Hoe NBC de exit van Steve Carell's 'The Office' verpestte

Inhoudsopgave:

Hoe NBC de exit van Steve Carell's 'The Office' verpestte
Hoe NBC de exit van Steve Carell's 'The Office' verpestte
Anonim

The Office duurde in totaal negen seizoenen en 201 afleveringen. Het begon in 2005 met één seizoen met zes afleveringen, al snel was het op weg om een van de elite sitcoms op televisie te worden. Voor veel fans eindigde de serie echter toen Michael Scott vertrok, tijdens seizoen 7. Het was een emotioneel afscheid voor alle betrokkenen, inclusief de cast, crew en Steve Carell zelf.

De context achter zijn vertrek wrijft fans nog steeds de verkeerde kant op. Sommigen geloven dat Steve dacht dat het tijd was om verder te gaan, terwijl anderen beweren dat NBC zijn deal volledig heeft verprutst en dat hij vanwege hun nalatigheid gedwongen was te vertrekken voordat het zover was. Sommigen debatteren dat een eenvoudige contractverlenging alles had kunnen veranderen. Laten we eens kijken naar wat er werkelijk is gebeurd tijdens de contractonderhandelingen van Carell, maar laten we eerst terugspoelen naar die laatste aflevering in seizoen 7.

Carells laatste aflevering was niet makkelijk

Aflevering 22 van seizoen 7 heet 'Tot ziens, Michael'. Voor hardcore 'The Office'-fans was het niet gemakkelijk om naar te kijken. Carell noemde het zelf 'emotionele marteling'. In werkelijkheid was het moeilijker om te fotograferen dan hij had verwacht: "Het was bijna meer dan ik had verwacht … Ik had [tot ziens] scènes met iedereen in de cast en het was emotionele marteling … het was alsof het gewoon beladen was met emotie en, en vreugde en verdriet en nostalgie, "zei Carell, herinneringen ophalend aan zijn laatste aflevering van seizoen 7. "Maar het was ook heel mooi. Ik zou het leuk vinden om alleen die aflevering te doen, omdat ik daardoor een soort van finaliteit met iedereen kon hebben."

Voor de anderen in de show was het net zo moeilijk. Naast Mashable beschreven zowel Kate Flannery als John Krasinski de aflevering als zeer emotioneel en moeilijk om te fotograferen: "Hij was zo lang de leider en hij hield onze ego's onder controle. Hij zorgde ervoor dat de show de ster was, ook al was hij duidelijk de ster. Het voelde als het einde van een tijdperk, het voelde als het einde van iets meer dan Steve of Michael verliezen, het voelde op een bepaalde manier als het einde van onze show, of die evolutie van onze show. Het is net als wanneer je afstudeert, je leven nog niet voorbij is. Maar die versie van je leven komt nooit meer terug."

Hoe moeilijk de laatste aflevering ook was, de onderhandelingen die plaatsvonden, waren misschien nog schokkender. Volgens Indie Wire en een interview met een casting director, was NBC "saai" voor hun behandeling van Carell en zijn vertrek uit de show.

Hij wilde niet weggaan

steve carell de kantoorscene
steve carell de kantoorscene

De kappers hebben de neiging om de primeur te hebben. Volgens Kim Ferry was Carell niet klaar om te vertrekken en verwachtte hij zelfs een contractontkenning, een die nooit kwam: "Hij wilde de show niet verlaten", zei Ferry.“Hij had het netwerk verteld dat hij voor nog een paar jaar zou tekenen. … Hij vertelde zijn manager en zijn manager nam contact met hen op en zei dat hij bereid is een ander contract te ondertekenen. En de deadline kwam voor toen [het netwerk] hem een aanbod moest doen en het verstreek en ze hem geen aanbod deden."

Castingregisseur Allison Jones zorgde voor veel controverse en verklaarde dat ze zeker wist dat Carell wilde blijven. Ze beschuldigde NBC-execs van het niet begrijpen van de show, blijkbaar waren ze geen grote fans. Dit zou leiden tot een abrupt einde: "Iemand heeft hem niet genoeg betaald. Het was absoluut stom. Ik weet niet wat ik daar nog meer over moet zeggen. Gewoon stom. Ik voel me slecht omdat ik denk dat veel mensen denken dat hij dat deed. verlaat de show op zijn eigen verdienste en het is absoluut niet waar. Ik zeg het je. Ik was erbij."

Carell verliet de show en ging verder. Tijdens de finale had Steve veel overtuigingskracht nodig om terug te keren. Aan de ene kant had hij misschien een bittere smaak in zijn mond van de uitgang, aan de andere kant dacht hij dat zijn karakter het juiste en perfecte afscheid kreeg. Uiteindelijk wilde Steve zijn andere co-sterren niet wegnemen: "Omdat ik het Greg had verteld, denk ik niet dat het een goed idee is, omdat ik het gevoel had dat het verhaal van Michael definitief was afgelopen. En ik was terughoudend om te komen terug omdat jullie nog twee, echt waardevolle seizoenen hadden en dat was het einde van iedereen. Michael had de zijne al gehad, dus ik wilde het gewoon niet, maar tegelijkertijd had ik het gevoel dat ik moest uit respect voor iedereen jongens en uit liefde voor iedereen om, weet je, het einde van dit ding te erkennen."

Het had heel anders kunnen aflopen als Carell vanaf het begin een serieus aanbod had gekregen.

Aanbevolen: