Julia Roberts' 'Pretty Woman'-salaris was niet zo veel als je zou denken

Inhoudsopgave:

Julia Roberts' 'Pretty Woman'-salaris was niet zo veel als je zou denken
Julia Roberts' 'Pretty Woman'-salaris was niet zo veel als je zou denken
Anonim

Als het gaat om het spelen in grote films op het grote scherm, gaan de meeste fans ervan uit dat alle sterren miljoenen verdienen. Dit is echter niet altijd het geval. Sommigen verdienen miljoenen, sommigen doen het goed genoeg en sommigen verdienen zelfs niet genoeg voor een ziektekostenverzekering. Het hangt allemaal af van het project, en sommige salarissen zouden mensen echt verbazen.

Julia Roberts is een van de grootste sterren in de filmgeschiedenis en Pretty Woman was haar eerste grote succes. Haar salaris voor de film komt echter misschien niet in de buurt van wat mensen zouden verwachten.

Laten we eens kijken hoeveel Julia Roberts heeft gemaakt voor Pretty Woman en hoe dat in de loop van de tijd is veranderd.

Ze verdiende $ 300.000 voor de film

Julia Roberts Mooie Vrouw
Julia Roberts Mooie Vrouw

Als je nu terugkijkt op haar carrière, is het gemakkelijk in te zien waarom Julia Roberts enorme salarissen opeiste voor haar grootste filmrollen. Het duurde echter jaren om dit punt te bereiken, en Roberts deed veel werk om haar plaats in Hollywood te verdienen. Pretty Woman wordt nog steeds beschouwd als een van haar grootste en beste films, maar de beloning die ze ontving is niet wat mensen zouden verwachten.

Tijdens het laatste deel van de jaren 80 begon Julia Roberts wat stoom op te halen in de entertainmentindustrie. Haar broer brak in met acteren voordat zij dat deed, en haar grootmoeder acteerde eerder en was een acteercoach, wat betekent dat Roberts gewoon de familielijn volgde om te acteren. Eerdere projecten zoals Mystic Pizza en Steel Magnolias hebben echt geholpen om haar voorraad een boost te geven.

Toen Pretty Woman aanklopte, zette Roberts zich onbewust op om een mainstream-ster te worden. De rol werd aanvankelijk aangeboden aan Molly Ringwald, die al een grote naam was dankzij films als The Breakfast Club en Pretty in Pink. Omdat ze de rol doorspeelde, greep Roberts de kans om in de film te spelen. Vanwege het ontbreken van naamwaarde verdiende Roberts echter slechts $ 300.000.

Ondanks een veel lager salaris dan je zou denken voor een kaskraker, bleek Roberts een ongelooflijke fit in de rol, en plotseling wist de hele planeet wie ze was.

Het wordt een klassieker

Julia Roberts Mooie Vrouw
Julia Roberts Mooie Vrouw

Het is nooit gemakkelijk om vast te stellen wanneer een film gaat uitgroeien tot een klassieker, maar het duurde niet lang voordat fans zagen dat dit het geval was met Pretty Woman. Met Julia Roberts en Richard Gere in de hoofdrollen, werd Pretty Woman een film die je gezien moet hebben terwijl het nog op het grote scherm was, en de film verdiende meer dan $ 460 miljoen aan de kassa.

In een oogwenk was Julia Roberts een grote ster die op het punt stond Hollywood over te nemen. Het succes van de film kwam uit het niets, en het hield het record voor binnenlandse kaartverkoop voor een romantische komedie meer dan tien jaar vast. Ja, het was een behoorlijk groot probleem, en Roberts verspilde geen tijd om te profiteren van het succes dat ze net had gevonden met haar eerste grote hit.

Natuurlijk was het een schok voor mensen toen ze hoorde dat ze slechts $ 300.000 verdiende voor de rol, maar de film had een kleiner budget in vergelijking met sommige van de films die Roberts zou maken naarmate haar carrière vorderde. Er was echter geen kans dat ze dat soort salaris weer naar beneden zou halen.

Ze verdiende $20 miljoen per film

Julia Roberts Erin Brockovich
Julia Roberts Erin Brockovich

Na het succes van Pretty Woman kon Julia Roberts haar stijgende lijn in populariteit en succes voortzetten. Ze zou de jaren 90 veroveren en tegelijkertijd haar salaris op een diepgaande manier verhogen. Roberts zou zelfs de eerste vrouw in de filmgeschiedenis worden die een salaris van 20 miljoen dollar zou krijgen voor een enkele foto.

In 2000 werd Erin Brockovich opnieuw een enorme hit voor Roberts, en dit was de film die haar een recordsalaris opleverde. Dus, was de $ 20 miljoen het waard voor de studio? Dat was het zeker. Roberts zou de Academy Award voor Beste Actrice winnen, en de film zou meer dan $ 250 miljoen verdienen en tegelijkertijd genomineerd worden voor Beste Film bij de Oscars.

Door de jaren heen is Roberts doorgegaan met het winnen van topdollars voor haar grootste rollen. Hoewel ze niet voor elke film $ 20 miljoen verdient, is het nog steeds een grote pluim op haar pet om de eerste actrice te zijn die dit doet. Ze kreeg bijvoorbeeld $ 600.000 voor elke aflevering van Homecoming waarin ze verscheen, wat betekent dat ze haar Pretty Woman-salaris elke week verdubbelde.

Julia Roberts is een legende van het grote scherm die bankroet heeft gemaakt, maar haar eerste megahit betaalde haar een relatief laag salaris.

Aanbevolen: