Hier is waarom CBS Matt LeBlanc's 'Man With A Plan' heeft geannuleerd

Inhoudsopgave:

Hier is waarom CBS Matt LeBlanc's 'Man With A Plan' heeft geannuleerd
Hier is waarom CBS Matt LeBlanc's 'Man With A Plan' heeft geannuleerd
Anonim

Sinds hij in Friends speelde, is acteur Matt LeBlanc druk bezig geweest met het werken aan verschillende televisieseries, waarvan de nieuwste de CBS-sitcom Man with a Plan is. In de loop der jaren hebben fans LeBlanc's vertolking van echtgenoot en vader Adam Burns zeker gewaardeerd toen het personage meer opvoedingsverantwoordelijkheden op zich nam nadat zijn vrouw Andi (Liza Snyder) besloot weer aan het werk te gaan.

Zoals verwacht was de serie hilarisch en genoot hij behoorlijke beoordelingen (het eerste seizoen had naar verluidt gemiddeld 6,2 miljoen kijkers). Desondanks nam CBS de beslissing om de sitcom na vier seizoenen te stoppen en zelfs vandaag vragen fans zich nog steeds af waarom.

Matt LeBlanc's karakter was gedeeltelijk op zichzelf gebaseerd

LeBlanc kwam naar Man with a Plan net nadat hij aan de bekroonde komedie Episodes had gewerkt (waar de acteur een overdreven versie van zichzelf speelde). En rond deze tijd wist hij dat hij een rol wilde spelen die dichter bij huis was. "Ik had het idee dat ik een familieman wilde spelen", herinnert LeBlanc zich tijdens een gesprek met Entertainment Weekly. "Dat heb ik nog niet eerder gedaan." Hij dacht ook dat hij het vroeg of laat zou doen. "Ik ben bijna 50. Het lijkt het juiste moment om daarop in te schakelen."

Gelukkig paste de show die werd geïnspireerd door de makers van de serie Jackie en Jeff Filgo's eigen gezinsleven perfect bij LeBlanc. Het leek er ook op dat de acteur klaar was om terug te gaan naar de multicam-opstelling. "Ik bedoel, ik heb meer ervaring op een podium met meerdere camera's dan ergens anders, dus het is erg leuk." LeBlanc uitgelegd. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het productieschema van de show niet al te streng was, wat betekent dat LeBlanc nog steeds tijd met zijn gezin kon doorbrengen. “Ik ben elke avond thuis voor het avondeten. Ik kan mijn dochter helpen met haar huiswerk', onthulde de acteur.

In de show speelde Adam een aannemer, een carrièreachtergrond die werd geïnspireerd door LeBlanc zelf. Voordat hij een Hollywood-ster werd, had de acteur zich verdiept in de bouw en op een gegeven moment als timmerman gewerkt. Niet alleen dat, LeBlanc en zijn karakter hadden nog andere dingen gemeen. "Hij houdt van auto's", legde LeBlanc uit. "We hadden het over het hebben van een projectauto in de garage om een mancave-ding te hebben en daar verhaallijnen in op te nemen." Helaas moest LeBlanc na vier seizoenen stoppen met het spelen van Adam.

Hier is waarom CBS deze Matt LeBlanc Starrer bijl

In mei 2020 kondigde CBS zijn beslissing aan om enkele van zijn shows te annuleren en het bleek dat Man with a Plan daar een van was. Dit gebeurde nadat het netwerk veel van zijn gevestigde series had vernieuwd en er hoge verwachtingen waren dat de sitcom van LeBlanc ook een verlenging zou krijgen. In eerste instantie leek het erop dat de sitcom nog minstens één seizoen zou krijgen, aangezien netwerken hadden besloten om uitzendingspilots aan de grond te zetten vanwege de COVID-19-shutdown die Hollywood tot stilstand bracht. Rond deze tijd werd gedacht dat shows op de bubbel relatief veilig zouden zijn, omdat netwerken liever aan gevestigde shows werkten in plaats van een pilot die nog niet is getest.

En hoewel Man with a Plan een solide kijkerspubliek had, was de show naar verluidt "behoorlijk duur" om te produceren, volgens Deadline. Dit speelde onvermijdelijk mee in de beslissing van het netwerk om het te annuleren. Volgens rapporten kreeg LeBlanc $ 200.000 per aflevering van de show. Helaas was Man with a Plan de enige gevestigde serie die dat jaar geen verlenging kreeg. De andere laat zien dat CBS ervoor koos om eerstejaars te bijten.

De recente fusie kan ook een factor hebben gespeeld

Er is ook reden om aan te nemen dat het niet alleen de hoge productiekosten waren die CBS ertoe brachten de LeBlanc-starrer te schrappen. Rond de tijd dat CBS zijn beslissing nam, had het moederbedrijf van het netwerk, Viacom, enkele grote veranderingen ondergaan. CBS had zich in 2006 afgesplitst van Viacom, maar bereikten in 2019 een fusieovereenkomst). Na de fusie sprak het bedrijf zijn toezegging uit om binnen twee jaar na de afronding "ten minste $ 500 miljoen aan synergiebesparingen te realiseren", aldus Variety. Tegelijkertijd was het netwerk ook vastbesloten om opnieuw te onderhandelen over licentievergoedingen tegen lagere prijzen.

Dit verlengde in wezen het verlengingsproces voor CBS, dat doorgaans bekend staat om het verlenen van vroege pick-ups van zijn gevestigde series. Bovendien leidde de verhuizing er onvermijdelijk toe dat CBS-shows om financiële redenen werden geannuleerd. Dit verpletterde uiteindelijk Man met de kansen van een Plan om vernieuwd te worden.

Wat biedt de toekomst voor Matt LeBlanc?

Man with a Plan is mogelijk op Netflix geland na de annulering, maar er zijn geen aanwijzingen dat het streamingbedrijf bereid is om een vijfde seizoen voor de sitcom te produceren. Wat LeBlanc betreft, fans kunnen hem verwachten in de langverwachte Friends Reunion Special op HBO Max. Afgezien daarvan lijkt het erop dat LeBlanc zich misschien niet haast om nog een show (of film) op zich te nemen.“Ik ben niet op zoek naar een A-lijst filmster. Ik ben blij waar ik ben , vertelde de ervaren acteur ooit aan Watch! Tijdschrift. “Ik voel me succesvol. En ik voel me voldaan.”

Aanbevolen: