Hier is de echte reden waarom Netflix 'Cowboy Bebop' heeft geannuleerd

Inhoudsopgave:

Hier is de echte reden waarom Netflix 'Cowboy Bebop' heeft geannuleerd
Hier is de echte reden waarom Netflix 'Cowboy Bebop' heeft geannuleerd
Anonim

Fans hadden zeker hoge verwachtingen toen Netflix in 2021 de sci-fi-serie Cowboy Bebop uitbracht.

Gebaseerd op een populaire Japanse anime-show uit de jaren '90, met John Cho, Daniella Pineda en Mustafa Shakir als drie cowboys (ook bekend als "premiejagers") die proberen hun verleden te ontlopen terwijl ze ook jagen de meest beruchte criminelen in de ruimte.

Netflix bestelde Cowboy Bebop aanvankelijk rechtstreeks naar de serie in 2018 nadat er eerder een live-actionversie in ontwikkeling was bij Fox met Keanu Reeves eraan vastgemaakt.

Het was aanvankelijk bedoeld als een serie van 10 afleveringen en fans hoopten zeker dat er snel een tweede seizoen van zou komen.

Helaas waren de dingen niet zo bedoeld. In december 2021 kondigde de streaminggigant zijn beslissing aan om Cowboy Bebop te annuleren. Sindsdien waren er veel geruchten over waarom Netflix de serie zo snel had stopgezet.

Het blijkt echter dat de echte reden eenvoudiger is dan iedereen zou denken.

‘Cowboy Bebop’ had er veel zin in

In het begin leek het alsof er niets mis kon gaan als het om Cowboy Bebop ging. Het had tenslotte het best mogelijke team achter de schermen, ontwikkeld door Christopher Yost, die wordt gecrediteerd als een van de schrijvers van zowel Thor: The Dark World als Thor: Ragnarok voor het Marvel Cinematic Universe.

Daarnaast wordt Yost ook gecrediteerd voor zijn werk aan de Star Wars-franchise, namelijk de serie Star Wars: Rebels en The Mandalorian. Ondertussen werd André Nemec aangeduid als de showrunner van de serie, die vooral bekend is door het co-schrijven van de hit Teenage Mutant Ninja Turtles uit 2014.

En hoewel Nemec toegaf dat hij aanvankelijk "lekker" was om de show op zich te nemen, was hij ervan overtuigd dat ze met iets kwamen dat fans van de originele anime-serie leuk zouden vinden.

“Ik kan niets anders vragen dan om een open geest te behouden en ons verhaal te zien als een uitbreiding van de serie, en misschien een remix die leeft in de ideeën en karakters van de wereld,” vertelde hij aan Space.

“Ik heb het land bewerkt in de vruchtbare grond van de anime en dit is de vrucht die ik heb voortgebracht. En ik vind het leuk. Ik blijf erbij en vind dat we een lekker gerecht hebben opgediend.”

Tegelijkertijd leek het er ook op dat Yost, Nemec en de rest van hun team de casting precies goed hadden, vooral met John Cho in de hoofdrol, Spike Spiegel.

"Ik kan me niet voorstellen dat iemand Spike Spiegel is, behalve John Cho, omdat John diepte in het personage brengt", vertelde hij aan Syfy Wire. “Hij is ongelooflijk gemakkelijk met humor. Hij is snel van begrip.'

Hier is waarom 'Cowboy Bebop' echt werd geannuleerd

Het idee om een live-action versie van Cowboy Bebop te maken, werd misschien verwelkomd door fans, maar zodra de show werd uitgezonden, kwam het vrijwel meteen in de problemen. Om te beginnen hebben kijkers de show misschien leuk gevonden, maar critici waren verre van onder de indruk.

Cowboy Bebop ontving zelfs een collectieve Rotten Tomatoes-score van slechts 47 procent met de consensus dat de show "teleurstellend de soulfulness van het bronmateriaal vervangt door kitsch."

Tegelijkertijd is het ook vermeldenswaard dat kijkers uiteindelijk ook hun ongenoegen over de serie uitten, waarbij de kijkcijfers slechts een lage 59% bereikten.

Dat gezegd hebbende, is het ook vermeldenswaard dat Cowboy Bebop niet werd geannuleerd vanwege slechte recensies. In plaats daarvan werd gemeld dat de streamer besloot de serie uit zijn lijden te verlossen na zeer teleurstellende kijkcijfers.

Volgens rapporten zag het er aanvankelijk goed uit voor de serie nadat deze bij de release wereldwijd bijna 74 miljoen kijkuren had.

In de week van 29 november tot 5 december was het aantal kijkers echter al gedaald tot 59 procent. Het blijkt dat het vernieuwingspercentage van Netflix voor zijn gescripte serie 60 procent zou zijn, wat betekent dat Cowboy Bebop het net met de kleinste marges heeft gemist.

Fans weigeren 'Cowboy Bebop' nog niet op te geven

Sinds de annulering van de show door Netflix is bevestigd, is er veel opschudding geweest van fans. Er loopt zelfs een petitie voor de streamer om te heroverwegen om Cowboy Bebop een tweede seizoen te geven.

“Er zijn in het verleden veel pogingen gedaan om een live-action anime te maken. Cowboy Bebop heeft tot nu toe het beste werk geleverd van elke poging , schrijft Daniel Ortiz die een petitie voor de serie op Change.org. startte.

“De veranderingen in cowboy bebop [sic] waren niet slecht en nu zullen we niet weten wat ze met het verhaal wilden doen.”

Sinds de start van de petitie was het doel om 15.000 handtekeningen te halen. Tot nu toe heeft het al iets meer dan 14.000 bereikt. Ondertussen heeft een soortgelijke petitie van Ryan Proffer al meer dan 100.000 handtekeningen bereikt.

Ondanks de petities lijkt het er niet op dat Netflix van plan is om zijn beslissing over Cowboy Bebop binnenkort terug te draaien. Het lijkt er ook op dat Nemec zelf de show al heeft verlaten.

Hij is naar verluidt de uitvoerende producent van de komende MGM-serie From en de Amazon-miniserie Citadel, met Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas en Stanley Tucci.

Aanbevolen: