Praat Katherine Heigl nog steeds met een van haar voormalige 'Grey's Anatomy'-castgenoten?

Inhoudsopgave:

Praat Katherine Heigl nog steeds met een van haar voormalige 'Grey's Anatomy'-castgenoten?
Praat Katherine Heigl nog steeds met een van haar voormalige 'Grey's Anatomy'-castgenoten?
Anonim

Het populaire medische drama Grey's Anatomy heeft veel cast-vertrekken gezien tijdens de loop van 17 seizoenen (serie-reguliere Jesse Williams kondigde onlangs zijn vertrek aan), maar geen enkele exit lijkt controversiëler dan die van Katherine Heigl.

Tijdens haar verblijf in de show werd Heigls vertolking van Dr. Izzie Stevens alom geprezen. De actrice won zelfs een Emmy-optreden. Op een gegeven moment besloot Heigl echter de show te verlaten. Desondanks blijft Izzie springlevend in het Gray's Anatomy-universum. Het personage speelde zelfs een rol in de beslissing van Alex Karev (Justin Chambers) om Meredith (Ellen Pompeo) en zijn bedrijf te verlaten.

Een overzicht van de aanloop naar haar vertrek

Een scène uit Grey's Anatomy
Een scène uit Grey's Anatomy

Voor haar vertrek had Heigl zichzelf de beroemde mogelijkheid ontzegd om nog een Emmy te winnen nadat ze had besloten zichzelf uit de overweging te nemen. In een verklaring legde de Emmy-winnaar uit: "Ik had niet het gevoel dat ik dit seizoen het materiaal kreeg om een Emmy-nominatie te rechtvaardigen en in een poging om de integriteit van de academieorganisatie te behouden, heb ik mijn naam uit de strijd gehaald." Na de beslissing van Heigl vertelden bronnen aan The New York Times dat dit "door mevrouw Heigl als een klap op de mensen in de schrijverskamer werd beschouwd". Voor de goede orde, ze heeft sindsdien haar excuses aangeboden aan Rhimes. “Ik ging naar haar kantoor en ik had zoiets van: ‘Kijk, dat was onaangenaam. Ik bied mijn excuses aan'", herinnert Heigl zich. "En ze was eigenlijk heel ondersteunend."

Afgezien hiervan besloot Heigl ook om contractbesprekingen met Grey's Anatomy-producenten, geleid door showmaker Shonda Rhimes, op te schorten nadat ze om een salarisverhoging had gevraagd die gelijk zou zijn aan het salaris van Pompeo. Destijds zei ABC dat het een aanbod had gedaan "om haar vergoeding aanzienlijk te verhogen boven de voorwaarden van haar huidige contract." Dat gezegd hebbende, hadden de leidinggevenden van de show naar verluidt ook de indruk dat Heigl uit haar contract wilde stappen om meer filmrollen na te streven. Pompeo zelf zinspeelde later op deze theorie en vertelde New York Post: "Je zou kunnen begrijpen waarom ze wilde gaan - als je $ 12 miljoen per film krijgt aangeboden en je bent pas 26." Tegelijkertijd voegde ze eraan toe: "Maar Katie's probleem is dat ze haar contract niet had moeten verlengen."

Wat Heigl zelf betreft, de actrice heeft volgehouden dat haar beslissing om de show te verlaten te wijten was aan haar wens om zich op haar familie te concentreren. "Ik was eigenlijk meer dan een jaar geleden begonnen met Shonda Rhimes te praten over het idee om verder te gaan", had Heigl onthuld tijdens een gesprek met Entertainment Weekly. "Ik had haar verteld dat ik een gezin wilde stichten - Josh en ik zaten in het adoptieproces - en ik wilde haar waarschuwen." In het begin zei Heigl dat Rhimes probeerde "uit te zoeken hoe ik beide kon doen", maar uiteindelijk "was er geen geweldige manier om het werkschema in gevaar te brengen (Heigl beweerde dat ze dagen van 17 uur werkten) die geen negatief effect had op de crew of de cast.”

Wat er ook gebeurde, Heigl heeft haar laatste aflevering niet zoals gepland opgenomen. "De dag voordat het moest beginnen met voorbereiden of fotograferen, ik kan het me niet herinneren, kregen we een telefoontje dat Katie niet zou komen", vertelde Krista Vernoff, die de showrunner van Grey's Anatomy van Rhimes heeft overgenomen, aan Los Angeles Times. "Kon gewoon niet komen. Zou het niet doen." Ondertussen, toen hem werd gevraagd of haar afscheid van de show in der minne was, antwoordde Heigl: "Ja, ik denk het wel." ABC Studios heeft wel een verklaring afgegeven om te bevestigen dat Heigl uit het contract van haar Grey's laten stappen een "wederzijdse overeenkomst" was. De studio wenst haar het beste.”

Blijfde ze in contact met haar voormalige castgenoten?

Na het vertrek van Heigl uit de show, lijkt het erop dat de actrice zoveel mogelijk contact probeerde te houden met haar voormalige castmates (behalve misschien Isaiah Washington). "Ellen en ik sms'en veel", onthulde de actrice. 'Justin en ik zijn aan het sms'en. Chyler Leigh is een van de meest verbazingwekkende jonge vrouwen. Gewoon ongelooflijk lief en ondersteunend.” Heigl maakte het ook duidelijk: “Dit zijn mijn vrienden. Ze zijn op dit moment een soort familie.”

Sinds het starten van een gezin, is Heigl van tijd tot tijd gespot met haar voormalige Grey's co-sterren. In 2011 ontmoetten zij en Pompeo elkaar voor de lunch in Los Angeles. De actrices brachten zelfs hun jonge dochters mee, wat waarschijnlijk betekende dat de reünie ook dienst deed als speelafspraakje. Daarnaast werd Heigl in 2012 vergezeld door Kate Walsh en Chambers toen ze haar man, zanger Josh Kelley, zag optreden in The Hotel Café.

Komt Katherine Heigl ooit terug naar de show?

Een paar jaar geleden leek het er bijna op dat Heigl niet dacht dat terugkeren naar het medische drama een goed idee was. Destijds geloofde ze dat de show was verhuisd van Izzie, dus het had echt geen zin om nog een keer te verschijnen. "Ik heb bijna het gevoel dat dat weer bijna zou afleiden van wat ze met die show hebben gedaan in de zeven jaar sinds ik wegging…", vertelde de actrice aan ET."Het moet voelen alsof het gewoon zoiets zou zijn van: 'Ja, dat hebben we al laten gaan … waarom ben je hier?'"

In de afgelopen maanden zijn er bijna constant reünies geweest op Grey's Anatomy. Fans zijn zelfs getrakteerd op een terugkeer van Patrick Dempsey, T. R. Knight, Eric Dane en Chyler Leigh. En nu lijkt het erop dat Heigl zelf niet volledig heeft uitgesloten dat Izzie nog minstens één keer wordt herhaald. "Ik zou nooit nooit kunnen zeggen", vertelde de actrice aan Washington Post. "Ik denk dat het gewoon volledig afhankelijk zou zijn van het team daar, hoe ze erover denken en het verhaal."

Aanbevolen: