De waarheid over het casten van 'Smallville

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'Smallville
De waarheid over het casten van 'Smallville
Anonim

Je kunt Smallville bedanken voor de CW. De oprichting van de CW werd geholpen door het succes van een aantal televisieprogramma's op de WB na de fusie van laatstgenoemde netwerk met UPN. Op het moment dat dit gebeurde, was Smallville bezig aan zijn vijfde seizoen en was enorm populair, waardoor The CW een grote voorsprong op de concurrentie kreeg. De DC superheldenshow die ongetwijfeld het netwerk heeft beïnvloed om shows te maken zoals Arrow, Legends of Tomorrow, Supergirl, The Flash en Black Lightning. Het succes van de originele Superman-show was ongetwijfeld het resultaat van de briljante cast. Tom Welling was de meest perfecte man om Clark Kent te spelen, ook al ging de rol bijna naar een Supernatural-acteur. Dat is slechts een van de vele details achter de schermen van het maken van Smallville.

Maar het was niet alleen Tom Welling die deze show tot leven bracht, het was ook de ongelooflijke cast van ondersteunende personages. Dit is hoe de meesterbreinen achter Smallville deze iconische acteurs vonden…

De man casten die niet echt Superman wilde spelen

Het was Kristin Kreuk (Lana Lang) die als eerste werd gecast in de Superman Origin-serie, volgens een exclusief interview door TV Line. Acteurs als Michael Rosenbaum (Lex Luther) en de nu in ongenade gevallen Allison Mack (Chloe) werden ingeschakeld voordat regisseur David Nutter en de makers van Smallville, Alfred Gough en Miles Millar Tom Welling konden tekenen (die schijnbaar verdween nadat Smallville). Het kostte de show om opnieuw te evalueren hoeveel Superman daadwerkelijk in de show zou zijn die Tom overtuigde. Volgens het interview was hij veel meer geïnteresseerd in Clark Kent voordat hij de meest iconische superheld ooit werd.

"Ik wist dat Tom de perfecte man was toen Clark Lana Lang voor de eerste keer tegenkwam", zei de directeur van de piloot, David Nutter."Lana had een kryptonietketting om haar nek, dus Clark tuimelde op de grond en liet zijn boeken vallen. Ik zei tegen mezelf: 'Dat is hem.'"

Tom testte ook heel goed met Kristin. Hun chemie was buiten de hitlijsten en de producenten wisten dat ze iets speciaals hadden. Bovendien was Tom iemand met wie ze allemaal om een persoonlijke reden wilden samenwerken…

"Tom is heel nuchter en recht door zee, en veel van die eerlijkheid die je in Clark ziet, is Tom", legt uitvoerend producent Kelly Souders uit. "Tom was niet iemand die hieraan begon omdat hij beroemd wilde worden, en dat voegt er echt aan toe dat hij Clark Kent is. Er zijn duidelijk echte verschillen tussen hen, maar er zijn zeker overeenkomsten."

De helden en schurken van de stad Smallville en de stad Metropolis casten

Kristin Kreuk kwam net van de middelbare school toen ze werd gevraagd om auditie te doen voor Smallville, dat werd gecast en opgenomen in Vancouver, British Columbia, Canada. Ze had weinig tot geen ervaring in het vak, maar ze blies iedereen omver toen ze auditie deed voor de rol. Hetzelfde gold voor Allison Mack, ondanks dat hij de enige blanke acteur was die auditie deed voor een personage dat was ontworpen om 'Afro-Amerikaans of Latina' te zijn. Maar het vinden van de juiste Lex Luthor was een beetje uitdagender…

"Ik deed in die tijd veel komedies, dus toen mijn agent me benaderde over Lex, was ik niet echt geïnteresseerd", vertelde Michael Rosenbaum aan TV Line. "Het was The WB en ik dacht dat het een soap voor tieners zou zijn; ik had geen idee wat voor geld ze erachter zouden zetten en hoe slim het concept zou zijn. Ze gingen door honderden acteurs en konden het nog steeds' Omdat ze hun man niet konden vinden, vroegen ze me opnieuw om te lezen. Ze zeiden dat ze iemand wilden met een komische timing, charisma en een gevoel voor gevaar, en ik denk dat ik nog steeds de [auditie]pagina's heb waarop ik zei: 'Wees charmant hier, ' 'Wees hier grappig' en 'Ooh, wees hier gevaarlijk.'"

"Als het gaat om het spelen van Lex Luthor, was er iets sympathieks aan de versie van Michael Rosenbaum. Hij bracht er menselijkheid in", zei Kelly.

De cast werd afgerond met een lijst van meer gevestigde sterren die de ouders van de hoofdpersonen speelden. Dit omvat natuurlijk John Schneider (Jonathan Kent) en Annette O'Toole (Martha Kent), die volgens hem allebei een enorme impact hadden op het leven van Tom Welling. Hetzelfde kan gezegd worden van John Glover tegen Michael Rosenbaum, die Lionel Luthor speelde.

De casting van deze drie meer gevestigde spelers zorgde voor een flexibeler castingproces voor de jongere sterren. Deze acteurs hoefden niet ervaren te zijn. Ze moesten gewoon boeiend, aantrekkelijk en in staat zijn om deze iconische personages tot leven te brengen.

Aanbevolen: