Vrienden' kwamen om deze reden ooit onder vuur

Inhoudsopgave:

Vrienden' kwamen om deze reden ooit onder vuur
Vrienden' kwamen om deze reden ooit onder vuur
Anonim

Tegenwoordig kijken de meeste mensen met nostalgie en algemene genegenheid terug op ' Friends'. Maar het is niet altijd de meest favoriete show op televisie geweest, zelfs als het uiteindelijk geld verdiende, een haartrend creëerde die tientallen jaren duurde en Jennifer Aniston naar de hoogste hoogten van roem stuwde.

In feite was er ooit een drama rond de show nadat een gastster een stank had gemaakt over een heel specifiek probleem.

'Friends' kwam onder vuur te liggen vanwege een gebrek aan diversiteit

De meeste fans van de inmiddels gedateerde sitcom waren dol op de show vanwege de humor, de boeiende verhaallijnen en, natuurlijk, het huiveringwekkende of epische liefdesverhaal tussen Ross en Rachel. Om eerlijk te zijn, er zijn verdiensten voor beide interpretaties van de relatie van het hoofdpaar, maar dat was niet de belangrijkste klacht over de show.

Er was een gastster van 'Vrienden' voor nodig om op het probleem te wijzen, maar het liep niet echt goed voor haar af.

In 1998 had Sherri Shepherd een gastrol in 'Friends'. Dat was niets nieuws, want de sitcom nodigde tonnen bekende beroemdheden uit voor cameo's. Wat uniek was aan het uiterlijk van Shepherd, was dat ze "een van de weinige zwarte gezichten" was in de show, stelde een vriend van haar voor.

Toen Sherri het gebrek aan diversiteit op de set opmerkte, riep ze blijkbaar de mede-maker van de show op een "tongue-in-cheek" manier, en schreef een kaart die Marta Kauffman prikte. Op dat moment leek het echter alsof Sherri de verkeerde zet had gedaan.

Nadat de kaart blijkbaar door de makers was ontvangen, werd Sherri nooit meer uitgenodigd voor een ander gastoptreden op 'Friends'. Er kunnen natuurlijk andere factoren een rol hebben gespeeld, maar de timing was handig.

Hoe reageerden 'vrienden' op de beschuldigingen?

Hoewel ze Sherri lijken te hebben verboden terug te keren naar de 'Friends'-set, hebben de makers van de show nooit publiekelijk gereageerd op de vermeende kritiek op de ansichtkaart van de actrice. Tijdens een optreden in 2020 op een tv-festival gaf Marta Kauffman echter toe 'niet genoeg te doen' om diversiteit in de show te omarmen.

Het wordt tijd, zeggen fans, maar er is ook de vraag hoe Sherri met de situatie omging. Niemand weet zeker wat haar "briefje" zei, of hoe "tongue-in-cheek" het zou kunnen zijn.

En gezien het feit dat ze recentelijk is afgetrapt voor shows als 'The Ellen DeGeneres Show', is het begrijpelijk als haar kritiek van lang geleden tot enige terugslag leidde. In veel gevallen draait het allemaal om de levering, zelfs als het gaat om belangrijke zaken zoals het vergroten van de diversiteit in Hollywood.

Maar volgens fans (nou ja, en Ellen), lijkt Shepherd het doel te missen wanneer ze anderen een stukje van haar mening geeft -- zelfs als 'Friends' haar zorgen serieus had moeten nemen.

Aanbevolen: