Woody Harrelson werd aangeklaagd voor $ 5 miljoen na het verlaten van deze Johnny Depp-film

Inhoudsopgave:

Woody Harrelson werd aangeklaagd voor $ 5 miljoen na het verlaten van deze Johnny Depp-film
Woody Harrelson werd aangeklaagd voor $ 5 miljoen na het verlaten van deze Johnny Depp-film
Anonim

Als je een grote filmster bent, is het afwijzen van rollen gewoon een onderdeel van het proces. In alles een hoofdrol spelen is onmogelijk, en soms lijken films op papier misschien niet interessant. Will Smith wees The Matrix af, Johnny Depp wees een film met veel potentieel af en zelfs Daniel Craig wees de MCU af. Ze hadden allemaal hun redenen, maar uiteindelijk hebben ze deze projecten afgewezen.

In de jaren negentig kreeg Woody Harrelson een rol in een Johnny Depp-film, maar de acteur verliet uiteindelijk het project. Dit bracht hem in juridische problemen met de studio.

Laten we eens kijken naar de rechtszaak die Harrelson al die jaren geleden tegenkwam.

Woody Harrelson is een populaire acteur

Woody Harrelson zit al sinds de jaren 70 in de entertainmentindustrie en is een artiest waar veel mensen bekend mee zijn.

Voor veel mensen is Woody Harrelson waarschijnlijk het best bekend als filmster. Interessant is dat hij in de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig eigenlijk een steunpilaar was in de hitserie Proost. Hij speelde de rol van Woody Boyd in bijna 200 afleveringen van de show, en van daaruit deed hij het uitzonderlijk goed om een van de meest sympathieke sterren in de industrie te worden.

Op het grote scherm verscheen de acteur in succesvolle films zoals White Men Can't Jump, Indecent Proposal, Natural Born Killers, Kingpin, The Thin Red Line, Anger Management en zelfs films als No Country for Old Mannen en de Zombieland-films.

Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, speelt Harrelson ook het personage Haymitch Abernathy in de Hunger Games-films.

In dit stadium van zijn carrière heeft Woody Harrelson weinig meer te bereiken. Hij heeft het allemaal gezien en gedaan, en toch ha alt hij nog steeds grote projecten binnen. Vorig jaar speelde hij bijvoorbeeld Cletus Kasady in Venom: Let There Be Carnage.

Het is duidelijk goed uitgepakt voor Woody Harrelson, maar in de jaren negentig nam hij een beslissing met een rol in een film die hem in juridische problemen bracht.

Woody was ooit gehecht aan 'Benny &Joon'

1993's Benny & Joon is niet bepaald een enorm populaire film, maar hij heeft door de jaren heen een aanhang behouden.

De filmsterren Johnny Depp en Mary's Stuart Masterson, die briljant naast elkaar waren. De cast werd ook aangevuld met fantastische artiesten zoals Aiden Quinn, Julianne Moore en zelfs Oliver Platt.

Eerder in de ontwikkeling was Woody Harrelson aan het project gehecht om het personage Benny te spelen.

"De charmante Benny And Joon werkt heel goed met Johnny Depp en Mary Stuart Masterson in de hoofdrollen. Maar het oorspronkelijke plan was anders en Woody Harrelson zou de andere hoofdrol op zich nemen. zou ook de hoogste facturering krijgen", schrijft Den of Geek.

Het is best verbazingwekkend om te bedenken dat deze film een nog betere cast had kunnen hebben met Woody Harrelson in de rol van Benny, maar dit was niet bedoeld om lang mee te gaan.

Na verloop van tijd verliet de acteur het project en verliet hij de studio om een nieuwe acteur te vinden om hem in een van de titelrollen te plaatsen.

Helaas leidde het vertrek van Harrelson uit het project tot een rechtszaak die uiteindelijk buiten de rechtbank werd beslecht.

Harrelson vertrok en werd aangeklaagd

Volgens Den of Geek, " verliet Harrelson echter de foto, toen hem vervolgens een hoofdrol werd aangeboden in Adrian Lyne's Indecent Proposal (dat uiteindelijk een veel grotere hit zou worden). MGM, die was die Benny And Joon steunde, was niet erg tevreden, en klaagde zowel Harrelson als Paramount Pictures aan voor $ 5 miljoen."

Het is niet ongebruikelijk dat acteurs projecten verlaten, maar het is vrij ongebruikelijk dat een studio achter een acteur aangaat voor compensatie. Het was duidelijk dat een kant hiervan het gevoel had dat ze zwaar onrecht werden aangedaan, en in een oogwenk werd Harrelson aangeklaagd voor miljoenen dollars.

Uiteindelijk werd alles geregeld.

"Zoals vaak het geval is met dergelijke zaken, werd de zaak buiten de rechtbank om beslecht, waarbij niemand aansprakelijkheid aanvaardde (de geruchtmakende schikking was $ 500.000). Aidan Quinn zou uiteindelijk Harrelson vervangen op Benny And Joon, die blijft het zoeken waard, " schrijft Den of Geek.

Dit is een van die verhalen waar niemand echt won. Harrelson was een flink stuk geld kwijt en de film kon nooit een groot kassucces worden.

Woody Harrelson had een aantal geweldige dingen kunnen doen in Benny & Joon, maar in plaats daarvan verloor hij een deel van zijn vermogen nadat hij was gevlucht voor een project dat weliswaar succesvoller was.

Aanbevolen: