Dit is de ware oorsprong van 'Scandal

Inhoudsopgave:

Dit is de ware oorsprong van 'Scandal
Dit is de ware oorsprong van 'Scandal
Anonim

Shonda Rhimes was absoluut niet van plan Scandal te maken, volgens een artikel van The Hollywood Reporter. Op het moment dat het idee voor Scandal werd rondgestrooid door Shonda's productiepartner, Betsy Beers, had ze al twee enorm succesvolle series in de lucht, waaronder Grey's Anatomy. Een van de vele geheimen van het maken van haar waanzinnig succesvolle serie is de echte reden waarom ze besloot Scandal te maken, evenals de ware oorsprong ervan. Laten we eens kijken…

Real-Life Stories geïnspireerd Shonda

Hoewel Grey's Anatomy een van Shonda's meest geliefde series blijft, was het Scandal dat haar tot een van de meest invloedrijke en getalenteerde showrunners op televisie maakte. Maar zoals hierboven vermeld, wilde Shonda echt geen Scandal maken. In plaats daarvan wilde ze zich concentreren op Grey's Anatomy en Private Practice. Het was niet de bedoeling om meerdere shows tegelijk te maken. Tegenwoordig staat Shonda daar juist om bekend, of de show nu succesvol is of niet. Maar toen niet. Tenminste, niet totdat Betsy Beers Shonda liet gaan zitten met Judy Smith, een crisismanager die in Washington D. C. werkte.

Het was tijdens deze bijeenkomst dat Shonda overtuigd was om een serie te maken over een crisismanager in de Amerikaanse hoofdstad. Judy's verhalen waren gewoon te fascinerend om te laten liggen. Het was ook een kans voor Shonda om een dynamische vrouw van kleur te creëren voor een mainstream publiek. Judy is tenslotte ook een gekleurde vrouw, dus om haar te eren zou het personage van Olivia Pope dat ook moeten zijn. Als Shonda van tevoren had geweten dat haar serie een kritische lieveling zou worden, een magneet voor sociale media, en haar met gemak maar liefst 8,9 miljoen kijkers per week zou opleveren, zou ze het idee waarschijnlijk niet hebben weerstaan. Gelukkig maakte deze weerstand plaats voor Judy's ongelooflijke real-life verhalen.

Schandaal Olivia en president auto
Schandaal Olivia en president auto

"Ik had al twee shows [Grey's en Private Practice], en het idee om iets anders te doen klonk veel te vermoeiend", zei Shonda Rhimes tegen The Hollywood Reporter in een exclusieve mondelinge geschiedenis van Scandal. "Maar Judy Smith praatte 10 minuten en ik kon zien welke 100 afleveringen zouden zijn. Ik ben geobsedeerd door politiek, maar het was de werking van haar werk en het idee dat ze op hun slechtste dag in het leven van mensen kwam dat intrigeerde."

"De eerste pitch ging over deze geweldige fixer, een gecompliceerde heldin in het centrum van een zeer interessante werkplek", zei Channing Dungey, het toenmalige ABC-dramahoofd. "De affaire met de president was niet in de eerste incarnatie. Toen we het script lazen, werd het de Olivia en Fitz-relatie."

Schandaal Olivia en president
Schandaal Olivia en president

Het script bewoog zich snel door de gelederen bij ABC totdat het het hoofd van het bedrijf bereikte, Paul Lee, die het naar verluidt onmiddellijk wilde hebben. Er was echter enige onenigheid over het idee dat Olivia Pope een affaire zou hebben met de president. Shonda zette echter haar voet neer voor 10 ABC-managers door te zeggen: "In aflevering zes of zeven gaat deze vrouw seks hebben met de president in het Oval Office op het bureau. Dus als iedereen daar niet achter kan komen, dan moeten we deze show niet maken."

Natuurlijk kreeg ze haar zin. Hoe kan iemand een visionair als Shonda ontkennen?

Casting Olivia Pope

Omdat Judy Smith de inspiratie was voor Olivia Pope, en ook het feit dat Shonda de wens had om meer gekleurde vrouwen in hoofdrollen te laten zien, begon de zoektocht naar een geschikte gekleurde vrouw om de hoofdrolspeler te spelen. Maar er was ook een verhaalreden waarom Olivia zwart moest zijn.

"Niets voelde belangrijker dan het gevoel van buitenstaander," zei Shonda. "Ik wist niet dat er al 37 jaar geen dramaserie was met een leidende zwarte vrouw. Toen de show werd opgepikt [voor piloot], kreeg ik een telefoontje van iemand die zei: 'Dit zou de perfecte show voor Connie Britton.' Ik zei: 'Dat zou zo zijn, behalve dat Olivia Pope zwart is.'"

Jill Scott en Anika Noni Rose werden getest voor de rol van Olivia, maar Kerry was degene die echt indruk op Shonda maakte.

"[Kerry] kon Washington meer praten dan ik Washington kon praten," zei Shonda. "Ze was anders dan ik me oorspronkelijk had voorgesteld. We hadden allemaal zoiets van, 'Oh mijn God,' omdat ze klein, schattig, mooi en jonger is - en omdat ze al die dingen was, was ze zich ervan bewust dat mensen haar zouden onderschatten. Toen toen we op zoek waren naar iemand om de president te worden, wilde niemand [de president spelen] omdat ze niet de hoofdrolspeler waren."

Tijdens het filmen van de pilot begon Shonda echt te begrijpen wat de serie was. Tegen die tijd was ze in het reine gekomen met het feit dat dit een serie was waar ze vanaf het begin mee aan de slag had moeten gaan.

Aanbevolen: