Dit is de ware oorsprong van 'Fast and the Furious

Inhoudsopgave:

Dit is de ware oorsprong van 'Fast and the Furious
Dit is de ware oorsprong van 'Fast and the Furious
Anonim

Terwijl fans discussiëren over hoe de franchise zal eindigen, heeft The Fast and the Furious een heel duidelijke oorsprong. In een artikel van Entertainment Weekly was de originele Fast and the Furious-film, die in 2001 werd uitgebracht, heel anders. Laten we eens kijken…

Hoe een klein idee het zaad werd van een van de meest succesvolle filmfranchises ooit

In 1998 verscheen er een artikel in Vibe. Dit was de basis voor The Fast and the Furious, hoewel schrijver Ken Li dat waarschijnlijk niet wist. Hij was gefocust op het schrijven van een artikel dat de lezers een kijkje gaf in de underground racescene in New York.

"Ik was een verslaggever bij de New York Daily News en had geschreven over illegale dragraces op lokale circuits, maar het was een familiekrant, dus ze wilden niet dat ik schreef over het criminele aspect ervan," Ken Li, de auteur van het Vibe-artikel getiteld "Racer X", zei tegen Entertainment Weekly."Het was bedwelmend dat er een wereld was van kinderen die hun auto's tunen, geld verdienden en zelfmoord pleegden. Je wordt in New York aan veel dingen blootgesteld als je een stadskind bent, maar dit was er een die ik nooit had eerder gezien."

Na de publicatie van het artikel uit 1998 kreeg producer Neal H. Mortiz het te pakken. Destijds werkte hij aan een film met de toekomstige Fast and the Furious-regisseur Rob Cohen en de toekomstige hoofdrolspeler, wijlen Paul Walker.

"Ik was The Skulls aan het maken met Paul en Rob, en we waren op zoek naar een andere film om samen te doen, en Universal benaderde me over dit artikel in Vibe," zei Neal H. Mortiz. "Ik heb altijd van films over subculturen gehouden en ik wist dat Paul echt van autoracen hield."

Ken Li had nooit gedacht dat zijn artikel een geweldige film zou worden, maar Neal verkoos de rechten, Rob schreef zich in om te regisseren en Paul Walker was er helemaal mee bezig. Het concept had tenslotte alles wat Neal wilde in een project.

"Het was Point Break, het was Donnie Brasco, met de thematische waarden van The Godfather, dat was familie, familie, familie," legde Neal uit.

"Ik werkte met die jongens en ze zeiden: wat wil je hierna doen? Ik wilde iets doen aan raceauto's of [waar] ik een undercoveragent was. Drie maanden later kwamen ze met een artikel, " legde Paul Walker, die Brian O'Conner speelde, uit. "[Dan] teken ik in zonder een scenario. Mijn vertegenwoordigers raken in paniek. Ik heb zoiets van: 'Het is een miljoen dollar, ik kan met vrienden omgaan, autorijden en cool zijn.' Eerlijk gezegd was dat alles voor mij in die fase van mijn leven. Ik was 25, 26 jaar oud? F---, laten we het gaan doen!"

De cast maakte de film

De cast van de franchise is heel openhartig geweest over hoe het is om de Fast and the Furious-films te maken. Ze zijn zelfs heel open geweest over hoe het is om deze films te maken. In het Entertainment Weekly-artikel legden meerdere castleden uit dat ze daadwerkelijk hebben bijgedragen aan het vormgeven van het script, omdat het originele ontwerp gewoon niet in orde was.

Toen Neal Vin Diesel benaderde om de rol te spelen, was hij zelfs opgewonden. Het veld was tenslotte geweldig. Het concept. De themas. Maar toen las Vin het script … en het was volkomen teleurstellend. Michelle Rodriguez voelde hetzelfde. Hoewel haar probleem met het script meer te maken had met het feit dat haar personage gewoon een trofee-vriendin was.

"Het was een reality check voor hen om te beseffen dat de straten niet zo werken", zei Michelle Rodriguez, die Letty speelde. "Je gaat niet zomaar met een man om omdat hij hot is. Er is daar een hiërarchie. Kan die hete man in elkaar worden geslagen door met wie je aan het daten bent? Als hij dat kan, ga je niet met hem uit, want waarom zou je willen om de hiërarchie te verliezen? Om het echt te houden, moest ik ze leren: 'Ik weet dat jullie van Hollywood houden en zo, maar als je wilt dat het realistisch is, is dit hoe het echt werkt, en ik ben niet Ik ga een slet zijn voor miljoenen mensen, dus je gaat me verliezen als je dit niet verandert.' En ze kwamen erachter."

Het script is geschreven door Gary Scott Thompson en hoewel Neal en Rob elementen ervan leuk vonden, was het gewoon niet wat het had moeten zijn. Daarom werden Erik Bergquist en David Ayer ingeschakeld om echt meer vlees aan de botten toe te voegen, de diversiteit naar voren te brengen en om te gaan met de aantekeningen van de acteurs.

"Ze huurden David in en vroegen me om pagina voor pagina te gaan met mijn aantekeningen, en dat vond ik echt cool," zei Vin Diesel. "Ik voelde me bevestigd en gehoord."

Samen gaven Vin en de schrijvers zijn karakter veel meer dimensie en diepte. En dit was van vitaal belang om de iconische acteurs voor de rol te krijgen.

"Er is niemand anders die Dominic Toretto had kunnen zijn. Er zou geen Fast & Furious zijn zonder Vin in die rol," legde Neal uit.

Gelukkig stonden de producent en de schrijvers open voor de suggesties van Vin, Paul en Michelle. Ze hielpen een geweldig idee te verheffen tot een verhaal dat een van de meest succesvolle franchises aller tijden zou lanceren.

Aanbevolen: