Hier is de echte reden waarom Netflix 'Jupiter's Legacy' heeft geannuleerd

Inhoudsopgave:

Hier is de echte reden waarom Netflix 'Jupiter's Legacy' heeft geannuleerd
Hier is de echte reden waarom Netflix 'Jupiter's Legacy' heeft geannuleerd
Anonim

Vorig jaar introduceerde Netflix zijn eigen superheldendrama, Jupiter’s Legacy.

Gebaseerd op een stripserie van Mark Millar en Frank Quitely, schitteren Josh Duhamel en Leslie Bibb als superhelden van de eerste generatie die nu de verantwoordelijkheid om de wereld te beschermen moeten doorgeven aan hun kinderen.

Het is zeker een andere kijk op het superheldengenre. En het leek erop dat fans het idee leuk vonden dat Duhamel een almachtig personage speelde dat zijn best deed om ook een ouder te zijn, vooral omdat Duhamel in het echte leven een vader is, co-ouderschap met zijn ex Fergie.

Jupiter's Legacy duurde acht afleveringen. Bijna zonder waarschuwing besloot Netflix de show te annuleren.

Nog schokkender, de streaminggigant kondigde de annulering slechts een maand na de première aan. Hierdoor vroegen fans zich zeker af wat er mis ging.

Bijgewerkt op 29 maart 2022: Ondanks de schokkende annulering van Jupiter's Legacy, investeert Netflix nog steeds miljoenen dollars om meer te produceren originele superhelden-tv-shows. Netflix werkt niet alleen aan verschillende andere shows binnen de Millarverse (zoals Super Crooks, American Jesus en The Magic Order), maar de streaminggigant werkt ook om de populaire strip Irredeemable naar het scherm te brengen.

Netflix heeft onlangs ook The Guardians of Justice uitgebracht, een gedeeltelijk live-action, gedeeltelijk geanimeerde parodie op de Justice League. Hoewel fans van Jupiter's Legacy misschien nog steeds aan het twijfelen zijn over de schokkende annulering, kunnen ze er zeker van zijn dat Netflix de komende jaren veel superheldencontent zal blijven bieden.

Netflix had plannen om een heel millar-stripverhaal te maken, te beginnen met 'Jupiter's Legacy'

Nog maar een paar jaar geleden onthulde Netflix zijn plannen om het op te nemen tegen Marvel en DC. De streamer maakte duidelijk dat hij niet aan het rommelen was toen hij in 2017 de overname van Millar's stripboekuitgeverij Millarworld onthulde.

Voor Netflix was de verhuizing logisch, aangezien er niemand meer thuis is in strips buiten Marvel en DC dan Millar zelf.

“Als maker en heruitvinder van enkele van de meest memorabele verhalen en personages in de recente geschiedenis, variërend van Marvel's The Avengers tot Millarworld's Kick-Ass, Kingsman, Wanted en Reborn franchises, is Mark zo dichtbij als je kunt ga naar een moderne Stan Lee, zei Ted Sarandos van Netflix in een verklaring.

"We kunnen niet wachten om de creatieve kracht van Millarworld te benutten voor Netflix en een nieuw tijdperk in het vertellen van wereldwijde verhalen te beginnen."

‘Jupiter’s Legacy’ heeft een heel persoonlijk verhaal voor Mark Millar

Na de overname begon Netflix met de ontwikkeling van Jupiter's Legacy, een verhaal dat heel persoonlijk was voor Millar.

"Toen ik begon te werken aan Jupiter's Legacy, hadden mijn vrouw en ik net onze tweede baby en familieverhalen waren plotseling interessanter voor mij", legde Millar uit in een andere verklaring.

“Je ziet niet veel verhalen over superhelden met kinderen. Ik dacht: "Hoe zou het zijn als iemand zo cool als Superman zou trouwen met iemand die zo geweldig is als Wonder Woman en ze zouden kinderen krijgen?" Dat is een fascinerende dynamiek, en het zou vooral moeilijk zijn voor de kinderen om aan de verwachtingen van hun ouders te voldoen en erfenissen.”

Ondertussen gaf Duhamel, die de almachtige maar ouder wordende utopist speelt, hem de kans om zijn acteerspieren te spannen.

"Er waren gewoon geen scènes in Transformers zoals in Jupiter's Legacy", vertelde de ervaren acteur aan Men's He alth. "Er zijn veel kansen als acteur en niet alleen als actieman in Jupiter's Legacy, wat ik ten zeerste waardeer."

Ondertussen maakte collega-veteraan-acteur Bibb van de gelegenheid gebruik om een geaarde superheld te spelen. "Je moet een personage echt maken", vertelde de actrice aan Backstage. “Je speelt iemand die de sterkste persoon ter wereld is; waar is haar zwakte? Waar zijn haar achilleshiel?”

Dit is waarom Netflix 'Jupiter's Legacy' zo snel heeft geannuleerd

Jupiter's Legacy zag er zeker uit als een serie die op het punt stond een heel stripboekuniversum te beginnen. Het lijkt er echter op dat Netflix zich al vroeg realiseerde dat het er niet goed uitzag. Om te beginnen had de streamer tijdens de productie zelfs moeite om de show binnen het budget te houden.

Steven DeKnight, de man die Netflix aanvankelijk had ingehuurd om als showrunner te dienen, had gevraagd om een budget van $ 12 miljoen per aflevering. De streamer was echter niet bereid om zoveel geld uit te geven en stelde het budget naar verluidt onder de $ 9 miljoen.

Zelfs met de dop ging de show toch boven het budget uit. Als gevolg hiervan botste DeKnight met Netflix. De twee gingen uiteindelijk uit elkaar en de streamer bracht Sang Kyu Kim binnen om DeKnight te vervangen.

En terwijl de productie doorging en Kim de opname-afleveringen liet werken, kreeg de show te maken met meer budgetproblemen in de postproductie. In sommige opzichten bleek de schatting van DeKnight van het budget bijna nauwkeurig te zijn.

"Marvel-shows kosten $ 15 miljoen tot $ 20 miljoen per aflevering", vertelde een producent aan The Hollywood Reporter. "Als je een grote superheldenshow gaat maken, heb je in ieder geval zoveel nodig." Uiteindelijk vertelde een bron aan Insider dat de show uiteindelijk ongeveer $ 130 miljoen kostte.

Ondertussen wordt ook aangenomen dat Jupiter's Legacy bij de release onder de verwachtingen presteerde. De show heeft tijdens het premièreweekend naar schatting 696 miljoen kijkminuten verzameld. Vanaf daar was het echter een neerwaartse trend.

In feite nam de show slechts zes dagen lang de eerste plaats op Netflix U. S. in, wat aangeeft dat het ondermaats presteerde.

Hoewel het niet lijkt alsof er enige hoop is om Jupiter's Legacy op Netflix voort te zetten, zijn fans misschien blij te weten dat de inval van de streamer in het komische vers van Millar doorgaat. Millar heeft zelfs zelf onthuld dat er verschillende projecten in de maak zijn.

Deze omvatten aankomende series zoals Kingsman, Magic Order, American Jesus en Super Crooks. Er zijn ook twee films in de maak.

Wat betreft eerder aangekondigde projecten, zei Millar: " Empress, Huck en Sharkey The Bounty Hunter blijven doorgaan met alle drie de functies in verschillende ontwikkelingsstadia."

Aanbevolen: