Hier is waarom 'Family Guy' James Woods heeft geannuleerd

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'Family Guy' James Woods heeft geannuleerd
Hier is waarom 'Family Guy' James Woods heeft geannuleerd
Anonim

Family Guys heeft een lange geschiedenis met de veelgeprezen acteur James Woods. En het lijdt geen twijfel dat James' voice-over voor Seth McFarlane's populaire animatieshow Fox een van zijn meest winstgevende rollen is. Natuurlijk is James al tientallen jaren een productieve acteur in Hollywood en heeft hij zichzelf twee Academy Award-nominaties verdiend. Maar zelfs dit was niet genoeg om te voorkomen dat Hollywood hem annuleerde.

Als Hollywood een beroemdheid annuleert, betekent dat dat bijna elke individuele show en film hetzelfde doet. En dat is precies wat er gebeurde met Seth McFarlane's Family Guy. Terwijl James aanwezig was in acht afleveringen van de show, en ook de naam van de middelbare school naar hem had, kwam zijn tijd met de show tot een einde in 2016. Dit is waarom…

De vele redenen waarom Family Guy en Hollywood genoeg hadden van James Woods

Seth MacFarlane en het team van Family Guy waren behoorlijk slim door James Woods in 2016 te laten gaan. Het duurde tenslotte nog twee jaar voordat het publiek hetzelfde deed. In 2018 veranderde alles voor James Woods. Hij werd voor het eerst van Twitter geboot (dit gebeurde opnieuw in 2020). Maar, belangrijker nog, zijn spraakmakende agent stopte met hem te vertegenwoordigen. Uiteindelijk komt dit door een mengeling van zijn vocale kritiek op de annuleringscultuur, enkele ongepaste en beledigende opmerkingen en zijn Republikeinse opvattingen. In het bijzonder zijn wens om voormalig president Donald Trump herkozen te krijgen.

Rond dezelfde tijd noemde Blade Runner-acteur Sean Young James de arbiter van haar zwarte lijst.

"Hij was er echt in geslaagd mijn studiocarrière te vernietigen", legde Sean Young uit aan The Hollywood Reporter. "Ik herinner me dat ik werd ingehuurd door een agent en hij vertelde me een uur lang over James Woods, en ik dacht: 'Oh, f.'Dus ik moet nu elke keer binnenlopen en uitleggen waarom ik niet gek ben? Ik zie niet dat deze man iets hoeft uit te leggen, dus wat is in godsnaam jouw probleem?"

Bovendien ging James naar Twitter om te beweren dat hij niet tot een besluit was gekomen over de Q-Anon-complottheorie, waardoor het schijnbaar legitimiteit kreeg.

Natuurlijk was dit allemaal niet geheel verrassend, aangezien James Woods in de loop der jaren geen geheim heeft gemaakt van zijn standpunten en enkele opmerkingen heeft gemaakt die veel mensen beledigd hebben.

Dit alles heeft geleid tot de volledige zwarte lijst van James Woods in Hollywood en… op Family Guy. Om eerlijk te zijn, James heeft niet gezwegen over deze kwestie, bewerend dat hij achter zijn recht op vrijheid van meningsuiting staat en zijn angst dat particuliere bedrijven en, belangrijker nog, de overheid te ver gaan als het gaat om het afschaffen van aspecten van het 1e amendement.

Hoe Seth McFarlane van Family Guy James Woods ontsloeg en waarom

Als je iets weet over Family Guy-bedenker Seth MacFarlane, dan is het dat zijn geloofssysteem het tegenovergestelde is van dat van James Woods. Hoewel dit iets was dat Seth zou hebben geweten toen hij hem in dienst nam, dwongen alle publieke capriolen van James, online en persoonlijk, Seth er uiteindelijk toe om de keuze te maken om elk hun eigen weg te gaan.

James Woods betrokkenheid bij Family Guy gaat terug tot de begindagen van de show, dankzij het feit dat zijn naam werd gebruikt voor Quahogs middelbare school. Maar James verscheen voor het eerst in de show in "Peter's Got Woods" uit 2005. In de aflevering van seizoen vier worden Peter Griffin en James vrienden. Peter is zelfs zo blij om bevriend te zijn met James dat hij zingt wat nu een van de beroemdste liedjes in de hele geschiedenis van Family Guy is geworden.

Uiteindelijk raakt Peter echter zo geïrriteerd door James dat hij hem in de val laat lopen, hem opsluit in een houten kist en hem verbergt in Area 51 ala Raiders of the Lost Ark. Maar dit was niet de laatste keer dat we hem zagen of hoor van James.

In feite was James tussen 2005 en 2016 te zien in acht afleveringen van Family Guy. Dit omvat de aflevering waarin James Peter's identiteit steelt, de Simpsons crossover-aflevering en de aflevering waarin hij de hoofdpersonen uitnodigt in zijn afgelegen herenhuis en vervolgens wordt vermoord door nieuwsvrouw Diane Simmons.

Zijn laatste aflevering van Family Guy was in 2016, net voor de verkiezingen, waar hij publiekelijk Donald Trump steunde.

Hoewel Seth nooit publiekelijk heeft gereageerd op waarom hij James Woods sindsdien nooit heeft ingehuurd, heeft hij het probleem wel aangepakt via zijn personages.

In seizoen 17, na de echte dood van Adam West, besluiten de personages in de show om de voormalige Batman-ster te eren door James Woods High School te hernoemen als Adam West High School. Op de vraag waarom, zegt Brain: "James Woods is een schande voor Quahog. Hij is een politieke trol en een maniak op Twitter."

Deze keuze was ongetwijfeld volledig in lijn met hoe Seth McFarlane dit soort controverses aanpakt. En hoewel het niet echt duidelijk was wat er achter de schermen bij Family Guy gebeurde, onthulde het zeker waarom de show James Woods annuleerde.

Aanbevolen: