Hoe Freddie Highmore echt voelde over het zijn in Bates Motel aan het begin versus toen het eindigde

Inhoudsopgave:

Hoe Freddie Highmore echt voelde over het zijn in Bates Motel aan het begin versus toen het eindigde
Hoe Freddie Highmore echt voelde over het zijn in Bates Motel aan het begin versus toen het eindigde
Anonim

Freddie Highmore's leven en vermogen zijn volledig veranderd na Bates Motel. Kort nadat de serie in 2017 eindigde, kreeg Freddie nog een hoofdrol in The Good Doctor op tv. Dit was een verre schreeuw van de begindagen van zijn carrière als jonge filmster. De Engelse acteur. Hoewel hij zeker veel geld verdiende in films als Finding Neverland, Charlie And The Chocolate Factory, The Golden Compass en The Art Of Getting By, brachten Bates Motel en The Good Doctor zijn vermogen naar een andere dimensie.

Maar Bates Motel bracht Freddie veel meer dan alleen geld. Het gaf hem nieuwe uitdagingen als acteur, bouwde hem levenslange vriendschappen op met de cast en crew en maakte hem een A-lister. Het gaf hem ook de eerste kansen die hij had om te regisseren en te schrijven - hij was zelfs in de schrijverskamer van de Psycho prequel/spin-off serie tegen het einde. Dat betekent echter niet dat hij van het hele proces genoten heeft…

Als je twee interviews met Freddie vergelijkt, één toen Bates Motel in première ging en één toen het eindigde, is het gemakkelijk om de waarheid van zijn ervaring in het algemeen te vinden.

6 Freddie Highmore over Norman Bates als een tragische figuur

Tijdens een interview met Vulture, toen Bates Motel voor het eerst in première ging in 2013, legde Freddie uit hoe hij vanaf het begin vond dat zijn personage een tragedie was.

"Ik denk dat het idee is dat hij een aardig persoon is met wie dingen zijn gebeurd die hem anders zouden kunnen maken. Er zijn veel momenten, zelfs in de pilot, waar je hem buiten deze band met zijn moeder ziet een relatief normaal leven leiden", legt Freddie uit. "Hij gaat naar het feest en ontmoet een meisje dat hij leuk vindt, en hij krijgt haar bijna, maar dat doet hij niet, en dat is oké. Maar uiteindelijk is hij altijd een beetje ontevreden. [Lacht.] Er is die dramatische ironie dat we altijd weten dat hij een moordenaar zal worden, dus je denkt: 'Oh nee, Norman, je hoeft die weg niet te gaan! Misschien als je je moeder niet had of in deze andere wereld bleef en meer van je feestjes genoot, zou je misschien een prima kerel worden!'"

Toen de serie eindigde, vertelde Freddie aan Vulture (in een ander interview) dat hij uiteindelijk meer dan Norman Bates als een tragische figuur zag. Hij, zijn moeder en zijn broer Dylan zaten uiteindelijk allemaal in hetzelfde schuitje.

"De ultieme tragedie is dat iedereen in dat trio - Norman, Norma en Dylan - allemaal hetzelfde wilde. Ze wilden een gezin zijn. Ze wilden samen zijn. Ze konden het niet waarmaken. Ze kregen het niet voor elkaar om hun problemen te overwinnen. Ze waren te onoverkomelijk."

5 Freddie Highmore's relatie met Vera Farmiga

Het succes van Bates Motel was voor een groot deel gebaseerd op de chemie tussen Freddie en Vera als zoon en moeder. Terwijl hun chemie op het scherm vuur was, leek hun chemie buiten het scherm even sterk.

"We hebben zoveel tijd samen doorgebracht, ze is als mijn nieuwe beste vriendin. En ze is zo goed in het weggooien van emoties en spelen tegen dingen in plaats van de hele tijd maar één ding te zijn. Het is een plezier om te werken met haar, "zei Freddie in 2013.

Toen Bates ten einde liep, legde Freddie uit dat hij de scènes met Vera het meest zou missen, en benadrukte het door te zeggen: "Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over Vera."

4 Wat op tv Freddie Highmore gaf

Bates Motel kwam uit in een tijd dat gerespecteerde filmacteurs, zoals Freddie, niet massaal naar de televisie stroomden. Het moest een heel bijzonder project zijn om ze aan te trekken. Maar Freddie legde uit dat hij de baan bij Bates Motel om meerdere redenen had aangenomen. Ten eerste volgde hij cursussen aan de universiteit van Cambridge en kon hij tegelijkertijd werken en studeren.

"Ik zal mijn cursussen tegelijkertijd kunnen afronden. Samen komt het goed. De rol was gewoon briljant en A&E leek vanaf het begin zeer toegewijd, tien afleveringen te doen en veel achter te laten het, "zei Freddie in 2013.

In 2017 legde Freddie uit dat de keuze om bij Bates Motel te zijn hem ook een veel grotere verscheidenheid aan creatieve ervaringen opleverde: "[Een van de beste aspecten van het optreden in de show zou zijn] de kansen die het me gaf om te schrijven en regisseren."

3 Freddie Highmore over de complexe toon van Bates Motel

Het balanceren van de verschillende tonen van Bates Motel is altijd iets interessants geweest voor Freddie. In zijn interview in 2013 met Vulture sprak hij over het vinden van het licht in het donker.

"Ik vind dat leuk, hoewel er donkere momenten en gewelddadige momenten zijn, hoewel hoe gewelddadig het ook is in de piloot en dat is niet het belangrijkste deel ervan, er is ook een donkere humor die Vera en ik vaak bespreken en willen om het erin te houden. Zoals wanneer we een lichaam moeten weggooien, het van de trap moeten slepen en het tegen dingen aanbotst en dan v alt het over haar heen in het bad."

En toen de show eindigde, legde Freddie uit dat hij enkele van de meest verontrustende momenten in de show best grappig vond. Dit omvat de scènes waarin Norman zich verkleedt als zijn overleden moeder. Wat duidelijk wordt in zijn interviews is dat het voor hem als acteur belangrijk was om de polariteit te vinden in zo'n duister verhaal.

2 Hoe Bates Motel Freddie's leven veranderde

Hoewel Freddie wist dat hij minstens tien afleveringen van Bates Motel zou opnemen toen hij zich aanmeldde voor de serie, dacht hij niet dat het zo lang zou duren. Zodra hij bij de schrijverskamer kwam, kon hij zien hoe lang het ding zich zou uitstrekken. Maar pas toen het eindigde, zag hij hoezeer zijn leven aan de serie was gebonden.

"Zeker, het waren cruciale jaren in mijn leven - ik begon op 19 en ik ben 25. Dus in die jaren verander je natuurlijk enorm veel, of je nu in Bates Motel zit of niet. In zekere zin ben ik zeker opgegroeid in Bates Motel."

1 Wat Freddie mist aan Bates Motel

Op de vraag wat hij het meest zal missen als hij afscheid neemt van het personage en de show, antwoordde Freddie: "Ik zal de mensen missen. Het gaat niet om de show zelf of de uitdaging om het personage te spelen, maar het voelde nooit als een individuele prestatie. Het voelde altijd volledig allesomvattend. Iedereen was op de rit. We hadden zo'n hechte groep acteurs die zich er op alle mogelijke manieren in stortten."

Aanbevolen: