hij zei:

Het gezond verstand zegevierde bij deze gelegenheid, want het afwijzen ervan zou zeker tot een nieuwe carrièrespijt hebben geleid. De post-apocalyptische komedie was een enorme hit bij zowel critici als publiek, en het verdiende $ 102. 4 miljoen aan de Amerikaanse kassa.

Zal Woody Harrelson ooit een Oscar winnen?

Harrelson heeft misschien één Oscar-genomineerde filmrol afgewezen, maar hij heeft zelf ook Oscar-nominaties verdiend. Meer recentelijk ontving Harrelson de nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol voor Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, en hij was eerder genomineerd voor een acteerprijs voor The People Vs Larry Flynt en The Messenger.

De kans dat hij een Oscar wint voor zijn rol als Carnage in het aankomende Venom-vervolg is klein, vooral omdat stripfilms zelden dat soort erkenning krijgen. Hetzelfde geldt voor enkele van zijn andere films die momenteel in postproductie zijn, waaronder de actiekomedie The Man From Toronto, waarin hij samen met Kevin Hart en Kelly Cuoco schittert. De film is niet bepaald Oscar-materiaal, maar Harrelson zal zeker weer een geweldige prestatie leveren.

Als er nog een film als Jerry Maguire komt voor Harrelson, dan hopen we dat hij de rol accepteert in plaats van af te wijzen. Nadat hij zijn lesje heeft geleerd voor het afwijzen van de rol van Jerry Maguire, zal hij zeker geen zin hebben om een film af te wijzen die hem niet alleen 'het geld kan laten zien', maar die hem ook een welverdiende Oscar kan opleveren!

Aanbevolen: