Jeff Daniels kreeg te horen dat hij geen auditie mocht doen voor 'Dumb and Dumber

Inhoudsopgave:

Jeff Daniels kreeg te horen dat hij geen auditie mocht doen voor 'Dumb and Dumber
Jeff Daniels kreeg te horen dat hij geen auditie mocht doen voor 'Dumb and Dumber
Anonim

Wed altijd op jezelf en luister naar je instinct. Dat was een geweldige les die de legende zelf, Jeff Daniels, leerde. Zoals we in dit artikel zullen beseffen, was zijn vertegenwoordiging niet dol op de richting waarin hij zijn carrière wilde inslaan. Voor Daniels en zijn team was hij de langste tijd een acteur die een Oscar-rol najaagde in een dramafilm. Hij legde uit met EW: "Weet je, ik deed veel drama's en was op weg naar een Oscar-parcours, wat dat ook is, en ik zei gewoon:" Ik doe niet wat ik vijf jaar geleden deed; Ik ben niet geïnteresseerd.' Ik ga auditie doen voor dat 'Dumb and Dumber'-ding,"

Hij wedde op zichzelf, maar de waarheid is dat de uitkomst heel anders had kunnen zijn.

Er werd sterk afgeraden om auditie te doen

In de bloei van zijn carrière nam Jeff de gedurfde beslissing om eerst het gezin te kiezen. Jeff wilde zijn gezin grootbrengen in een rustiger deel van de stad en de hotspots van Hollywood verlaten voor Michigan. Daniels dacht dat zijn carrière geen stand zou houden, daarom had hij liever al een voorsprong: "Ik wist niet hoe ik kinderen moest opvoeden in New York of Los Angeles, maar thuis in Michigan wel. Dus ik zei tegen mijn vrouw: 'Laten we teruggaan naar Michigan',' zegt hij. "Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat mijn carrière stand zou houden. Carrières niet. Ik dacht niet dat ik de looks had; dus ik dacht als het voorbij is, laten we dan al thuis zijn. Fataal, ik dacht dat ik nog vijf jaar zou krijgen en dan zou ik iets anders kunnen doen."

Hij werkte aan verschillende geweldige projecten, maar in 1994 kwam de grootste doorbraak in zijn carrière, Dumb And Dumber. Hij werd sterk afgeraden om zelfs maar auditie te doen, aangezien zijn vertegenwoordigers een andere visie op zijn carrière hadden. Daniels wist echter dat het tijd was voor iets anders en hij had het geld, de rol voegde tien jaar toe aan zijn carrière, volgens zijn woorden met de LA Daily News: Dat heeft me nog eens 10 jaar opgeleverd.”

Jim Carrey en Jeff Daniels
Jim Carrey en Jeff Daniels

Eenvoudige chemie

De strijd om samen te werken met Jim Carrey was hevig. Uiteindelijk wilde Carrey iemand die het beste op hem zou reageren en in feite zijn voorbeeld zou volgen. Verschillende komieken deden auditie, maar uiteindelijk kreeg niemand de klus geklaard zoals Daniels. Samenwerken met Jim was een enorme boost, zoals hij onthulde met EW: "Kijk eens op wie ik mag reageren. Jim is een komisch genie. Er waren komieken die het wilden, maar hij wilde een acteur die hem zou laten luisteren omdat hij wist dat het pingpong was, het was heen en weer', legde Daniels uit. "Dus ik liet hem gewoon leiden, en [Daniels 'personage] Harry Dunne had een vertraging van een halve seconde op wat [Carrey's personage] Lloyd ook zou doen."

Terugkijkend kunnen we gerust stellen dat alles ten goede is gekomen. Goed van Daniels voor het veranderen van koers.

Aanbevolen: