De waarheid over Phoebe's tweelingzus op 'Friends

Inhoudsopgave:

De waarheid over Phoebe's tweelingzus op 'Friends
De waarheid over Phoebe's tweelingzus op 'Friends
Anonim

Friends fans denken dat ze alles weten over de iconische sitcom. En misschien is dat waar. Maar ze moeten ook echte televisiefans zijn om te weten dat de show is overgestoken met een andere beroemde sitcom uit de jaren 90, Mad About You. En die cross-over werd gedaan vanwege één acteur … Lisa Kudrow.

Grappig genoeg was een van Lisa Kudrow's grootste rollen buiten Friends een personage dat ze speelde in Friends… Phoebe's tweelingzus, Ursula. Hoewel Ursula begon met maar een paar regels in Mad About You, werd ze meteen herkenbaar en daarom moesten de makers van Friends een manier vinden om te gaan met het feit dat dezelfde acteur in twee verschillende tv-shows verscheen, in de dezelfde stad, die rond dezelfde tijd werd uitgezonden. Dit is de waarheid over de kwaadaardige tweelingzus van Pheobe…

Crossing Mad About You met vrienden

Aangezien Lisa Kudrow net doorbrak in de mainstream, moest er een verklaring zijn voor haar verschijning in twee populaire tv-shows. Het zou anders zijn als de twee shows op verschillende tijdstippen op verschillende netwerken zouden worden uitgezonden … maar dat was niet het geval …

"Toen Friends donderdagavond om 8.30 uur zijn tijdslot kreeg, na Mad About You, moesten ze beginnen te discussiëren - niet meteen, maar luister: 'Ik mag op Mad About You zijn, en Ik hou van Mad About You'", legde Lisa Kudrow uit in haar interview met Emmy TV Legends. "Iedereen realiseerde zich: 'Nou, we hebben wat uitleg nodig voor het publiek. Zoals waarom je hetzelfde meisje met dezelfde stem ziet om 8:00 uur en om 20:30 uur in twee verschillende shows. We hebben uitleg nodig.' Ik weet niet of het [mede-makers van Friends] Marta [Kauffman] en David [Crane] of [Mad About You-maker] Danny Jacobson waren die bedachten: 'Het zijn tweelingzussen.'"

Lisa beweerde verder dat ze dol was op het idee dat haar personage in Friends en haar personage in Mad About You tweelingzussen waren. Ze dacht dat de twee karakters perfect waren om op die manier met elkaar te verbinden, aangezien het beide twee versies waren van een zeer uniek en vreemd karakter.

"Ik zag Ursula als deze aardige persoon. Weet je, heel aardig, schonk gewoon nergens aandacht aan. En Phoebe was een aardig persoon. Ze was vurig. Er was meer aan haar. Ik bedoel, omdat ze had meer dan twee regels, 'zei Lisa. "Ze was een fatsoenlijk persoon, maar ze was een beetje vurig. Niet zo dicht en krijgt dingen niet [als Ursula]."

Voor Lisa was Phoebe iemand die de wereld heel anders zag dan de meeste mensen. Ze was niet dom. Ze had gewoon een ander perspectief, en veel daarvan droegen bij aan het geheim om van Phoebe een van de meest geliefde personages in de televisiegeschiedenis te maken.

Ursula de 'slechte' tweeling maken

Hoewel Lisa Kudrow haar Ursula-personage nooit als een slecht persoon zag, werd ze dat zeker in Friends. Als je naar Ursula kijkt op Mad About You, zijn er elementen van haar die onaantrekkelijk zijn, maar ze is verre van een slecht persoon. Als je echter naar Ursula kijkt op Vrienden, is ze verre van iemand met wie je wilt omgaan.

"Ik denk dat het de Friends-schrijvers waren die besloten dat Ursula deze slechte persoon was", lachte Lisa. "Misschien vonden ze het niet leuk dat ze haar moesten opnemen. Ik weet het niet. Maar ik herinner me de eerste keer. Ze zeiden: 'Oké, dus hier is ze'. Ik weet niet meer wat het verhaal was. Maar ik herinner me dat ik dacht: 'Oh, dat is nogal gemeen. Ze is gemeen? Ik denk niet dat ze gemeen is.'"

Lisa beweert dat de Friends-schrijvers Urusula aan haar probeerden door te geven als aardig maar duidelijk. Maar Lisa kocht het niet. Ze wist dat het personage werd gemaakt om een gemene versie van Pheobe te zijn. Dit is waarschijnlijk gedaan om de personages verder te differentiëren en om het publiek nog meer van Phoebe te laten houden dan ze al deden. Trouwens, een personage dat Lisa heel graag speelde.

Maar gezien het feit dat Danny Jacobson en de schrijvers van Mad About You het personage Ursula hadden gecreëerd, is de kans groot dat ze niet al te enthousiast waren over haar vertolking in Friends.

"Ik weet niet hoe Danny Jacobson of degene die Mad About You op dat moment runde zich voelde over [Ursula's vertolking op Friends]", vertelde Lisa aan TV Emmy Legends. "Omdat het in eerste instantie alleen maar was om me uit te laten gaan om Mad About You te doen en [Friends] te doen."

Rond dezelfde tijd was NBC echt geïnteresseerd in het cross-overpotentieel van hun shows. Ze geloofden dat het een manier was om het publiek verder te betrekken en hen ertoe aan te zetten meer van hun shows af te stemmen.

"Omdat al deze shows plaatsvonden in New York. Mad About You, Friends, Seinfeld," zei Lisa.

Een andere manier waarop ze dit deden, was door een stroomstoring in de stad op te nemen. Dit was een andere manier waarop Friends en Mad About You met elkaar verbonden waren, beide hadden afleveringen die te maken hadden met een New Your City-brede black-out. Maar natuurlijk brachten ze ook Helen Hunt's Mad About You-personage naar Friends voor een korte cameo waarin ze Phoebe door elkaar ha alt voor Ursula.

Toen Mad About You eindigde in 1999, hadden Friends meer een vergunning om van Ursula zoveel van de 'evil twin'-trope te maken als ze wilden.

Ongeacht of Usurual wel of niet zo wreed moest zijn als ze uiteindelijk in Friends was, lijkt het alsof Lisa Kudrow het geweldig vond om het personage te spelen.

Aanbevolen: