De reden waarom Jeff Daniels werd gedwongen om scènes op te nemen zonder Jim Carrey in 'Dumb and Dumber

Inhoudsopgave:

De reden waarom Jeff Daniels werd gedwongen om scènes op te nemen zonder Jim Carrey in 'Dumb and Dumber
De reden waarom Jeff Daniels werd gedwongen om scènes op te nemen zonder Jim Carrey in 'Dumb and Dumber
Anonim

Het dynamische duo Jim Carrey en Jeff Daniels creëerde een cult-achtige aanhang in 1994 toen 'Dumb and Dumber' in de bioscoop verscheen. Met een budget van $ 17 miljoen bracht de film $ 247 miljoen op, waardoor het een monsterhit werd. Tot op de dag van vandaag wordt de film nog steeds gevierd als een echte klassieker en een van Carrey's beste.

Ondanks het succes van de film verliepen de zaken niet zo soepel. De gebroeders Farrelly hadden een specifieke visie voor de film en blijkbaar kwam het niet overeen met wat de studio zocht. Natuurlijk was Carrey de ster, maar de studio had hevige discussies over de betrokkenheid van Jeff Daniels, zozeer zelfs dat hij een week lang alleen scènes moest opnemen voordat de eigenlijke film werd opgenomen. We zullen ingaan op de hele situatie, samen met Carrey's betrokkenheid om ervoor te zorgen dat Daniels aan boord bleef.

Jeff Daniels maakte een grote carrièreswitch

Op dat moment in zijn carrière overwoog Daniels om ermee te stoppen. Zijn agenten hadden een visie voor hem, die een Oscar-waardige rol zou krijgen. Daniels verzuurde dit visioen en hij wilde iets anders doen: "Weet je, ik deed veel drama's en was op weg naar een Oscar-parcours, wat dat ook is, en ik zei gewoon:" Ik doe niet wat ik vijf was. jaar geleden; ik ben niet geïnteresseerd.' Ik ga auditie doen voor dat stomme en stomme ding."

Zijn vertegenwoordiging was niet zo blij met zijn beslissing, in hun ogen pleegde Daniels 'carrière-zelfmoord'. Uiteindelijk wilde Daniels de kans niet voorbij laten gaan om samen met een komisch genie als Jim Carrey te schitteren: "Kijk eens op wie ik mag reageren. Jim is een komisch genie. Er waren komieken die het wilden, maar hij wilde een acteur dat zou hem doen luisteren omdat hij wist dat het pingpong was, het was heen en weer, 'legde Daniels uit."Dus ik liet hem gewoon leiden, en Harry Dunne [personage van Daniels] had een halve seconde vertraging op wat Lloyd [Carrey's personage] ook zou doen."

jeff Daniels en Jim Carrey
jeff Daniels en Jim Carrey

Daniels zou de rol krijgen, maar al vroeg was het duidelijk dat de studio niet helemaal verkocht was aan zijn talent.

De studio wilde hem niet

Tijdens Jeffs eerste week op de set, vond hij het vreemd waarom Carrey niet echt acteerde, afgezien van één scooterscène. Later drong het tot Daniels door dat hij nog steeds in het auditieproces zat. Volgens Jeff naast Variety wilde iedereen hem, inclusief de gebroeders Farrelly, maar de studio voelde anders: "Iedereen wilde me behalve de studio. Jim is daar, hij is in Colorado, hij werkt gewoon niet." De studio wilde naast Jim Carrey nog een komiek, hoewel Jim en de regisseurs een echte acteur wilden die op Jim kon reageren en niet probeerde de schijnwerpers te stelen.

Ondanks de stress van dit alles, veranderde één ding niet en dat was Jim Carrey's constante steun aan Jeff Daniels. Zelfs toen Daniels twijfels had over zijn toekomst, was Jim er altijd om de acteur gerust te stellen: "Hij was altijd een kampioen van mij", zei hij. "Jim komt binnen, tikt me op de schouder en zegt: je doet, ze houden van je.'”

Jeff kreeg de rol en er werd een vervolg gemaakt

We weten inmiddels allemaal dat de film een monsterhit was, zozeer zelfs dat er een vervolg werd gemaakt. Carrey vermijdt normaal gesproken vervolgfilms, maar gezien de vraag naar een tweede film door de jaren heen, had Jim geen andere keuze dan uiteindelijk toe te geven: "Iedereen wilde hier deel van uitmaken. Dat is geweldig. Dumb And Dumber is geworden iets dat deel uitmaakt van de structuur van onze cultuur. Mensen zouden me er letterlijk nooit alleen over laten en daarom heb ik het vervolg gemaakt. Mensen achtervolgden me totdat ik besloot het te doen. Het is echter echt geweldig, en de eerste keer dat we zag de personages uit de bus komen in de film, in alle oude kleren, kreeg ik een warm gevoel. Het was alsof ik familie zag die ik al lang niet meer had gezien."

We hebben het niet over Dumb and Dumberer, waar Carrey en Daniels niet bij betrokken waren. De film flopte een brutowinst van $ 26 miljoen. Dumb and Dumber To was het eigenlijke vervolg, de film bracht de fans naar de theaters en bracht $ 168 miljoen op met een budget van $ 50 miljoen. Natuurlijk, het was niet zo winstgevend als de eerste film, maar het was nog steeds een geweldig aantal, wat bewijst dat fans het duo weer samen wilden zien.

Jim Carrey zal altijd herinnerd worden vanwege zijn genialiteit in de film, hoewel we terugkijkend kunnen zeggen dat Daniels een cruciale rol speelde bij het samenstellen van het verhaal. Het veranderde zijn carrière voor altijd en de verandering in paden was het risico zeker waard.

Aanbevolen: