Wat Mike Myers echt dacht over het spelen van Shrek

Inhoudsopgave:

Wat Mike Myers echt dacht over het spelen van Shrek
Wat Mike Myers echt dacht over het spelen van Shrek
Anonim

Na twintig jaar Shrek is de cast grotendeels verder gegaan. Terwijl Shrek Forever After uit 2010 het laatste hoofdstuk van de animatieserie leek te zijn, wordt er voortdurend gepraat over een vijfde project of vernieuwing. En dit project lijkt de originele sterren te hebben ingesteld om terug te keren om hun geliefde personages te uiten. Want de waarheid is dat er geen Shrek zou zijn zonder mensen als Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas en natuurlijk Mike Myers.

Gek genoeg was Mike niet de originele stem van Shrek, en ook niet Mike's nu beroemde Schotse accent. Maar tegenwoordig is Mike ronduit synoniem voor alles wat met Shrek te maken heeft. Dus dat roept de vraag op… vindt hij het echt leuk?

Een geweldige cast en liefde voor sprookjes deed Mike 'ja' zeggen tegen Shrek

Het was niet het geld dat ervoor zorgde dat Mike Shrek deed, althans niet in het begin. Volgens Empire kreeg Mike een gemiddeld bedrag betaald voor zijn voice-over voor de eerste film, omdat de studio weinig vertrouwen had in het project. Dit is totdat Mike de productie ervan overtuigde om al zijn regels opnieuw op te nemen met een Schots accent in plaats van zijn Canadese. Hierna had de studio vertrouwen in hem en het project gekregen en hem een aantal belangrijke munten overhandigd die alleen maar toenamen voor de sequels.

Volgens een interview door Cinema na de release van de allereerste Shrek-film in 2001, besloot Mike de baan aan te nemen vanwege Eddie Murphy, Cameron Diaz en John Lithgow.

"Toen ze me vertelden [ze zaten erin], vertelde ik ze meteen, ik doe mee", zei Mike Myers in 2001 tegen Cinema. "En ik hield van het hele idee achter het verhaal, namelijk dat je bent mooi, dus laat andere mensen je niet vertellen dat je niet alleen bent omdat je niet lijkt op de mensen in tijdschriften. Of omdat je niet dat rare ideale lichaamsbeeld bent dat er nu is."

Bovendien dreef een liefde voor geanimeerde verhalen en sprookjes Mike ertoe een baan aan te nemen die oorspronkelijk was ontworpen voor wijlen Chris Farley.

"Ik heb heel gelukkige herinneringen aan sprookjes. Mijn moeder nam me altijd mee naar de bibliotheek in Toronto om de sprookjes te bekijken. En ze was een actrice, dus speelde ze de verschillende personages voor me uit in al deze sprookjes. En dan zou mijn moeder dingen veranderen. Zoals omdat ze uit Liverpool komt, zou Babar de olifant ook uit Liverpool komen. Dus ik heb al deze geweldige herinneringen en associaties met die verhalen. En ik dacht, als ik kinderen heb, dat is het soort goed verteld, dwaas en leuk sprookje waar ik ze mee zou willen nemen. Maar het was een geweldige ervaring. En ik denk dat Shrek een echte klassieker is, een sprookjesklassieker."

Mike had een diepe band met Shrek

Natuurlijk hebben de Shrek-films, merchandising en alle aandacht die daarmee gepaard ging, Mike's vermogen en reputatie aanzienlijk vergroot sinds zijn Austin Powers-dagen. Maar het lijkt alsof hij een vrij diepe band met het personage heeft.

Tijdens een interview met Peter Travers in 2010 voor Shrek Forever After, de vermeende laatste Shrek-film, leek Mike oprecht ontroerd door de hele ervaring en is hij dol op het feit dat zoveel kinderen ook contact hebben gehad met zijn werk.

Bovendien legde hij in zijn interview in 2001 met Cinema uit dat de hele ervaring van het spelen van Shrek zijn ogen heeft geopend voor het belang van de boodschap van de film voor kinderen.

"Ze hebben Shrek graag tot een persoon gemaakt die ik niet ben, maar dat is aardig van mij. Shrek is dit grote, groene, walgelijke en dwaze karakter. Dus ik denk dat ze me daarom hebben gecast! Maar ze hebben van mij een personage uit een verhalenboek gemaakt dat zo driedimensionaal is. Ze hebben geweldig werk geleverd, ik heb nog nooit zoiets gezien. Het was een compleet nieuwe ervaring voor mij. Shrek woont alleen in een moeras, en hij is een beetje ziek en moe van mensen die vooraf inschatten wie hij is en hoe hij is, gewoon omdat hij een boeman is. Ze denken dat hij ze automatisch gaat opeten, of ze porren met stokken en zo. En hij is net een gewone man, hij wil gewoon plezier hebben en rondhangen."

"Op een dag stuurt Lord Farquaad, dat is John Lithgow, al deze sprookjesfiguren naar het moeras van Shrek. En Shrek zegt: ga uit mijn moeras. Hij gaat naar Lord Farquard die hem zegt: ik' Ik haal alle mensen uit je moeras, als je deze prinses Fiona gaat zoeken die ik voor mijn bruid wil. Dat is Cameron Diaz. Dus Shrek zegt goed. Hij gaat met zijn vriend, Donkey, gespeeld door Eddie Murphy, en zij redden Fiona van een toren en breng haar terug. Maar in de tussentijd worden Shrek en de prinses verliefd. En Shrek voelt dat de prinses nooit verliefd kan zijn op een boeman. Dan gaat hij van zich slecht voelen omdat hij een boeman is, naar trots zijn van wie hij is. En dat is een geweldige boodschap voor kinderen."

Aanbevolen: