Julia Roberts heeft de originele plannen voor 'Pretty Woman' onthuld en waarom ze er niet in thuishoorde

Inhoudsopgave:

Julia Roberts heeft de originele plannen voor 'Pretty Woman' onthuld en waarom ze er niet in thuishoorde
Julia Roberts heeft de originele plannen voor 'Pretty Woman' onthuld en waarom ze er niet in thuishoorde
Anonim

Hoewel films op dit moment al tientallen jaren een van de belangrijkste vormen van entertainment ter wereld zijn, weten veel mensen heel weinig over hoe ze worden gemaakt. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld geen idee hoeveel mensen achter de schermen aan grote films werken, hoe saai het werken aan een film kan zijn of hoeveel geld er wordt besteed aan het promoten van blockbusters.

Als het gaat om de misvattingen die veel mensen over Hollywood hebben, moet een van de grootste het idee zijn dat filmscripts meestal nauw aansluiten bij de uiteindelijke film die wordt gemaakt. In werkelijkheid ondergaan films vaak enorme veranderingen tijdens het preproductieproces, terwijl ze worden gefilmd, en vooral tijdens de montage. Sommige van de meest populaire films die ooit zijn gemaakt, waren om de een of andere reden bijna radicaal anders.

Julia Roberts Rode Loper
Julia Roberts Rode Loper

Vaak worden films gedwongen te veranderen vanwege budgetbeperkingen. Met dat in gedachten, zou je kunnen denken dat de meeste romantische komedies grotendeels trouw blijven aan hun originele script. Het blijkt dat dat gewoon niet het geval is, zoals blijkt uit de extreem verschillende originele plannen voor Pretty Woman.

Een gigantische ster

In de jaren sinds Julia Roberts een acterende megaster werd, zijn haar legioenen fans zo veel van haar blijven houden dat ze alles willen weten over elk interessant feit dat er over haar is. Gelukkig voor hen, op basis van alle verhalen achter de schermen van Roberts 'op set capriolen, lijkt ze een leuk persoon om mee te werken, tenminste in de veronderstelling dat je geen Nick Nolte bent.

Julia Roberts Erin Brokovich
Julia Roberts Erin Brokovich

Meestal aangeduid als America's Sweetheart gedurende haar lange carrière, speelde Julia Roberts in enkele van de meest populaire films aller tijden. De meeste mensen zijn bijvoorbeeld dol op Roberts in films als Pretty Woman, My Best Friend's Wedding, Stepmom, Notting Hill en Ocean's Eleven. Roberts is niet alleen beminnelijk, maar heeft ook bewezen een titan van acteren te zijn in meer dramatische films als Erin Brockovich, The Normal Heart, Wonder en August: Osage County.

Een andere vrouw

In 2019 namen Julia Roberts en Patricia Arquette deel aan een uitgebreid gesprek " Actors on Actors " voor het YouTube-kanaal van Variety. Tijdens de iets meer dan 40 minuten durende discussie werd onthuld dat Arquette vele jaren eerder auditie had gedaan voor de legendarische Pretty Woman-rol van Roberts. Naast het praten over auditie voor de film, bracht Arquette het feit naar voren dat Pretty Woman oorspronkelijk een "grauwe kunstfilm" was met de naam $ 3.000 en die een "heel zwaar" einde had.

Julia Roberts pakte die conversatiedraad snel op en onthulde hoe donker het originele einde voor Pretty Woman was. Volgens Roberts zou de film eindigen met het feit dat haar personage "(uit) de auto wordt gegooid" met geld dat bovenop haar wordt gegooid. Erger nog, de man die haar uit de auto gooide, zou dan "een beetje (rijden) wegrijden en haar achterlaten in een vuil steegje".

Julia Roberts en Richard Gere Mooie vrouw
Julia Roberts en Richard Gere Mooie vrouw

Tijdens het gesprek zei Roberts niet specifiek dat Richard Gere's personage Edward Lewis degene was die haar uit de auto zou gooien. Op basis van de film die uiteindelijk werd gemaakt, lijkt het echter heel veilig om aan te nemen dat dit het geval zou zijn geweest als de dingen niet waren veranderd.

Heen en weer

Naast het feit dat het originele einde van Pretty Woman anders was tijdens hun "Actors on Actors"-discussie, spraken Roberts en Arquette over hoe donker de hele film zou zijn. Het was tijdens deze fase van het gesprek dat Roberts zei; "Ik had eigenlijk niets te zoeken in zo'n film". Ondanks dat Roberts er zo over dacht, werd ze gekozen om in de film te schitteren toen het nog erg ruig zou worden.

Vervolgens onthulde Roberts wat er gebeurde nadat ze aanvankelijk was gecast als het hoofdpersonage van Pretty Woman. Ik krijg de rol, de studio die het had, een klein filmbedrijf, stopte in het weekend en maandag had ik geen baan. En toen ging het naar Disney, en ik dacht: 'Ging naar Disney? Gaan ze het animeren?'”

Zelfs nadat Pretty Woman een Disney-productie werd, hadden de dingen gemakkelijk heel anders kunnen zijn, aangezien Julia Roberts niet langer aan het project was gehecht. Gelukkig raakte Roberts betrokken bij de film die haar carrière naar een ander niveau bracht dankzij de vriendelijkheid van de man die aan het hoofd stond van Pretty Woman.

Julia Roberts en Garry Marshall
Julia Roberts en Garry Marshall

“Toen Garry Marshall opkwam, denk ik dat hij, omdat hij een geweldig mens is, me ontmoette omdat ik ooit de baan had gehad en hij vond dat het niet meer dan eerlijk zou zijn om mij op zijn minst te ontmoeten, aangezien ik deze baan voor drie dagen en verloor het. En ze hebben de hele zaak veranderd. En het werd echt meer iets dat in mijn stuurhut staat dan wat het oorspronkelijk was.”

Aanbevolen: