De waarheid over de 'Roseanne' Halloween-afleveringen

Inhoudsopgave:

De waarheid over de 'Roseanne' Halloween-afleveringen
De waarheid over de 'Roseanne' Halloween-afleveringen
Anonim

Zeg wat je wilt over Roseanne Barr; ze gaf sitcoms Halloween.

Roseanne, de tv-show houdt vandaag nog steeds stand. De sitcom, die in 1988 in première ging op ABC, was zijn tijd ver vooruit en raakte tijdens de negen geweldige seizoenen onderwerpen aan die sitcoms nog steeds te bang zijn om vandaag aan te raken. Maar de show doorbrak ook barrières, vooral een barrière die je misschien niet had gerealiseerd: de Halloween-aflevering.

De beroemde sitcom had enkele van de beste Halloween-afleveringen ooit, maar voordat ze favoriet werden bij fans, werden ze bijna gesloopt door het netwerk, dat dacht dat ze niet zouden werken vanwege hun 'satanische implicaties'. Barr, een grote fan van de vakantie, vocht om de specials in de show te krijgen nadat ze in het eerste seizoen waren stopgezet, en sindsdien zijn ze als een van de beroemdste afleveringen op televisie verdwenen.

We kwamen er al snel achter dat de Conners absoluut dol waren op Halloween, net zoveel als wij en waarschijnlijk net zoveel als Heidi Klum zelf.

Halloween, taboe?

TV Web stelt de vraag, heeft een ander tv-programma ons een Halloween-aflevering gegeven die net zo goed is als Roseanne? Nee, niet echt.

"Het herfstgevoel dat elk frame van elke Halloween-aflevering doordringt, is voelbaar", schrijven ze in hun betoog. "De Halloween-versieringen, de capriolen, de lay-outs … het brengt ons echt in de show en doet ons geloven dat de Connors echt zoveel plezier hebben op 31 oktober."

Niet alleen dat, maar Roseanne was een van de eerste sitcoms met jaarlijkse Halloween-specials, dus ze waren de eerste in hun soort. Zij waren de eersten omdat leidinggevenden in het begin moeite hadden om hun hoofd om zich heen te slaan. Ze dachten dat het te taboe zou zijn om uit te zenden omdat de vakantie satanische referenties had, maar de afleveringen oogstten een andere reactie dan ze dachten.

Alle afleveringen volgden Dan en Roseanne's bedrog en tonnen chaos, Halloween-stijl.

Vraag het aan iedereen en ze zullen je vertellen dat de eerste Halloween-aflevering, "BOO!" is de beste van alle negen specials. Het werd zelfs genomineerd voor een Primetime Emmy in 1990 voor Outstanding Lighting Direction (Electronic) voor een Comedy Series. We hebben niet alleen gezien hoe belangrijk grappen maken was voor Roseanne en Dan, maar we leerden ook hoe speciaal Halloween was voor het hele gezin.

De vierde Halloween-aflevering van de show, "Halloween IV", verdiende ook een Primetime Emmy-nominatie voor Outstanding Individual Achievement in Lighting Direction (Electronic) voor een comedyserie in 1993, net als de aflevering "Skeletons in the Closet", voor Uitstekende individuele prestatie in hairstyling voor een serie in 1995.

Enkele van de beste kostuums en grappen tijdens de specials waren Dan's uitgeholde lichaam uit "Trick Me Up, Trick Me Down"; Dan's bloedige vuilophaalgrap; de dummy grap in "Halloween V"; Darlene's beruchte maagmonsterkostuum uit "Trick or Treat"; Dan's Three Stooges; en Becky's verminkte balkoningin.

Oh, en we mogen Roseanne's prinsenkostuum niet vergeten; Dan en Jackie als een onthoofde Marie Antoinette en haar afgehakte hoofd; Darlene als Tippi Hedren uit The Birds; en DJ als Hannibal Lecter, allemaal van "Halloween IV." De kostuums en grappen werden beter en beter naarmate de seizoenen kwamen en gingen.

Fans waren zo dol op de afleveringen dat ze in 2006 zeven van de acht Halloween-specials op dvd uitbrachten. De enige aflevering die niet op de dvd stond, was de laatste, "Satan, Darling", waarin Absoluut fantastisch speelt Edina en Patsy een gastrol, en Roseanne heeft een droom waarin Darlene het leven schenkt aan Satan. Iedereen leek de aflevering te haten, dus dat is waarschijnlijk een van de redenen waarom deze niet werd weergegeven.

Ongeacht de afschuwelijke laatste special: "De Halloween-afleveringen van Roseanne blijven een hoog watermerk voor Halloween-specials op televisie, wat de weg vrijmaakt voor alle volgende shows om een feestdag te vieren die ooit volledig afwezig was op het kleine scherm", schrijft Bloody Disgusting.

Barr geeft toe dat ze de eerste Halloween-aflevering hebben geweigerd

Tegenwoordig heeft elke sitcom die je bekijkt elk jaar een speciale Halloween-aflevering. Het is allemaal te danken aan Roseanne. Maar het is gewoon gek dat niemand boven ze wilde hebben.

"Ze weigerden ons een tijdje een Halloween-aflevering te laten zien omdat ze zeiden dat de Bible Belt niet van Halloween houdt, dat ze denken dat het satanisch is, dus wilden ze het niet op ABC", vertelde Barr. Yahoo-entertainment. “En we zijn als, ‘Ben je gek? Mensen trick-or-treat, weet je. Het is een grote vakantie.’ Ze waren er nogal fundamentalistisch over, maar weet je, dat was de eerste draak die we versloegen in de Roseanne-show."

Barr bleef uitleggen waarom ze zo van de vakantie houdt.

"Ik vond het altijd leuk om een heks te spelen", legt Barr uit. "En mijn verjaardag is vlak na Halloween, op 3 november, dus ik zou Halloween altijd meenemen naar mijn verjaardag. Op mijn verjaardagstaart stond altijd een heks, gewoon omdat het een restje was van Halloween, maar ik vond het lekker."

Ze zei dat haar favoriete kostuum van alle specials Prince was; ze heeft het ook nog. Tot op de dag van vandaag deelt ze nog steeds de "goede dingen" uit aan alle bedriegers die ze in haar buurt krijgt. Maar de echte traktatie is dat Roseanne sitcoms Halloween gaf, zelfs als mensen wilden dat ze het deed. John Goodman had gelijk: de Connors waren waarschijnlijk arm door te veel geld uit te geven aan Halloween. We kunnen een relatie hebben.

Aanbevolen: