Dit is de ware oorsprong van 'Veronica Mars

Inhoudsopgave:

Dit is de ware oorsprong van 'Veronica Mars
Dit is de ware oorsprong van 'Veronica Mars
Anonim

Fans zijn geobsedeerd door Kristen Bell. Ze willen alles weten over haar relatie met Dax Shephard. Ze willen zelfs weten of ze stiekem tatoeages voor ons verbergt. Dan is er het onderwerp van het vermogen van Kristen Bell en alle projecten die het zo indrukwekkend maakten. Natuurlijk kun je niet over de carrière van Kristen Bell praten zonder Veronica Mars te noemen.

De serie over een cynische 17-jarige detective sloeg echt aan bij het publiek. Niet alleen vanwege de balans tussen het plezier, het komische en het hartverscheurende vreselijke, maar ook vanwege Kristen's sterrenprestatie. De serie, die tussen 2004 en 2007 aan en uit liep en in 2019 kort terugkwam, was het geesteskind van Rob Thomas. Het was zijn briljante stem die de serie en Kristen's optreden tot leven bracht. Dit is hoe hij het deed…

De serie was gebaseerd op een boek dat de maker had geschreven

Je kunt niet zeggen dat Veronica Mars 'een hit' was. De kijkcijfers voor de show waren immers op zijn best bescheiden, volgens een prachtig artikel van Vanity Fair. Het lanceerde echter wel de carrières van Amanda Seyfried, Tess Thompson en natuurlijk Kristen Bell. De cultstatus van de show is iets wat de die-hard fans tot hun dood zullen verdedigen. En dat is volkomen begrijpelijk, want de serie van Rob Thomas was prachtig uitgevoerd, tot nadenken stemmend en ronduit leuk.

Rob begon zijn carrière met het schrijven van romans. Het vierde boek dat hij ooit schreef, ging over een mannelijke tienerdetective en dit was de basis van het idee dat uiteindelijk Veronica Mars werd.

"[Het mannelijke personage] zou naar de Westlake High School gaan, een rijke schoolwijk in de buitenwijken van Austin. Ik ging daar als kind heen, niet omdat we in de wijk woonden, maar omdat mijn vader de adjunct-directeur. Dat waren de jaren van John Hughes voor mij, "legde Rob Thomas uit aan Vanity Fair.

Toen hij als leraar Engels en journalistiek op een middelbare school werkte om zijn rekeningen te betalen, kwam Thomas op het idee van de tienerdetective.

"Ik dacht hoe voorbarig deze generatie tieners aan het worden was. Hoe er zoveel informatie voor hen beschikbaar is dat ze ouder worden [op jongere leeftijd]. Dus ik wist thematisch dat ik een verhaal over iemand wilde doen die hun onschuld hadden verloren voordat ze dat zouden moeten doen. Op een gegeven moment, dacht ik, is het een interessant verhaal als jongen, maar voelt het beter als die persoon een meisje is."

Er iets van maken dat Hollywood wilde

Nadat hij stopte met lesgeven, verhuisde Rob Thomas naar Hollywood en begon hij een carrière als scenarioschrijver. Hij schreef een tijdje voor andere series, waaronder Dawson's Creek, maar had al snel een deal met 20th Century Fox. Dit is toen hij een donkerder spec-script schreef met een vrouwelijke tienerdetective. Volgens Vanity Fair bedacht hij de naam van het titulaire personage omdat hij werd geïnspireerd door de drummer van de Replacements, Chris Mars.

Met dit idee had Rob een ontmoeting met UPN, dat volgens de toenmalige senior vice-president, Maggie Murphy, een sci-fi, worstelen en Afrikaans-Amerikaans netwerk was. Maar het kreeg echt een boost toen het begon met het maken van Top Model. Dit gaf hen de kans om te zoeken naar meer door vrouwen aangestuurde projecten die mogelijk een groter publiek zouden kunnen bereiken.

"Ik dacht dat het klonk als een hedendaagse Nancy Drew," legde Maggie Murphy uit. "Ik wist niet hoe ik dat moest verkopen. Toen las ik het… en werd verliefd op de woorden."

Nadat UPN het project in ontwikkeling had gebracht, werden Danielle Stokdyk en Jennifer Gwartz ingehuurd om het tot leven te brengen. Net als een van de breinen achter The Matrix, producer Joel Silver.

"Het was zo anders dan alles wat ik ooit had gelezen… Ze was een underdog die we nog niet eerder hadden gezien, slim en zelfverzekerd, maar toch kwetsbaar", vertelde Danielle Stokdyk, de co-executive producer aan Vanity Redelijk.

Natuurlijk werden ze ook aangetrokken door de serie vanwege de vrouwelijke stem erin. Dit werd tenslotte geproduceerd in een tijd waarin twee grote door vrouwen geleide actieshows de overhand hadden; dat zijn Alias en Buffy The Vampire Slayer. Ze hielden echter van Veronica Mars om andere redenen dan Buffy of Sydney Bristow van Jennifer Garner.

"Veronica is een slimme, geestige meid… In het aangezicht van de meest extreme tegenspoed en verdriet, bouwt ze een emotioneel schild waarmee ze haar leven weer op de rails kan krijgen, " legde Kristen Bell uit.

Tussen Veronica's hersens en haar gevatte tong, wist het netwerk dat dat werkte met een heel speciaal karakter.

"Er zijn jongens op school die grappen maken over dit meisje dat Veronica heeft ingehuurd om haar vermiste hond te vinden. Veronica neemt ze mee naar beneden, maar gaat dan in het meisje liggen: 'Je wilt dat mensen je met rust laten of beter nog, je met respect behandelen? Eis het. Maak ze,' ging Danielle Stokdyk verder."Dat belichaamt wie ze is. Ze is geen slachtoffer."

Aanbevolen: